ale to przecież jest zawarte w tych dwóch cytatach, kóre przytoczyłem - człowiek na podstawowym kursie nauczył się absolutnie wszystkiego co z nurkowaniem na ccr się wiąże i już..
heheh, no chyba nie wszystkie... ale kto tam wie skoro uczą wszystkiego to moze i wszystkie
źle mi idzie czytanie ze zrozumieniem dzisiaj , tzn , ze wszystkie reby świata są na kursie ???
Nie. Kurs CCR robisz na konkretną jednostkę (model). Tak jest chyba w każdej organizacji. Ja robiłem akurat na Insporation Vision. Jeżeli po takim kursie chcesz zmienić reba - robisz tylko kurs "doszkalający" na daną jednostkę a nie cały kurs od nowa.
Witaj kolego nurku. Jak już w tym wątku napisano, kursy rebreatherowe - nurkowe i instruktorskie - robi się na konkretną maszynę. Więc może zdradź przynajmniej na jaką/jakie maszyny w trzy dni produkujecie nurka/instruktora i kto będzie szkolił - bo to kolejna ważna unformacja determinująca decyzję o podjęciu szkolenia. Na podlinkowanej przez Ciebie stronie nie ma ANI SŁOWA o tych kursach, więc jak już mówisz "A" i te kursy reklamujesz, powiedz też "B" i udziel łaskawie reszty podstawowych informacji.
Ostatnio zmieniony przez jacekplacek 04-11-2012, 22:16, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 05-11-2012, 09:38
To się uczepili biednego człowieka...
Jak nie wie to i tak nie powie
Gdyby któregoś z ,,czepiaczy" naprawdę interesował ten kurs to ruszyłby głową, wszedł na podaną stronę, powiązał CN z KDP CMAS, sprawdził na czym szkolą w KDP i doszedł do ,,odkrycia" że to najpewniej kurs PR na SCR Draeger Dolphin
Ale nie... prościej się przyp.....
Gdyby zawsze tak było to połowa wątków i zaproszeń nadawała by się tylko do kosza...
Choc swoją drogą skoro JacekKG co i rusz zaprasza na coś w CN Bluedive, albo na wraki w okolicach Kołobrzegu, to chciałbym wiedziec czy jest z nim jakoś związany i czy to kryptoreklama?
-jest odpowiedni dział...
Bo jeden spec od przemycania swojej reklamy w prawie każdym wątku już tu jest
Cytat:
kursy rebreatherowe - nurkowe i instruktorskie - robi się na konkretną maszynę. Więc może zdradź przynajmniej na jaką/jakie maszyny w trzy dni produkujecie nurka/instruktora
Z tego co zrozumiałem z tego ,,enigmatycznego" ogłoszenia to kurs na płetwonurka oddzielnie i na instruktora też oddzielnie.
A co do samego kursu SCR Draeger Dolphin:
W KDP to 3 dni: 5 nurkowań i 12 godzin teorii.
w TDI 2 dni: 4 nurkowania i 10 godzin teorii.
w IANTD też wymagają 4 nurkowań..
tyle standardy
Więc nie wiem czemu miał służyc Twój tekst jackuplacku?
-co i komu chciałeś nim udowodnic?
-o co bijesz pianę?
Ale chyba z odpowiedzią muszę zaczekac aż sam zostaniesz instruktorem SCR i zaczniesz w każdym wątku reklamowac własne kursy SCR, wtedy napewno wszystkich ,,oświecisz"
BTW: apropo robienia kursu na konkretną maszynę...
W IANTD podobno można dostac też plastik mieszankowy CCR Trimix Diver ,,ogólny"
tzn. bez wpisanego na nim konkretnego modelu rebreathera?
To prawda? Wie ktoś coś o tym?
Ostatnio zmieniony przez AdamP 05-11-2012, 09:42, w całości zmieniany 2 razy
ptja [Usunięty]
Wysłany: 05-11-2012, 09:52
AdamP napisał/a:
Gdyby któregoś z ,,czepiaczy" naprawdę interesował ten kurs to ruszyłby głową, wszedł na podaną stronę, powiązał CN z KDP CMAS, sprawdził na czym szkolą w KDP i doszedł do ,,odkrycia" że to najpewniej /.../
jak idziesz do sklepu (tradycyjnego albo internetowego) np. po nowy TV, to oczekujesz, że na miejscu podadzą Ci informację o producencie, modelu, parametrach czy raczej "ruszasz głową, wchodzisz na podaną stronę, powiązujesz rozmiar, wąską ramkę i okrągłą podstawkę z producentem X, sprawdzasz jakie TV robią i dochodzisz do odkrycia, że to najpewniej model Y"?
Ostatnio zmieniony przez ptja 05-11-2012, 09:57, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 05-11-2012, 10:09
To żeś dużo wniósł do tematu...
Jak idę do sklepu to wiem co chcę kupic.
Jak kiedyś zdecyduję się na reba to najpewniej wcześniej zainteresuję się tym tematem i też będę wiedział po co go chce, a skoro tak to również będę mógł stwierdzic jakiego reba chce:)
Zgodzę się że JacekKG ,,dał ciała" z tym ogłoszeniem, ale reszta to zwykłe ,,bicie piany" bo albo kogoś coś interesuje albo nie...
i szuka tylko pretekstu żeby wtrącic swoje ,,trzy grosze"
A potem dziwic się że ci którzy naprawdę mają coś konkretnego do napisania nie chcą pisac na forum.
Ale to tak jak z tymi co na każdy temat muszą/chcą/wydaje im się że mają - coś do powiedzenia...
,,we wrześniu się zarejestrował a w październiku miał już 500 postów nabitych"
Jak to było?
,,...potrzeba zaistnienia w każdym wątku na forum..."
Ostatnio zmieniony przez AdamP 05-11-2012, 10:11, w całości zmieniany 1 raz
jacekplacek [Usunięty]
Wysłany: 05-11-2012, 10:49
AdamP napisał/a:
Gdyby któregoś z ,,czepiaczy" naprawdę interesował ten kurs to ruszyłby głową, wszedł na podaną stronę, powiązał CN z KDP CMAS, sprawdził na czym szkolą w KDP i doszedł do ,,odkrycia" że to najpewniej kurs PR na SCR Draeger Dolphin
a) zadawanie konkretnych pytań nie jest "czepianiem się". Szczególnie, kiedy odpowiedzią na nie, można sobie zrobić dodatkową, bardzo konkretną reklamę. trzeba być bardzo głupim, by tego nie wiedzieć
b) centrum nurkowe to biznes - nie jakaś tam "komórka" jakiegoś tam KDP czy innego PADI. Kolesie mogą organizować kursy na dowolny zakres - nie ważne czy OC, czy CC.
c) jak czytam reklamę i coś jest w niej nie jasne, to pytam a nie prowadzę śledztwo... Jak chcesz, Adam, możesz być i Matą Hari - Twoja sprawa. Ale innych do tego nie zmuszaj
AdamP napisał/a:
Jak idę do sklepu to wiem co chcę kupic.
No i co z tego że TY wiesz? Ja nie wiem... i co z tego? Nie wolno mi zapytać?
AdamP napisał/a:
Zgodzę się że JacekKG ,,dał ciała" z tym ogłoszeniem, ale reszta to zwykłe ,,bicie piany" bo albo kogoś coś interesuje albo nie...
Na razie TY tu bijesz pianę. Ja zapytałem o konkrety. Wartościuję gdzieś?
AdamP napisał/a:
Z tego co zrozumiałem z tego ,,enigmatycznego" ogłoszenia to kurs na płetwonurka oddzielnie i na instruktora też oddzielnie
A ja zrozumiałem, że to wspólny kurs: i na nurka i na instruktora.
Gdybyś Adamie miał przynajmniej jakieś tam - najbledsze nawet pojęcie o szkoleniu - wiedziałbyś, że to jest NORMALNA praktyka, gdzie kandydat na instruktora szkoli na docelowy stopień pod okiem i nadzorem trenera. Całe Twoje kolejne podsumowania "co, gdzie i jak" wynikają z zapewne z tej właśnie niewiedzy.
AdamP napisał/a:
Bo jeden spec od przemycania swojej reklamy w prawie każdym wątku już tu jest
Dziękuję. I zapewniam, że będę robił to dalej ograniczając się jak najbardziej do WYŁĄCZNIE autoreklamowych wypowiedzi. Odpowiem też na każde związane z tym pytanie, szczególnie jeżeli pomoże mi ono rozwinąć temat i zwiększyć "czytalność"
ptja [Usunięty]
Wysłany: 05-11-2012, 10:55
AdamP napisał/a:
To żeś dużo wniósł do tematu...
tak, to możliwe, że nie więcej niż Ty.
AdamP napisał/a:
Zgodzę się że JacekKG ,,dał ciała" z tym ogłoszeniem
OK, na tym chyba możemy poprzestać. Jeśli chciałeś zaprezentować swoje zdolności detektywistyczne, to istotnie, są one imponujące.
AdamP napisał/a:
Jak to było?
,,...potrzeba zaistnienia w każdym wątku na forum..."
Jakoś tak, ale na FN to uchodzi płazem (jak dotąd)
Jeśli naprawdę masz z tym problem, to zawsze jest przycisk "Ignoruj".
jacekplacek [Usunięty]
Wysłany: 05-11-2012, 10:58
AdamP napisał/a:
swoją drogą skoro JacekKG co i rusz zaprasza na coś w CN Bluedive, albo na wraki w okolicach Kołobrzegu, to chciałbym wiedziec czy jest z nim jakoś związany i czy to kryptoreklama?
A mnie g... obchodzi, czy JacekKG jest związany z tym, czy jakimkolwiek innym centrum. Wnosi interesującą informację i ABSOLUTNIE nie przeszkadza mi fakt, że ktoś na tym być może zarobi - a nawet wręcz przeciwnie: cieszyłbym się i oby zarabiał jak najwięcej, bo to by świadczyło o dobrej kondycji naszego rynku i dawało nadzieję na niższe ceny w sensie ogólnonurkowym.
Tak więc, JackuKG: jak o mnie chodzi, reklamuj się w dowolnie wybranym przez siebie wątku. I fajnie by było, gdyby na przyszłość ta reklama była kompletna - bez niedopowiedzeń i pretekstu do "bicia piany" Powodzenia!!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko