Kurcze zazdroszczę luzackiej pracy.
Ja po 8 godz prawdziwej pracy zwykle padam na pysk
O rannym treningu i wieczornym a czasem o rowerze mowy nie ma i nie było nigdy.
Pewnie cienias byłem i jestem ale cóż taka karma
gorcio [Usunięty]
Wysłany: 27-10-2012, 17:53
nemo1410 napisał/a:
to pytanie w szczegolnosci skierowane jest do bardzo wybitnych nurkow technicznych (JACKA PLACKA I HUBERTA)
tak zwyczajnie chciales sie do kogos przypieprzyc prawda ?
nie chcialem sie do nikogo przypieprzac tylko bylem swiecie przekonany ze tacy ludzie jak Jacek i Hubert znakomici nurkowie techniczni cwicza przynajmniej 2 razy w tygodniu wogole mam wrazenie ze malo nas tu cwiczy
Ostatnio zmieniony przez nemo1410 27-10-2012, 19:05, w całości zmieniany 2 razy
każdy ma pracę jaką ma , może nie mam , aż takiej luzackie , ale daje wykarmić 5 osobowa rodzinę no i zostaje coś tam jeszcze , i w końcu robię to co lubię ...
Wysłany: 27-10-2012, 21:59
wiesiek01 napisał/a:
jacekplacek napisał/a:
nurek techniczny nie trenuje, nurek techniczny zarabia pieniądze i nie ma czasu na trenowanie
Jacku jeśli nurek techniczny nie ma czasu na trenowanie to nie może być nurkiem technicznym. Bo jak bez nieustającego treningu opanować trym, pływalność, komunikację światłem, kręcenie zaworami, SM, kask z lampkami na głowie itd. Przecież to jest nieustająca harówka i jak się zaniedbasz to klapa.
Nurek techniczny ma siedziec 4tyg w dzwonie , ciezko pracowac i wychodzac na powierzchnie byc zadowolony z kolejnej stowki na koncie.
Włodek K [Usunięty]
Wysłany: 27-10-2012, 23:37
Cytat:
Nurek techniczny ma siedziec 4tyg w dzwonie , ciezko pracowac i wychodzac na powierzchnie byc zadowolony z kolejnej stowki na koncie.
To nie jest nurek techniczny. To jest nurek zawodowy i to niezłego kalibru
Nurek techniczny to taki gość który dąży do tego co osiąga nurek zawodowy tylko bez tego całego majdanu na powierzchni pracującego na tego pod wodą.
jacekplacek [Usunięty]
Wysłany: 28-10-2012, 07:10
nemo1410 napisał/a:
nie chcialem sie do nikogo przypieprzac tylko bylem swiecie przekonany ze tacy ludzie jak Jacek i Hubert znakomici nurkowie techniczni cwicza przynajmniej 2 razy w tygodniu
Hubi nie odpisze z dwóch powodów: bo już tu nie pisze - przynajmniej na jakiś czas, może mu przejdzie - poza tym akurat jest na jakimś kolejnym sympozjum naukowym w Stanach a w wolnych chwilach nurkuje.
Natomiast ja obiecałem solennie nie wychodzić o jotę poza dupę Maryni i marketing, co mam nadzieję, systematycznie czynię
Dziś prowadzę na Koparkach klubowe zajęcia "Partnerstwo, Pływalność, Trym" dla członków odradzającego się Klubu Płetwonurków "Mors" w Bytomiu - a więc znowu nie ćwiczę Do tego - o zgrozo - zajęcia dla klubowiczów są bezpłatne
Wysłany: 28-10-2012, 07:26
Włodek K napisał/a:
Cytat:
To nie jest nurek techniczny. To jest nurek zawodowy i to niezłego kalibru
Nurek techniczny to taki gość który dąży do tego co osiąga nurek zawodowy tylko bez tego całego majdanu na powierzchni pracującego na tego pod wodą.
To chyba mowisz o pletwonurku amatorskim,
Bo technik - techniczny to specjalista wykonujacy jakas prace , a ze nurek to pod woda bez pletw.
podstawa to nogi przysiady ze sztangą bo jak trzeba 18stki w zestawie szarpnąć.
przy żabce łydki i kolana wiec jakas 30 minutowa skakanka rozciąganie najlepiej na box albo kick boxing 3 razy w tygodniu
siłownia z zwróceniem uwagi na nadgarstki dłonie przy zakręcaniu zaworów ważne .
Ja gram w Rugby. Jak czasem zachwieje mi się pływalność to jak wale o dno to mniej boli.
Włodek K [Usunięty]
Wysłany: 28-10-2012, 19:10
JacekKG napisał/a:
To chyba mowisz o pletwonurku amatorskim,
Bo technik - techniczny to specjalista wykonujacy jakas prace , a ze nurek to pod woda bez pletw.
Tworzysz słowne paralele nie mające pokrycia w nazewnictwie używanym potocznie.
- nurek zawodowy może być płetwonurkiem a ponieważ piszesz o dzwonie to z niego może dokonywać prac podwodnych w lekkim sprzęcie np przewodowym.
Teraz uważaj.
Nurek z zawodowymi kwalifikacjami może nie być nurkiem w rozumieniu ustawy o zawodzie nurka czyli nie musi mieć kwitów na sprzęt klasyczny.
I klasycznym tego przykładem są nurkowie zawodowi po kursach dla PSP wg MSWiA.
Jeśli chcesz klasyfikować nurków zawodowych w oparciu o to czy są niezależni czy zależni pod wodą (klsayk vs SCUBA) to proszę zapoznaj się z ustawą z dn 17 X 2003 r o wykonywaniu prac podwodnych ze szczególnym uwzględnieniem wyposażenia używanego do prac podwodnych pkt 18 Art 2.
Nurek w rozumieniu zawodowy może wykonywać różne prace do których dobiera stosowny sprzęt na który ma przeszkolenie.
Np prace polegające na inspekcji podwodnych najczęściej wymagają użycia lekkiego sprzętu nurkowego takiego jak używamy w rekreacji. Bywa i tak ze nurek taki będzie musiał użyć sprzętu który nazywamy w żargonie sprzętem technicznym ze względu na jego możliwości.
Co wcale nie oznacza że taki nurek SCUBA będzie np kręcił śruby kluczem albo walił młotem tzn wykonywał prace techniczne ...... wg Twojej interpretacji roli technika w nurkowaniu bez płetw
Prawda że proste
[ Dodano: 28-10-2012, 19:11 ]
filipesku napisał/a:
Ja gram w Rugby. Jak czasem zachwieje mi się pływalność to jak wale o dno to mniej boli.
Według mnie trening ogólnokondycyjny byłby najlepszy. Nawet nurek rekreacyjny musi się wykazać się przynajmniej średnią sprawnością fizyczną. Jeśli miałbym układać program dla siebie to postawiłbym na cardio plus ogólnorozwojówka to na początek
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko