Jurek to wlasnie rozumie ale kiedys, ktos sie nosem wody napije, przestraszy sie, wezwie helikopter. Szpital, sprawa, koszty, prokurator i pewny wyrok... Wtedy Jurek juz bedzie wszystko rozumial.
Nuroslaw [Usunięty]
Wysłany: 22-07-2013, 07:05
A to już partnersko nie wolno nurkować ? Nie wolno koledze podpowiedzieć, co ma poprawić? Wytłumaczyć jak działa kompas?
Don Gregor [Usunięty]
Wysłany: 22-07-2013, 10:33
Nie mieszaj... Przeczytaj raz jeszcze, co pisales wczesniej. Partnersko nurkowac i pomagac powinno sie ale uczyc nurkowac, prowadzic kursy i wystawiac papiery tatusiem, to juz nie mozna. Domyslam sie, o co chodzi- czyzby kursy porobil Tobie Jurek???? Szukasz teraz poklasku na forum i leczysz poczucie winy.
Pozdrawiam, milego dnia zycze!
Bez odbioru
Nuroslaw [Usunięty]
Wysłany: 22-07-2013, 12:05
hehehe, boli coś kolegę? Uprawnienia nurka P3 robiłem w starym LOKu w 92 r. , później drugi raz w PADI, bo książeczki LOKowskiej nowi instruktorzy nie chcieli uznawać, bo dla nich plastik ino się liczy.
Ostatnio zmieniony przez Nuroslaw 22-07-2013, 12:09, w całości zmieniany 1 raz
Nurosław, na jakichś dziwnych ludzi trafiłeś. Ja tam swoje stare uprawnienia z książeczki CMAS (nie wiem czy też nie z 92r. - musiałbym sprawdzić) bez problemu i dodatkowych kursów przerobiłem na plastiki CMAS a dalsze szkolenia robiłem gdzie indziej i nikt nigdy niczego nie kwestionował a późniejsze mam różne z PADI, SSI i IANTD.
Ostatnio zmieniony przez md1974 23-07-2013, 00:10, w całości zmieniany 1 raz
Nuroslaw [Usunięty]
Wysłany: 23-07-2013, 09:05
Swiat jest ciągle pełen dziwnych. To że mnie skroili na kasę to już wiem, ale to był okres gdy PADI wchodziło dopiero i .... czasem tak bywa, że zawierzysz w to co mówią w centrum.
Dziś parodia w druga stronę. Na zawodach w nurkowaniu PSP i OSP wierchuszka straży pożarnej, sędziowie nie uznają plastików PADI, bo wymóg ustawowy jest nurek ma mieć KSIĄŻECZKĘ NURKA (bo jest tam też miejsce na pieczęć lekarską "zdolny")
Na zawodach w nurkowaniu PSP i OSP wierchuszka straży pożarnej, sędziowie nie uznają plastików PADI, bo wymóg ustawowy jest nurek ma mieć KSIĄŻECZKĘ NURKA
to sobie wydrukuj. czy ustawa definiuje uprawnionych do druku?
Nuroslaw [Usunięty]
Wysłany: 23-07-2013, 20:13
po co drukować, jak mam takową od 87 r. ? Wystarczyło tylko odkurzyć. (dobrze że jej nie wyrzuciłem, jak zacząłem robić "plastiki")
Wysłany: 23-07-2013, 20:46
Nuroslaw napisał/a:
hehehe, boli coś kolegę? Uprawnienia nurka P3 robiłem w starym LOKu w 92 r. , później drugi raz w PADI, bo książeczki LOKowskiej nowi instruktorzy nie chcieli uznawać, bo dla nich plastik ino się liczy.
jeśli w 1992 i LOK'u to nie P3 a odpowiednikiem wtedy była I klasa płetwonurka - w momencie adoptowania przez CMAS komisji działalności podwodnej przy Lidze Obrony Kraju I klasa płetwonurka z automatu została zweryfikowana do poziomu P3 ...
pzdr.
Witek
[ Dodano: 23-07-2013, 20:48 ]
Nuroslaw napisał/a:
... bo wymóg ustawowy jest nurek ma mieć KSIĄŻECZKĘ NURKA (bo jest tam też miejsce na pieczęć lekarską "zdolny")
dlatego po zakończeniu służby swoją armijną zachowałem
gdyż różnie bywa
pzdr.
Witek
Ostatnio zmieniony przez sar 23-07-2013, 20:47, w całości zmieniany 1 raz
Nurosław, bidulo
nie dość że stałeś się nurkiem P3 w wieku lat niespełna dwudziestu to jeszcze Cię prześladowali za brak dokumentacji...
A ja jakoś tak przekornie mam swoją książeczkę CMAS i co roku "doctore" wbija tam swoją tajną pieczątkę, więc o co kaman? Szkoda 100zł?
Nuroslaw [Usunięty]
Wysłany: 24-07-2013, 09:15
na co szkoda 100 zł? Kurde balans. Nawet wydałem kasę na zrobienie uprawnień jeszcze raz, tylko tym razem w PADI zaczynając od OWD, bo ponoć już za granicami nie uznają książeczki LOkowskiej (ba nawet w kraju zaczęli dziwnie się patrzeć, bo to nie CMAS byl), gdzie zaczynałem od poziomu nawet nie nurka III st. wg ichniejszej nomenklatury tylko od "płetwonurka młodzieżowego".
Za badania lekarskie to mi jednostka OSP płaci. Tylko zaświadczenie lekarskie na jakimś świstku papieru nie uznają na zawodach, bo ma być książeczka! i wpis do niej. Wszędzie normalnie honorują badania na normalnym kwestionariuszu ale nie na zawodach.
To nie problem dla mnie, bo jak pisałem takową książeczkę mam. Tylko dla mnie to śmieszność jest, że bez wpisu do "książeczki nurka" nie uznają.
Ostatnio zmieniony przez Nuroslaw 24-07-2013, 09:28, w całości zmieniany 2 razy
Jak dla mnie zupełnie nie. Brak możliwości nurkowania w rożnorodne warunkach, zmierzenia się z wyzwaniami, które pojawiają się przy organizacji wyjazdów na różne nurkowiska. Monotematyka/ brak możliwości dobycia odpowiedniego doświadczenia/ brak czasu na trenowanie dla siebie... To tak po krótce
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko