mam prosbe, ostatnio planowałem nurkowanie na jak zawsze zplanerze, porównując je z planem kolegi na vplanerze wyszły nam spore rozbierznosci (v o wiele krótszy), kolega korzystał z v po raz pierwszy wiec doszlismy do wniosku ze cos nie tak jest z ustawieniami
czy moge kogos prosic o runtime przy załozeniu konserwatyzmu taki jak zawsze ustawiacie (ja przy zplanerze ustawiam 50proc - tam jest chyba cos od 0-5 ?) oraz co jeszcze ma wpływ na długosc deco w tym planerze
załozenia planu
deep - 70m - 5 min denne
60m - 6 min
50 - 7 min denne
gazy 18/35 + 50 + tlen
woda słona
nurkowanie powtórzeniowe (5 h przerwy) wczensiejsze 30metrów i 30minut czasu dennego
wiem ze nie podaje sie tutaj runtime wiec jak ktos wklepie to poprosze na pw
Okolo rok temu pamietam ze wrzucilem swoj runtime z nurkowania na abille ( albo poprosilem o wrzucenie) i odezwala sie chmara osób ze nie powinno sie bo ktos bez doswiadczenia zrealizuje taki plan i jak dojdzie do wypadku to bedzie mial pretensji itd, itp
Uwazam to za bezsens ale nie chce sie kłucic bo mnie tez wyrzucicie z forum jak huberta i co ja wtedy bede robil w pracy ?
Wysłany: 14-08-2012, 12:34
TYMOTEUSZ, oczywiście, że można wrzucać, nie uginaj się pod presją lobby lobbującego, że nurkować można tylko tak, jak się zapłaciło instruktorom, aby ich nauczyli
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko