Wysłany: 11-02-2013, 21:41 Veneto Project Film
Hej. Chciałem podzielic sie z wami nowym filmem.
Większość z was nie nurkuje pewnie tak długo, żeby to pamiętać ale sto lat temu, w 2010 roku pojechaliśmy gmerać i szperać w jaskini Elefante Bianco.
Michał chciał ponurkwoać głębiej, my zebraliśmy się większą paczką, żeby zgrać zespół do realizacji ambitniejszych projektów.
Z tych projektów wyszły nici ale film został.
Przez długi czas nic się w tym temacie nie działo, troszkę mnie ilość materiału przerosła, bo chcialem zeby bylo fajnie, ladnie itd.
Troszkę brakło chęci i chętnych do pomocy. Koniec końców pojechalem tam jeszcze raz, nakrecilem co mi brakowalo, czyli krotki timelapse
Zebrałem się i to skleiłem w calosc.
I tak film jest gotowy.
To pierwszy mój tak długi materiał. Kolejna próba czegoś nowego.
Jest trochę gadania, jest trochę widoków, jest też pewna historia, która pokazuje, że nurkowanie to nie sama radość
Mysle ze bez sensu to ogladac w pracy miedzy 1 a drugim mejlem i kawa, takze, zapraszam na 20min nurkowej przygody!
Herbatka, ciastka, zgasic swiatlo i wlaczyc dzwiek.
Gratulacje ... 3 lata montowania na marne iść nie może ...
jacekplacek [Usunięty]
Wysłany: 11-02-2013, 22:20
A nie jest to rocznica jakaś?
Z innej beczki: zawsze mnie dziwiło, ze Syrenka mając tak piękne włosy, tak skrzętnie je chowa... tak mi się jakoś przypomniało
Z innej beczki: zawsze mnie dziwiło, ze Syrenka mając tak piękne włosy, tak skrzętnie je chowa... tak mi się jakoś przypomniało
Trzeba przyjeżdżać na targi w Pałacu, tam zawsze pokazuje
Swoją drogą, jak patrzę na nietęgą minę Syrenki w czasie kilku ujęć z tego filmu, to widać że grube nury Michał sobie planował, bo jest trochę ze stresu pokichana Margita, napisz kilka słów komentarza do materiału i pogoń Majkiego, żeby też coś od siebie napisał...
Bardzo ciekawy materiał. Na prawdę warto poświęcić te 20 minut i zapartym tchem podziwiać poczynania całego zespołu.
Odbiegając trochę od tematu ostatnio w takich głębokich nurkowaniach eksploracyjnych największym zagrożeniem staje się wychłodzenie organizmu. To już któryś przypadek o którym słyszę. W ubiegłym roku chłopaki na Gromie się tak załatwili,że im skafandry zalało. Tylko tam dotyczyło to supportu.
Wiek: 52 Dołączył: 15 Mar 2010 Posty: 1532 Skąd: Jaworzno
Wysłany: 12-02-2013, 08:19
jacekplacek napisał/a:
A nie jest to rocznica jakaś?
Sądząc po datach na www.cave-diving.pl prawie... To był początek stycznia 2010 cardash - Dzięki za film. Za 2 miesiące zamierzamy zanurkować w Elefante Bianco więc jest jak znalazł na obeznanie z tematem.
Margita, napisz kilka słów komentarza do materiału i pogoń Majkiego, żeby też coś od siebie napisał...
Adaś, co tu pisać, chciałem pierdo...nąć przodek (186+) a tu taka niespodzianka
Jak zwykle zabrakło gazu
To tylko tak groźnie wyglądało, że niby 2x20 to polecę ale 180bar w tym 2x20 to był rock bottom. Właściwie gazy na napieranie miałem tylko w butlach depozytowych.
Gdyby nie wysoka woda i naprawdę silny prąd, szczególnie poniżej 120 gdzie korytarz był niski myślę, że dopłynąłbym do kolejnej studni a tam nic by mnie nie zatrzymało tylko dzida w dół, 2 paki by pyknęło jak nic
A tak dupa
Dodatkowo spowolniła mnie słaba wizura, musiałem poruszać się wolno. Tym bardziej, że 2 dni wcześniej wpierdzieliłem się w kłąb poręczówek na 116 i beznadziejnie zaplątałem głową w dół.
No ale przygoda była. Znaczy cały projekt. Największy sukces to to, że udało się zebrać 10-osobową grupę fachowców i zrobić coś razem. A cała reszta to tylko dodatek...
fajny film i jeszcze fajniejsze wspomnienia, w zasadzie w większości nadal razem nurkujemy, było to mocne przedsięwzięcie. Godziny spędzone przy przetaczaniu gazów w huku sprężarki i intensywnych opadach śniegu z deszczem zadecydowały definitywnie o zakupie reba, precz z bąblami i sprężarką
majki napisał/a:
Największy sukces to to, że udało się zebrać 10-osobową grupę fachowców i zrobić coś razem. A cała reszta to tylko dodatek...
Cieszę sie, że Wam się film podoba. Też uważam, że Piotr jest Mistrzem!
Trochę odgrzeję kotleta i przypomnę dwie relacje, które powstały przy okazji tego przedsięwzięcia:
pierwsza:
http://www.cave-diving.pl...cje_vp2010.html
Cieszę sie, że Wam się film podoba. Też uważam, że Piotr jest Mistrzem!
Trochę odgrzeję kotleta i przypomnę dwie relacje, które powstały przy okazji tego przedsięwzięcia:
No fakt, były pewne komentarze dotyczące tego, że ktoś był już w tej jaskini tak głęboko wcześniej, choć żadnej publicznie dostępnej mapy z tej bytności nie zostawił. Umniejsza to w czymkolwiek tamtym nurkowaniom?
He he, tak jak teraz archeologia, tak wtedy delikatnym było słowo eksploracja w odniesieniu do jaskiń. Nikt nie burzył się gdy nurek opisywał swoją eksplorację Groźnego, co niektórzy bardzo burzyli się słysząc to sowo w połączeniu z jaskinią. A przecież znaczy ono nie tylko odkrywanie nowego w odniesieniu do ludzkości lecz również odkrywanie nowego w odniesieniu do jednostki (tak też zostało przez nas użyte).
A Artur Kozłowski był jednym z tych, którzy dostawali białej gorączki słysząc to słowo, był bardzo na nie wrażliwi. Niestety nie naeksplorował się zbyt długo, jego kariera była krótka, skończyła się podczas eksploracji...
Szkoda chłopaka, śledząc jego poczynania uważam, że za bardzo się napiął na tę eksplorację...
Co nie zmienia faktu, że był jednym z "naszych" - nurkiem jaskiniowym. Był bo nie ma go już wśród nas tak samo jak Agnes, Roberta, Włodka, Wiktora i innych...
Ech, tak mi się zebrało na wspominki...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko