Wiek: 48 Dołączył: 13 Maj 2008 Posty: 404 Skąd: Białystok
Wysłany: 10-01-2013, 18:07
kraken napisał/a:
Reb nie doda sam diluentu kiedy jest przekroczone 1,3 ale będzie wył.
W HH nie wyje świeci lub wibruje na zębach.
[ Dodano: 10-01-2013, 18:12 ]
JacekKG napisał/a:
I te dwa hansety sa podlaczone pod czujniki tlenu w ilosci 3 szt? Jeden pod dwa i drugi pod jeden?
NIE. zarówno jeden jak i drugi ma odczyt ze wszstkich 3 czujników. Zależenie od konstrukcji dwa handsety różnie sterują rebem ( master /slave lub Primary/Secondary) ale tak czy inaczej odczyt zawsze masz na obu handsetach z 3 sensorów.
Do tego np. HH czy Meg ma trzeci odczyt wskazań sensorów przed oczami w postaci migającej divy. Praca w trybie PPO2 jest nieoceniona
[ Dodano: 10-01-2013, 18:14 ]
JacekKG napisał/a:
Sa dwa hansety , niezalezne
niezależne powinno być w cudzysłowie. NIe są niezależne do końca.
za mało czasu je mam, aby coś konkretnie odpowiedzieć , zachowują się na razie dobrze nie sprawiają żadnych problemów ... mam nadzieję , że tak będzie , że będą godnymi następcami Tele
Wiek: 48 Dołączył: 13 Maj 2008 Posty: 404 Skąd: Białystok
Wysłany: 10-01-2013, 22:10
PawelW napisał/a:
za mało czasu je mam, aby coś konkretnie odpowiedzieć , zachowują się na razie dobrze nie sprawiają żadnych problemów ... mam nadzieję , że tak będzie , że będą godnymi następcami Tele
No to ok. Daj znać za jakiś czas jak to wygląda jak możesz.
ja od roku na AI działam i Monika też - na razie bez zarzutu - oczywiście zdaję sobie sprawę, że lada moment zaczną padać i pewie hurtowa akcja nastąpi
jestem ciekaw jak te Vandagraphy w dłuższym okresie się sprawują
Witam
ja do tej pory używałem NRC, wiosną 2012 założyłem dwa nowe po 4 miesiącach jeden padł ale w ramach gwarancji otrzymałem nowy niestety chyba z tej samej partii bo nie działa jak należy, poszedł do analizatora a do reba prezent od PawłaW AI i jest ok. Pewnie następne będą Vandagraphy
Vandagrafy na razie nie są w gronie mojego zainteresowania...
tzn, że masz widzę na temat jakiś lepszych sensorów to podziel sie bo fakt jest taki ze nie wiadomo co dziś założyć do reba , każdy pomysł doświadczenie jest cenne ? pisz klon ... tu zaraz
tzn, że masz widzę na temat jakiś lepszych sensorów to podziel sie
od razu bym się podzielił
problem w tym, że wielu ludzi chwali Vandagraphy a narzeka na AI - natomiast moje i Moniki - w sumie 8 szt. działają ponad rok bez żadnych problemów.
Ludzie, którzy chwalą Vandagrafy używają ich najwyżej pół roku - nowe sensory są raczej dobre, ale z czasem zaczynają się szopki i to tak na prawdę dopiero jak membrany wilgoci dostaną.
Tak na prawdę jedynymi sensownymi sensorami były teledyny R22D a reszta to blade odbicie
z tego co czytam i słucham opinii wychodzi, że to wszystko zależy z jakiej serii produkcyjnej trafisz na sensory - trafia się partia super a trafisz na takie co na 10 kupionych 6 do kosza się nadaje
ważne jest też to czy dystrybutor nie przytnie i nie wyśle sensorów wyprodukowanych np pół roku temu - te oferowane obecnie na rynku, jak wynika z opnii użytkowników wytrzymują około roku - jak dostaniesz półroczne to masz odpowiedź czemu parę miesięcy wytrzymują w rebie...
nawet jak są jakoś próżniowo pakowane to i tak nie są super.
R22D wytrzymywały ponad dwa lata czasami to jak włożyłeś takie półroczne czy nawet roczne - spokojnie rok na tym możnabyło przenurać.
R22D wytrzymywały ponad dwa lata czasami to jak włożyłeś takie półroczne czy nawet roczne - spokojnie rok na tym możnabyło przenurać.
zgadza sie ale to nie jest twoje doświadczenie , raczej tylko zasłyszane ... ja nurkowałem na Teledynach i do tej pory są działające ,a maja już ponad grubo dwa lata od produkcji gdzie włożone były po ponad roku .... AI są do kitu to jest fakt , zdarzały sie egzemplarze działające , ale to zbyt mało by można je uzanać za dobre ... wielu producentów CCR szuka , dobrych sensorów , a tą chwilę bliskość współpracy firm Tele i VG jest taka , że można nawet powiedzieć , że to jest to samo , lecz nigdy sie nie dowiemy jak jest naprawdę , bo to jest tylko ich umowa ... widziałeś VG i Tele ? jest dużo produktów gdzie Tele jest pisane przez/razem z VG ... np. sensor tlenu w MIXCHEKU teldyne wyprodukowany przez VG ... itd ...
Myśłałem , że pisząc o zajebistości AI masz już jakiś zastępstwo do nich , a tu nic nie wnosisz nowego tylko piszesz o nie akceptacji VG , szkoda bo nadal nic wiecej nie mamy poza tym, że są jakieś lipne sensory ... a tylko Tele były the best
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko