Strona Główna FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy    KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Brunon K ZAMACH na SEJM
Autor Wiadomość
slawek290 

Stopień: Lista Wildszte
Kraj:
Poland

Wysłany: 22-11-2012, 23:23   Brunon K ZAMACH na SEJM

Ktoś się może orientuje czy ten szaleniec jest na Fejsie .

[ Dodano: 22-11-2012, 23:28 ]
http://www.dziennik.pl/gr...html#anchorFoto

Ale miał sprzęt - poznaje kawałek dziadkowego radia i silniczek z targu od ruskich

jaros4 

Stopień: Rugby-Oświęcim
Kraj:
Jamaica

Wysłany: 23-11-2012, 07:08   

chlopie,ludziska nawet tu nie zajza w obawie przed ABW-ehra!!!

sprzet mozna powiedziec DIR-owy.

piotrkw 

Stopień: DM
Kraj:
Poland

Wysłany: 23-11-2012, 07:18   

slawek290 napisał/a:
Ale miał sprzęt

Noooo ... jak z programu Adama Słodowego ( starsi pamiętają, taki polski wczesny Macgyver dla dzieci ) , Żle to świadczy o stanie polskiej nauki :)

Pozdrawiam Piotr

[ Dodano: 23-11-2012, 07:22 ]
slawek290 napisał/a:
Ale miał sprzęt

Noooo ... jak z programu Adama Słodowego ( starsi pamiętają, taki polski wczesny Macgyver dla dzieci ) , Żle to świadczy o stanie polskiej nauki :) Spadną notowania Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie , oj spadną . Chyba, że znacząco ciął koszty, co może świadczyć o bardzo niskich zarobkach wsród pracowników naukowych.

Pozdrawiam Piotr

Bartolomeo 

Stopień: CMAS P3/IANTD AdvEAN
Kraj:
Poland

Wysłany: 23-11-2012, 09:03   

jak napisał któs w komentarzu pod zdjęciami, ja też lecę posprzątać strych i piwnicę bo jak ABW do mnie wpadnie to mam przerąbane :)

jacekplacek
[Usunięty]

Wysłany: 23-11-2012, 09:12   

slawek290 napisał/a:
Ale miał sprzęt - poznaje kawałek dziadkowego radia i silniczek z targu od ruskich

Sławek, jakiś dziennikarz jaja sobie robi a Ty się przejmujesz... Przecież to nie możliwe, żeby te rzeczy wziąć serio.

Abo 

Stopień: AOWD IANTD deep
Kraj:
Poland

Wysłany: 23-11-2012, 09:31   

Poszedłem do piwnicy. Mam ze 40 kilo takiego samego sprzętu!!! Leży już ze 40 lat...

jaros4 

Kraj:
Jamaica

Wysłany: 23-11-2012, 09:43   

a pamietacie ,jakies pare lat temu cale miasto obwieszone bylo bilboardami a na nich:
"Premier z Krakowa".
moze brunon o to sie wk...wil ze wybrano kaszuba?

gorcio
[Usunięty]

Wysłany: 23-11-2012, 09:45   

A jakie to ma znaczenie, co mial ? Jesli mial wszystko co potrzeba to juz byl grozny i nie ma znaczenia, czy probowalby to odpalic krzesajac iskierki krzemieniem, czy uzywajac sprzetu najnowszej generacji ? Mial sprzet, mial zamiar, prowadzil aktywne dzialania - wiec o co Wam chodzi ? Wolelibyscie, zeby go zatrzymali po fakcie ?

jaros4 

Kraj:
Jamaica

Wysłany: 23-11-2012, 09:57   

uwazaj,wlasnie zadales bardzo niebezpieczne pytanie :ping:
mozna by bylo zrobic jakas ankiete na ten temat.co Ty na to Adminie?

wiesiek01 

Stopień: Jest
Kraj:
Poland

Wysłany: 23-11-2012, 09:58   

gorcio napisał/a:
A jakie to ma znaczenie, co mial ?

Otóż to. Kiedyś byłem w ośrodku, który wytwarzał aparaturę umieszczaną później na sondach kosmicznych. Jakiż było zdziwienie gdy zobaczyłem gotowe wyroby. Wyglądały jakby je "plasteliną" posklejały dzieci w przedszkolu. Na moje pytanie co to jest, dlaczego to tak wygląda (a przecież twórcy filmów s-f przyzwyczaili nas do pięknych, błyszczących, błyskających "cudeniek") padła odpowiedź: to ma działać a nie wyglądać ładnie, tym bardziej, że działać ma tylko 15-30 sec a później spłonąć. Po co więc dodatkowe koszty na płytki drukowane, ładne obudowy itp.....

Włodek K
[Usunięty]

Wysłany: 23-11-2012, 17:04   

slawek290 napisał/a:
'

Urwa Mam taką nokię mam kabelki, mam silniczki, mam sąsiada z nawozem, byłem "we wojsku" technikiem uzbrojenia, wiem gdzie leży granat F1, mam ładowarkę SONY na 220 V, zapalników wprawdzie nie mam ale w pół godziny mogę zmajstrować jakiś zapalnik no z korków a jak nie to w kopalniach miliony szt tego jest. raczej mam smykałkę do prac ręcznych, gdyby mi ktoś zaproponował robienie wybuchów to na pewno takie zabawy by mnie bawiły, władz tego państewka nie lubię za ich egocentryzm, fałsz i cynizm ......,

Jak sądzicie czy już jest prowadzone dochodzenie w mojej sprawie jako terrorysty?
Aż się boję pomtśleć jak to ciurmie będzie gdy mnie złapią i w TV pokażą.....

:)

[ Dodano: 23-11-2012, 17:20 ]
Pragnę uściślić. Owa ładowarka sony to faktycznie ruska lampa błyskowa Czajka Miałem dwie teraz w częściach mam milion razy nowocześniejszą zatem groźniejszą. Może służyć do zapłonu rozruchów w całym kraju w celu "siłą obalenia ustroju" Podłączona do władz kraiku może im zatrzymać krążenie.
Urwa faktycznie niebezpieczna zabawka.

[ Dodano: 23-11-2012, 17:25 ]
Najlepsze jest to że oglądając dramatyczną relację z tego zdarzenia jakoś myślami byłem przy dawnych czasach gdy w środkach masowego przekazu pokazywano jak to złapano różnych złoczyńców z targu, z opozycji i pokazywano znalezione przy nich gadżety przestępcze. No takie skojarzenia mam dziwne gdy patrzę na taką pokazówkę ....

filipesku 

Stopień: szuwarek
Kraj:
Poland

Wysłany: 23-11-2012, 17:40   

A ja tam nie mam telewizora i jestem szczęśliwym człowiekiem :) !

slawek290 

Stopień: Lista Wildszte
Kraj:
Poland

Wysłany: 23-11-2012, 18:31   

filipesku napisał/a:
A ja tam nie mam telewizora i jestem szczęśliwym człowiekiem

Jak się ożenisz to też nie kupuj - przynajmniej przez pierwszy rok . Testowałem na sobie , o 20 już byłem w gotowości .

[ Dodano: 23-11-2012, 18:37 ]
jaros4 napisał/a:
uwazaj,wlasnie zadales bardzo niebezpieczne pytanie

Obawiam się iż większość tego narodu , to że tak powiem nie lubi demokracji - jakoś z kim się zgadałem na ten temat to szczerze Pana Brunona żałował . Nie rozumiem jak można być tak nieodpowiedzialnym żeby nie szanować demokratycznie wybranego żądu .
Żad robi co może aby wszystkich biedaków ratować a oni maja to w du.... " urwa "
Nit nie zdaje sobie sprawy iż bez opieki naszego państwa już by dawno umarł z głodu . Przykłady mieliśmy np w Komunie . Kiedyś trzeba było 15 lat czekać na darmowe mieszkanie .... dziś mamy go od razu , tylko parę groszy kredytu płacimy .

Włodek K
[Usunięty]

Wysłany: 23-11-2012, 18:41   

Cytat:
A ja tam nie mam telewizora

Od kiedy!?
filipesku napisał/a:
i jestem szczęśliwym człowiekiem :) !

Nie wątpię :)

JarekN 

Kraj:
Poland

Wysłany: 23-11-2012, 18:41   

Ten "zamach" był potrzebny bo dzieki niemu nikt nie zauwazyl ze przepchnieto ustawe o zywnosci GMO oraz ze nikt juz nie mowi o budzecie i o tym ze przepuscili 200 mln ktore nalezaly nam sie od UE ale dzieki rzadowemu niedbalstwu tej kasy nie bedzie.

Ciekawe ile teraz "sluzby" zyskaja na tym, raczej nie tyle co amerykanie po 11 wrzesnia ale cos na pewno zyskaja.

WW 

Stopień: P3 + dodatki
Kraj:
Poland

Wysłany: 23-11-2012, 18:44   

Witam

Proponuje odpuścić sobie ten temat.
Nie psujmy sobie zabawy.

Włodek K
[Usunięty]

Wysłany: 23-11-2012, 18:50   

JarekN napisał/a:
nalezaly nam sie od UE ale dzieki rzadowemu niedbalstwu tej kasy nie bedzie.

E tam pierdoły jakieś 200 ml. Jak wiemy to rządy, miłościwie nam panujące, same się wyżywią świetnie się obronią a i biznesiki też nie licho im idą. Bo oni to oni a reszta to bęcwały którym kit się wciska.....

filipesku 

Stopień: szuwarek
Kraj:
Poland

Wysłany: 23-11-2012, 18:58   

Odkąd mieszkam we Wrocławiu :)

Bul-kot
[Usunięty]

Wysłany: 23-11-2012, 19:02   

A wracajac do fotek - próbował ktuś wydobyć cztery tony trotylu z jednego granata :aaa: .
Profesurowi jednakowoż udawszy się...

Włodek K
[Usunięty]

Wysłany: 23-11-2012, 19:46   

filipesku napisał/a:
Odkąd mieszkam we Wrocławiu :)

A widzisz orzeszku, to z musu a nie z idei :)

Bul-kot napisał/a:
A wracajac do fotek - próbował ktuś wydobyć cztery tony trotylu z jednego granata :aaa: .

Ale on jak przystało na rolnika z Brzycy, chciał łajnem ten rząd obrzucić. Łajnem znaczy = nawozem np saletrą amonową z jakimiś cudami

Dodaj do: Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu