W moim kraju nie da się żyć z najniższej krajowej. W banku nie jesteś w stanie wziąć kredytu na mieszkanie bo za mało zarabiasz. Proste i to boli.
prawda , licytują Cię za tyle ile jesteś wart , chyba że żyjesz w innym kraju ... masz rozum to rozumuj , a rozumiesz tyle ile masz rozumu ... wolny wybór ja nurkowanie co niedziela szuwary , albo Bałtyk ....
Wiek: 63 Dołączył: 13 Sie 2007 Posty: 2478 Skąd: Trójmiasto
Wysłany: 01-12-2012, 09:24
Miły Maciej napisał/a:
wielu z nas żałuje że mu się nie udało
A szczególnie dziennikarze , ale byłby temat - samograj na co najmniej miesiąc , a przez pierwsze ze dwa tygodnie było by tylko o tym przez 24 godziny.
A tak , trzeba wymyślać materiał i szukać tanich sensacji , odgrzewać kotlety itd.
Pozdrawiam Piotr
Bul-kot [Usunięty]
Wysłany: 01-12-2012, 11:55
Miły Maciej napisał/a:
jaros4 napisał/a:
akcja Brunona moze nie byla taka pozbawiona sensu
Ja myśle, że tak w głębi serca to wielu z nas żałuje że mu się nie udało
Nie ja = next 400 nowych kradziejów? Aktualni już tyle nie kradną
Nuroslaw [Usunięty]
Wysłany: 01-12-2012, 15:09
najgorsi są Ci, co robią drugą kadencję. Bo juz wiedzą o co biega, co kto może i ile.
Wysłany: 01-12-2012, 21:21
" Od 1 stycznia 2013 roku wysokość minimalnego wynagrodzenia za pracę wzrośnie z 1500 zł do 1600 zł brutto – przypomina Władysław Kosiniak–Kamysz.''
Włodek K [Usunięty]
Wysłany: 02-12-2012, 01:00
KonradK. napisał/a:
" Od 1 stycznia 2013 roku wysokość minimalnego wynagrodzenia za pracę wzrośnie z 1500 zł do 1600 zł brutto – przypomina Władysław Kosiniak–Kamysz.
No to bardzo dobra pani jest.
Tak dla przeciwwagi
Minimalna płaca w Grecji to 2850 E. Się biedakom kiepsko żyje....
A my im jeszcze chyba 8 mld/zł kapnęliśmy. Dobrych panów mamy w PL....
(w necie sprawdziłem ceny w Grecji - nie odbiegają zasadniczo od naszych a w ogóle do europejskich)
Dziwny jest ten świat......
Panie premierze "jak żyć"
Wysłany: 02-12-2012, 09:05
Włodek K napisał/a:
Minimalna płaca w Grecji to 2850 E.
?????? I napisałeś to tak z pełnym przekonaniem ? Nic nie zastanowiło ???
http://www.google.pl/publ...5%82aca+grecja#!ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=minimum_wage&fdim_y=currency:eur&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=country&idim=country:el:pl:pt&ifdim=country&hl=pl&dl=pl&ind=false
Pozdrawiam Piotr
Włodek K [Usunięty]
Wysłany: 02-12-2012, 09:16
jaros4 napisał/a:
aaa,ja tu widze w reszcie jakas nic porozumienia pomiedzy Panami!czy aby to nie brunon tak na Was wplynal?
Nadinterpretujesz wpływ Brunona na mnie. Nie jestem politykierem. Nie wiem czy moi oponenci są nimi. Zatem wpływ BK żaden bo zagrożenie dla mnie żadne
To czasem jest tak że siedząc wieczorem gra TV akurat INFO no i zadają zagadkę ile to najmniej Grek, sobie winszuje za swoją prace.
Mój sympatyczny adwersarz sam wspomniał o miniumum w PL. Trudno aby nie podać tego co przed chwilą TV podawała gdy rozmowa była o tym jak się żyje tu i tam. Tam wprawdzie trochę dalej niż za Odrę ale przecież lubimy Grecję i Greków. To może ta informacja ulży im w ciężkim życiu bankruta.
Aż boję się pomyśleć ile wynosi średnia w tym kraju skoro najniższa to na nasze jakieś 11,5 tyś
A może najniższa pomyliła im się ze średnią?
To może być ściema bo inne źródła nie są tak drastycznie optymistyczne jak TV INFO !!!
np. forsal.pl z 2010 r diametralnie inaczej ocenia minimalną kondycję Greków?
Kto kłamie?.
W jakim celu?
[ Dodano: 02-12-2012, 09:22 ]
piotrkw napisał/a:
I napisałeś to tak z pełnym przekonaniem ? Nic nie zastanowiło ???
Ależ tak, masz wyżej.
Dzisiaj od rana przepytałem google co piszczy w temacie i też wyżej masz tego efekt.
(Nie wpisywałem linków bo długie)
Ale jest jeszcze inna sprawa. Podawanie informacji tego typu jak TV INFO. Trudno nie wierzyć gdy taki autorytet swoimi redaktorami zajmującymi się gospodarką takie liczby podaje.
Wysłany: 02-12-2012, 10:28
Włodek K napisał/a:
Aż boję się pomyśleć ile wynosi średnia w tym kraju skoro najniższa to na nasze jakieś 11,5 tyś
Prosze nie siac fermentu wsrod polskiej klasy robotniczej, poniewaz najnizsza w Grecji tyle nie wynosi.
Włodek K [Usunięty]
Wysłany: 02-12-2012, 10:30
piotrkw napisał/a:
I napisałeś to tak z pełnym przekonaniem ? Nic nie zastanowiło ???
Kurcze, wiesz co że może to ja coś naplątałem spoglądając jednym okiem, sekundę, na ekran i słuchając tekstu o strefie Euro? Bo w złotówkach to by się zgadzało. Ale prawie 3 tyś to i tak dużo jak na bankrutujący kraj.
[ Dodano: 02-12-2012, 10:34 ]
Cytat:
Prosze nie siac fermentu wsrod polskiej klasy robotniczej, poniewaz najnizsza w Grecji tyle nie wynosi.
To niech klasa robotnicza nie czyta wyłącznie krwistych fragmentów tylko trochę więcej.
Np.
Włodek K napisał/a:
A może najniższa pomyliła im się ze średnią?
To może być ściema bo inne źródła nie są tak drastycznie optymistyczne jak TV INFO !!!
Bo ja także zakładam że mogę się czasem mylić np.
Włodek K napisał/a:
Kurcze, wiesz co, może to ja coś naplątałem spoglądając jednym okiem, sekundę, na ekran i słuchając tekstu o strefie Euro?
Wysłany: 02-12-2012, 11:29
Włodek K napisał/a:
Włodek K napisał/a:
Kurcze, wiesz co, może to ja coś naplątałem spoglądając jednym okiem, sekundę, na ekran i słuchając tekstu o strefie Euro?
Usatysfakcjonowany?
Wlodek, czytajac Twoje wywody, samorzutnie przychodzi mi na mysl dialog z pewnego polskiego filmu:
- Byles w stanach?
- Nie, nie bylem.
- Ja tez nie, ale znam kogos kto byl i opowiedzial mi to i owo....
Bul-kot [Usunięty]
Wysłany: 02-12-2012, 11:33
Nie przeliczajcie płacy w euro na płacę w złotówkach!
Przeliczenie wymierne jest w porównaniu koszyka zakupów w porównywanych krajach.
To tyle, nie przeszkadzam dalej w dyskusji, poniekąd ciekawej
Wysłany: 02-12-2012, 11:37
Włodek K napisał/a:
Ale prawie 3 tyś to i tak dużo jak na bankrutujący kraj.
Dlatego bankrutują , nie koreluje to w żaden sposób z kondycją finansową gospodarki .
Włodek K napisał/a:
Usatysfakcjonowany?
A czym ??? Bo w żadnej chwili nie odczuwałem satysfakcji
Warto natomiast słuchając i czytając to , co jest w "środkach masowego przekazu" , zastanowić się chwilę nad realnością przekazów . bo mam wrażenie, że sporo jest w stylu " na Placu Czerwonym rozdają rowery "
Pozdrawiam Piotr
Nuroslaw [Usunięty]
Wysłany: 02-12-2012, 14:11
Bul-kot napisał/a:
Nie przeliczajcie płacy w euro na płacę w złotówkach!
Przeliczenie wymierne jest w porównaniu koszyka zakupów w porównywanych krajach.
:
no taniej, albo w tej samej cenie mają:
- pojazdy jak samochody, motocykle
- paliwo
- elektronika
- materiały budowlane
- prad
- internet, telefony
- mieszkania
- transport.
Drozsze sa uslugi, choć nasi robią wszystko by ostatecznie cennik się wyrównał.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko