A tak w ogóle to warto zobaczyć ja na "żywo" . Komora to pikuś , sterownia z pomieszczeniem operatora, bank gazów i maszynownia sprężarek zajmuje kilkakrotnie wieksze pomieszczenie niż komora .
Ostatnio zmieniony przez piotrkw 10-04-2013, 22:28, w całości zmieniany 1 raz
Prywatnie chcę kupić - lubię się targować .... za ile kupię taką samą ?
Na to pytanie nie da się odpowiedzieć. Wiesz jak to jest z przetargami. Inna sprawa że jak niedawno kupowałem komorę do prób ciśnieniowych to rozrzut był od 1 do 10. Przy czym ta kosztująca "1", okazała się być dużo lepsza niż ta kosztująca "5". Przy tego typu jednostkowych instalacjach cena pewnie bardziej odzwierciedla budżet i podaż niż jest efektem rzeczywistej konkurencji.
Ostatnio zmieniony przez piotr_c 10-04-2013, 22:39, w całości zmieniany 2 razy
Wiek: 63 Dołączył: 13 Sie 2007 Posty: 2478 Skąd: Trójmiasto
Wysłany: 11-04-2013, 07:48
Wracając na chwilę jeszcze do komór leczniczych a nie destrukcyjnych w Delcie nie da się przeprowadzić wszystkich rodzajów sprężeń , chodzi głównie o głebokości . Komora ta jest komorą "płytką " . Głębsze sprężenia poniżej 20 m przeprowadza się komorach cylindrycznych . Stąd tez np. w KOMH-u ich obecność , a nie w szpitalach .
Wysłany: 12-04-2013, 22:01
Wiecie co, ja się wam wszystkim naprawdę dziwię. Zwłaszcza, że większość wypowiadających się tutaj przynajmniej raz w roku jest na Zakrzówku lub Koparkach. Zamiast krytykować i wyśmiewać może lepiej się skrzyknąć i zrobić coś by powstał odział ratownictwa Hiperbarycznego w Krakowie.
A tak na koniec Panowie, zagadka. Jeśli komora niskiego sprężania to taka w której ciśnienie odpowiada 20 m pod powierzchnią wody. To w/g Was 6 bar, jakiej odpowiada głębokości?
Wysłany: 13-04-2013, 23:52
Ale przeciez jest inny temat w ktorym pietnujemy nurkowanie na zakrzowku i innych mokradlach
Bogdan WEG [Usunięty]
Wysłany: 01-05-2013, 20:58
Zastanawiałem, się ostatnio, jako osoba ubezpieczona w ZUS , jak by ten szpital postąpił, gdybym zadzwonił z Zakrzówka, że mam objawy DSC I-go stopnia.
Czy sprężyli by mnie w Krakowie, czy wieźli do Gdyni, zapewne samolotem?
Dobrze byłoby wiedzieć, jaka jest procedura w przypadku zagrożenia życia, lub zdrowia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko