Wysłany: 13-08-2004, 17:04 Co zrobić ze zdjęciami
heja,
Chyba najwyższy czas, żeby z prn przenieść się tutaj - jakoś chyba lepsza tu atmosfera
Ostatnio bawiłem w Egipcie i zrobiłem trochę fotek pod wodą ale nie wiem gdzie mógłbym je pokazać - nie mam na myśli lokalu tylko miejsce w necie
Macie jakiś pomysł? Nie wiem jak się zakłada własny serwer, a chętnie usłyszałbym komentarze od osób, ktore bez wątpienia są lepsze w te klocki ode mnie.
Pozdrawiam
Cześć! Chcesz od razu wrzucić furę zdjęć czy niekoniecznie? Jeśli zadowala Cię kapanie jednym zdjęciem co 5 dni, to możesz spróbować na www.plfoto.com i na innych serwisach tego typu: fototok.art.pl, onephoto.net...
Niniejsze forum również ma swoją galerię, ale technicznych i regulaminowych aspektów wrzucania tam zdjęć jeszcze nie rozgryzłem - może niech inni nas wprowadzą w temat.
Najwygodniejszym jednak sposobem jest własna strona np. na darmowych serwerach republika.pl, webpark.pl, miasto.interia.pl
Próbowałem cos tram wrzucić, ale nawet nie udało mi się zarejestrować. Dostaję komunikat "strona w przebudowie" czy coś w tym stylu.
Dzięki tak czy siak.
Pozdrawiam
Wysłany: 14-08-2004, 11:16
czesc otffin!
znudzilo Ci sie juz na prn???
odnosnie galerii to moj kolega rozbudowywuje portalik www.swiatpodrozy.pl - sadze ze chetnie by wzial pare lepszych fotek i umiescil u siebie w galerii (dzis wyskakuja jakies bledy, lecz zazwyczaj stonka chodzi fajnie, widac cos w tym momencie chlopaki kombinuja)
a poza tym te kilka najfajniejszych to mozesz wrzucic do Galerii...spraa jest banalnie prosta - wybierasz zdjecie, kategorie i juz (tylko wybierz kategorie Egipt)
Jest też taka stronka http://www.webshots.com na której można tworzyć swoje kolekcje, trzeba się tylko zarejestrować - dla free userów są ograniczenia w ilości kolekcji i zdjęć w kolekcjach, ale można wrzucać dosłownie wszystko bez limitów czasowych jak na plfoto czy onephoto
Wysłany: 16-08-2004, 11:49
...ale można wrzucać dosłownie wszystko bez limitów czasowych jak na plfoto czy onephoto[/quote]
Dzieki za radę (także wszystkie poprzednie rady). Ten limit zdjęć to nie jest taki głupi pomysł. Trzeba się 10 razy zastanowic zanim się coś wyśle.
Co innego zadręczać przyjaciół pokazywaniem milionów zdjęć z wakacji, a co innego atakowanie całego świata...
Pozdrawiam
póki co, nie utopiłam jeszcze mojej cyfrówki - na razie ćwicze na sucho , ale jest tam na tej stronce dużo ciekawych galerii podwodnych - wartych obejrzenia
Ten limit zdjęć to nie jest taki głupi pomysł. Trzeba się 10 razy zastanowic zanim się coś wyśle.
Jeszcze lepiej pod tym względem jest na photosig.com - żeby móc wrzucić zdjęcie, najpierw trzeba na to zasłużyć oceniając inne zdjęcia i to z głową, bo oceny też są oceniane. Jak już człowiek zapracuje na możliwość wrzucenia zdjęcia, to zastanowi się nie 10, a ze 30 razy.
Co do problemów z plfoto.com - jeśli po zalogowaniu się serwis nadal Ci sieje komunikatami o niezalogowaniu lub o chwilowo niedostępnej stronie, to spróbuj odświeżyć stronę lub po prostu wcisnąć "Wyślij zdjęcie".
Wysłany: 16-08-2004, 16:54
[quote="Tomek Tatar"]
Jeszcze lepiej pod tym względem jest na photosig.com - żeby móc wrzucić zdjęcie, najpierw trzeba na to zasłużyć oceniając inne zdjęcia i to z głową, bo oceny też są oceniane. Jak już człowiek zapracuje na możliwość wrzucenia zdjęcia, to zastanowi się nie 10, a ze 30 razy.
quote]
Dzięki za rady. W sumie postanowiłem zrobić śmietnik na webshots, a raz na tydzień wsunąć jakąś fotkę na onephoto. Z wyrachowania - jak się wrzuca jedną to się dostaje bardziej konkretne komentarze. A zalezy mi na nich bo się uczę.
Pzdr
Witam
Mam pewne mozliwości umieszczenia fotek o tematyce nurkowej i małą reklama na pewnym portalu / dos czesto odwiedzanym/.
Sam ostro nurkuje więc jeśli dostne jakię materiały moge cos w tym kierunku zrobić.
Pozdrawiam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko