Strona Główna FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy    KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
PADI Rescue vs. IANTD Rescue
Autor Wiadomość
wiesiek01 

Stopień: Jest
Kraj:
Poland

Wysłany: 03-11-2012, 17:18   

jacekplacek napisał/a:
Taaa... Niżej sfotografowane przeze mnie wyciągnie nieprzytomnego nurka, kurs P2.
jacekplacek napisał/a:
Mnie na moim P2 uczono wyciągać nieprzytomnego... przy linie!!!!!

Auto promocja ? Nie bardzo rozumiem Twój post.

jacekplacek
[Usunięty]

Wysłany: 03-11-2012, 17:31   

wiesiek01 napisał/a:
jacekplacek napisał/a:
Taaa... Niżej sfotografowane przeze mnie wyciągnie nieprzytomnego nurka, kurs P2.
jacekplacek napisał/a:
Mnie na moim P2 uczono wyciągać nieprzytomnego... przy linie!!!!!

Auto promocja ? Nie bardzo rozumiem Twój post.

Nawiązuje do stwierdzenia, że wszędzie procedury i zasady są te same. Nie są nawet podobne. I zależy to też od organizacji, która tak ekstremalne różnice dopuszcza.

wiesiek01 

Kraj:
Poland

Wysłany: 03-11-2012, 19:41   

jacekplacek napisał/a:
Nawiązuje do stwierdzenia, że wszędzie procedury i zasady są te same.

A nie są ? Podaj różnicę bo to, co podałeś to tylko różnica w nauczaniu (Ty uczysz super ktoś inny Ciebie źle uczył) a nie w algorytmie.

Włodek K
[Usunięty]

Wysłany: 03-11-2012, 20:17   

Cytat:
Panowie! Dajcie se siana!

Ale o co Tobie chodzi?

Voltek 

Kraj:
Zimbabwe

Wysłany: 03-11-2012, 20:42   

Włodek K napisał/a:
Ale o co Tobie chodzi?

Bo ja mam wrażenie, że znów zaczyna się przepychanka, która to fede jest lepsza, bo:
Włodek K napisał/a:
Dzięki ale GUE to GUE słynące z jakości a nie jakiś tam CMAS & PADI na zadupiu.

jacekplacek napisał/a:
gdybym ja miał oceniać PADI po moich z nią kontaktach - czyli przez pryzmat tego co TY Włodku robisz - to gułe niech się skryje

jacekplacek
[Usunięty]

Wysłany: 03-11-2012, 20:51   

wiesiek01 napisał/a:
Ty uczysz super ktoś inny Ciebie źle uczył

Pieprzysz jak potłuczony.

Włodek K
[Usunięty]

Wysłany: 03-11-2012, 20:53   

Voltek napisał/a:

Bo ja mam wrażenie, że znów zaczyna się przepychanka, która to fede jest lepsza, bo:

Między mną a Jackiem Plackiem w tej kwestii nie sądzę aby była możliwość poważnych przepychanek w negatywnym tego słowa znaczeniu. Sądzę że za mała różnica poglądów :)
Prawdę mówiąc to mnie trochę ogranicza bo prosty ze mnie chłopak a nie cyniczny:)

[ Dodano: 03-11-2012, 20:58 ]
wiesiek01 napisał/a:
a nie w algorytmie.

Wiesiek zainteresował mnie ten uniwersalny algorytm, na który się powołujesz już dwukrotnie w tej dyskusji.

Chętnie przeczytam co to według Ciebie oznacza np w punktach czy jak tam chcesz ?
Z góry zapewniam że w ogólności to może być podobny wszędzie. Jednak na poziomie bardziej szczegółowym w różnych federacjach które w standardach zdefiniowały Ratownictwo nurkowe sprawy mają się różnie tak wg współczesności jak i w perspektywie lat w których obserwowałem te techniki.
Ostatnio zmieniony przez Włodek K 03-11-2012, 21:04, w całości zmieniany 1 raz  

slawek290 

Stopień: Lista Wildszte
Kraj:
Poland

Wysłany: 03-11-2012, 21:27   

jacekplacek napisał/a:
czyli przez pryzmat tego co TY Włodku robisz - to gułe niech się skryje

Włodek GUE - nawet by pasowało .

Panowie - kto z mówiących o autopromocji Placka Jacka , zna go osobiście i miał okazję z nim dłużej porozmawiać .
Ostatnio zmieniony przez slawek290 03-11-2012, 21:30, w całości zmieniany 1 raz  

Voltek 

Kraj:
Zimbabwe

Wysłany: 03-11-2012, 21:35   

Ja nie znam, ale jeszcze trochę tego spamu i nie będę chciał znać :-P

jacekplacek
[Usunięty]

Wysłany: 03-11-2012, 21:55   

Voltek napisał/a:
Ja nie znam, ale jeszcze trochę tego spamu i nie będę chciał znać :-P

A co? Mam kierować do konkurencji? Przecież kieruję: do Włodka, do Poręby, do Huberta... a i tak źle, bo nie promuję badziewia - co się mocno nie podoba :D
I nie ma najmniejszych szans, bym polecił gości uczących 10minut na godzinę - a co niektórzy tak się tu lansują i co najmniej połowa uważa, że tak ma być :/
Ostatnio zmieniony przez jacekplacek 03-11-2012, 21:57, w całości zmieniany 1 raz  

Voltek 

Kraj:
Zimbabwe

Wysłany: 03-11-2012, 23:07   

Jacek! Nie kieruj wcale albo nie tak bardzo. Wszystko jest dla ludzi, ale z umiarem.

jacekplacek
[Usunięty]

Wysłany: 04-11-2012, 08:19   

Voltek napisał/a:
Jacek! Nie kieruj wcale

W sumie racja. Darmowe mięso żrą psy, ludzie swój rozum mają a od informacji i wiedzy są książki, sklepy i centra nurkowe.

wiesiek01 

Kraj:
Poland

Wysłany: 04-11-2012, 09:06   

Włodek K napisał/a:
Z góry zapewniam że w ogólności to może być podobny wszędzie.

Otóż to właśnie i chyba to chciał usłyszeć założyciel tego wątku. A dyskusja o różnicach w detalach to dyskusja podobna do dyskusji o wyższości jednych świąt nad drugimi.

canimo 

Kraj:
Madagascar

Wysłany: 04-11-2012, 10:01   

Na pytania zalozyciela tematu byly konkretne odpowiedzi juz na pierwszej stronie, pochodzace od Wlodka i Jacka.
Z dodatkowa uwaga( cenna moim zdaniem), ze nalezy sie kierowac do konkretnego instruktora bo od tego zalezy duzej mierze jak dany standart zostanie zrealizowany w praktyce.
Reszta dyskusji to bicie piany i czepianie sie osob, ktore tej odpowiedzi udzielily.
Zreszta wydawalo mi sie, ze na tym forum panuje zgoda :bee; przynajmniej w kwestii waznosci instruktora.

Włodek K
[Usunięty]

Wysłany: 04-11-2012, 14:22   

slawek290 napisał/a:
Włodek GUE - nawet by pasowało .

Ech, tak mi wpadło do główki po dzisiejszym nurkowaniu.

Włodek -GUŁEGŁODEK :)

Te_Pe 

Stopień: IANTD
Kraj:
Poland

Wysłany: 04-11-2012, 15:27   

Cytat:
Włodek -GUŁEGŁODEK

nie... Włodek Gułacz :bee;

z miasta Łaguewów

Tomasz
Ostatnio zmieniony przez Te_Pe 04-11-2012, 15:29, w całości zmieniany 1 raz  

Dodaj do: Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu