Wysłany: 24-07-2013, 10:46 Hańcza w poprzek przez 104m
Gratulacje dla śląsko-warszawskiego teamu nurków CCR Michała (Pks) i Andrzeja (syn_biskupa)
którzy jako pierwsi na HH przeplyneli Hańcze w poprzek po dnie zaliczając 104 m. !!! W czasie 3.5 godz.
Wysłany: 24-07-2013, 10:50 Re: Hańcza w poprzek przez 104m
Damass napisał/a:
Gratulacje dla śląsko-warszawskiego teamu nurków CCR Michała (Pks) i Andrzeja (syn_biskupa)
którzy jako pierwsi na HH przeplyneli Hańcze w poprzek po dnie zaliczając 104 m. !!! W czasie 3.5 godz.
Gratulacje!
Od nurkowania Banana w 2004 chyba nikt tego wyczynu dotychczas nie powtórzył.
Wysłany: 25-07-2013, 02:44
Dzięki
Konrad masz rację z Bananem z tym że z tego co wiem i doszukałem się w necie Hańcze zrobił w najszerszym miejscu, ponoć z pierwszego parkingu czyli przez max 80m i w dodatku na skuterze.
Co do profilu to ciężka sprawa. Nie ma z czego zgrać. Digitale i handsety. To wszystko niestety.
a może opowiecie Panowie jaki był plan nurkowania? może dodacie, że to co zrobiliście jest wynikiem błędu nawigacyjnego? może powiecie o ile obsunął się Wam plan godzinowy i jak Wasz support powierzchniowy latał po wszystkich parkingach pytając "nie widzieliście ich"?
bo ja to doskonale pamiętam i pamiętam też jak zastanawialiśmy się z kolegami, jak tu Was ewentualnie szukać. Co oczywiście z góry było skazane na klęskę (poszukiwanie), skoro Wasz plan zakładał zakończenie nurkowania na 1 parkingu, a skończyliście na ....drugim brzegu.
Wydaje mi się, że to co wyczyniacie teraz to jakaś masakra. Trąbią Wasi koledzy jaki to rekord zrobiliście, a wyjściowo plan był zupełnie inny. Nie wstyd? Mi to by było głupio.
No ale jak to kumpel powiedział - Kolumb też się kiedyś pomylił i fajnie wyszło.
No fajnie, ale nerwów przysporzyliście absolutnie wszystkim. Rozumiem, że przeżycie tego nurkowania to duży wyczyn, ale nie chwalcie się jak to Hańczę w poprzek strzeliliście, skoro plan zakładał coś absolutnie innego.
PS jak to Paula powiedziała - dobrze, że na Zakrzówku nie wyszli.
Wysłany: 25-07-2013, 09:57
KasiaK napisał/a:
a może opowiecie Panowie jaki był plan nurkowania? może dodacie, że to co zrobiliście jest wynikiem błędu nawigacyjnego? może powiecie o ile obsunął się Wam plan godzinowy i jak Wasz support powierzchniowy latał po wszystkich parkingach pytając "nie widzieliście ich"?
bo ja to doskonale pamiętam i pamiętam też jak zastanawialiśmy się z kolegami, jak tu Was ewentualnie szukać. Co oczywiście z góry było skazane na klęskę (poszukiwanie), skoro Wasz plan zakładał zakończenie nurkowania na 1 parkingu, a skończyliście na ....drugim brzegu.
Wydaje mi się, że to co wyczyniacie teraz to jakaś masakra. Trąbią Wasi koledzy jaki to rekord zrobiliście, a wyjściowo plan był zupełnie inny. Nie wstyd? Mi to by było głupio.
No ale jak to kumpel powiedział - Kolumb też się kiedyś pomylił i fajnie wyszło.
No fajnie, ale nerwów przysporzyliście absolutnie wszystkim. Rozumiem, że przeżycie tego nurkowania to duży wyczyn, ale nie chwalcie się jak to Hańczę w poprzek strzeliliście, skoro plan zakładał coś absolutnie innego.
PS jak to Paula powiedziała - dobrze, że na Zakrzówku nie wyszli.
no pewnie, ze dobrze bo Panowie musieliby uregulowac oplate w kwocie 30 zl za wstepn na Zakrzówek
Wysłany: 25-07-2013, 10:14
Pks napisał/a:
Konrad masz rację z Bananem z tym że z tego co wiem i doszukałem się w necie Hańcze zrobił w najszerszym miejscu, ponoć z pierwszego parkingu czyli przez max 80m i w dodatku na skuterze.
Zatem dowiedz się i poszukaj więcej.
Całe nurkowanie opisane było na stronie Abyss Diving, ale ona niestety już chyba nie istnieje. Poza tym w księdze pamiątkowej u Słowików.
Szukająch było by napewno wieku 2 HH jako nagroda Nad Hańczą wszystkie kompasy maj problem nie ma się czego czepiać
jasne, ale wystarczy napisać PRAWDĘ - plan był taki i taki, zwaliło się to i to, i wyszło tak i tak - nie mniej jednak, dokonaliśmy tego i tego. i git.
a tak to wstyd po prostu, żeby z fuckup'u fetę robić.
bo to tak wiesz, szłam szłam, wyrąbałam się jak długa i walnęłam szpagat z jednoczesnym zgięciem kolana - nic mi nie jest, żywa jestem, dokonałam niezłego wyczynu fizycznego.
no i super, ale totalną porażką by było gdybym mówiła, że jak tak CELOWO ten szpagat z kolanem zrobiłam - no nie, niecelowo, wywaliłam się i mi niechcący wyszedł.
wracając do tematu - chłopcy sami sobie kuku zrobili w związku z tym nurkowaniem, bo teraz w środowisku nurków tech, nikt nie będzie opowiadał tego wydarzenia jako "wielkie wow, hańcza w poprzek" tylko "mieli goście farta i wyszli w innym miejscu, a potem zrobili cyrk i prawie ordery przyjmowali"
Ostatnio zmieniony przez KasiaK 25-07-2013, 12:07, w całości zmieniany 3 razy
KasiaK Może i tak, ale chyba Damass nie pisał nic o planie. Nurkowie Andrzej i Michał poza wypowiedzią na temat Banana i tego że nie mają profilu też nic nie napisali może coś napiszą i wtedy ich bedziemy krytykować i dawać dobre rady na przyszłość bo wiem że plany już mają.
KasiaK Może i tak, ale chyba Damass nie pisał nic o planie.
no właśnie o to chodzi,
nie pisał.
a powinien był napisać, że to nurkowanie było wynikiem błędu nawigacyjnego, a Panowie Andrzej i Michał napędzili stracha wszystkim obecnym na Hańczy, a nie pałować się że przeżyli i szerzyć info o tym jacy to mistrzowie są.
andrzej z napisał/a:
na przyszłość bo wiem że plany już mają.
z całego serca życzę realizacji założonego planu a nie fuckup'u jak tym razem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko