w ciagu tygodnia postaram sie znalezc konkretnego moderatora do dzialu WYPADKI
To poproszę również o zmianę KasiK w dziale Rebreathery, wypada orientować się w temacie stopniu biegłym lub eksperckim, żeby być moderatorem.
pozdrawiam rc
To ja pójdę krok dalej...
Proponuję zawiesić (odwołać ) moderatora KasiaK, jako osobę zupełnie nie radzącą sobie z funkcją moderatora, nie tylko ze względu na (jak to sama twierdzi) -brak czasu...
Ale również (a może raczej -przede wszystkim ) z powodu na to że na każdym kroku (z niemal każdym postem ) pokazuje że ta funkcja Ją przerasta
Wysłany: 31-07-2013, 21:17
Nie piszę dużo na forum, ale dużo czytam i nie podoba mi się styl w jakim wypowiada się moderator. Niefajnie się czyta te wulgarne wypowiedzi.
Ja też podpisuję pod powyższym.
Wysłany: 31-07-2013, 22:07
JacekKG napisał/a:
jaki efekt? Moderator usuniety?
nie!!!!!
Motti znowu ma 3 ostrzenia
Kasia się uspokoi na kilka tygodni
a forumowicze dopiszą jeszcze z 30 stron na ten temat
po prostu żenada,a szkoda bo bardzo lubiłem tu przychodzić i poczytać lecz im rzadziej tu zaglądam tym bardziej mnie to forum zniechęca do zaglądania
nawet przestało mnie dziwić że niektórzy moderatorzy oficjalnie pałają nienawiścią do niektórych forumowiczów
Ciekawe, że ostatnie z 21 lipca za "prowokowanie użytkowników", w sytuacji w której jego ostatni post jest zdaje się z końca czerwca... Ale co tam, jedźmy dalej tą karawaną i zobaczmy, co się z tego wyklaruje...
Ja myślę, że Darek sobie jakiś reminder ustawił w Outlooku, coś cyklicznego jak pierwszy piątek miesiąca, tyle że odrobinę częściej Raz na jakiś czas mu się wyświetla "Dać smokowi kolejne 3 ostrzeżenia, żeby go wkurzyć. Konta nie kasować, żeby mocniej zadziałało." - i wtedy robi "klik..."
Wysłany: 31-07-2013, 23:59
Yavox napisał/a:
Ciekawe, że ostatnie z 21 lipca za "prowokowanie użytkowników", w sytuacji w której jego ostatni post jest zdaje się z końca czerwca... Ale co tam, jedźmy dalej tą karawaną i zobaczmy, co się z tego wyklaruje...
Ciekawe - jakby Smok podał właściciela forum do sądu za jawną dyskryminacje ze względu na przekonania i poglądy ?
Ciekawe - jakby Smok podał właściciela forum do sądu za jawną dyskryminacje ze względu na przekonania i poglądy ?
Szczerze? Nawet się nad tym nie zamierzam zastanawiać i po prostu idę spać do łóżka. Napisałem już wystarczająco dużo na temat tego, co na tym forum działa, co nie i jak by mogło. Z mojej strony wszystko zostało już powiedziane i nie ma nic do dodania. Mniej piszemy, więcej nurkujemy. Powietrze w maska i dyskusja na forum być na czarna godzina.
Wiek: 51 Dołączył: 06 Lut 2006 Posty: 1166 Skąd: Warszawa
Wysłany: 01-08-2013, 12:36
slawek290 napisał/a:
A nie można dyskryminować za poglądy?
Z tego co kiedyś czytałem (może się zmieniło?) nie można dyskryminować przy zatrudnianiu z uwagi na płeć, rasę i pochodzenie etniczne, wiek, niepełnosprawność, orientację seksualną czy religię.
Ale nie było nic na temat poglądów czy np. palenia papierosów.
Wysłany: 01-08-2013, 13:14
BitPump napisał/a:
slawek290 napisał/a:
A nie można dyskryminować za poglądy?.
powiedziałabym wręcz, że tu dyskryminacja często jest jak najbardziej legalna i pożądana przez większość społeczeństwa Tacy np- faszyści, rasiści są dyskryminowani i to przez prawo na każdym kroku - biedaki
powiedziałabym wręcz, że tu dyskryminacja często jest jak najbardziej legalna i pożądana przez większość społeczeństwa Tacy np- faszyści, rasiści są dyskryminowani i to przez prawo na każdym kroku - biedaki
Pełna zgoda, ja np jestem ultra skrajnym katolikiem nie biorę udziału w wyborach bo uważam że jedyną słuszną formą sprawowania władzy jest system klerykalny na wzór watykański. I co ? Jestem dyskryminowany społecznie i politycznie do tego stopnia że nawet nie mogę poprosić o azyl polityczny w Watykanie.
Wysłany: 01-08-2013, 18:12
Scaner napisał/a:
lozerka napisał/a:
Pełna zgoda, ja np jestem ultra skrajnym katolikiem nie biorę udziału w wyborach bo uważam że jedyną słuszną formą sprawowania władzy jest system klerykalny na wzór watykański. I co ?
chwila, chwila nie tak szybko z tą zgodą
co do faszystów, rasistów faktycznie od strony poglądowej są dyskryminowani, bowiem nie mają możliwości zgodnie z prawem swoich poglądów głosić, ich publiczne wygłaszanie, propagowanie jest penalizowane. Ale tak to z tą tolerancją bywa- nie ma tolerancji dla nietolerancji
ale skrajny ( jeszcze ultra ) katolik ?? jakich Twoich poglądów z tej dziedziny nie możesz głosić ? Bo fakt, że preferowany przez Ciebie ustrój polityczny nie obowiązuje w naszym kraju, to jeszcze nie dyskryminacja to tylko znaczy, że nie znalazłeś dostatecznie dużej liczby osób o podobnych do Ciebie poglądach, by zmienić ten obowiązujący - ( i mogę tylko dodać, że jako zdeklarowana ateistka mam nadzieję, że tak zostanie )
Scaner napisał/a:
Jestem dyskryminowany społecznie i politycznie do tego stopnia że nawet nie mogę poprosić o azyl polityczny w Watykanie.
a ktoś może ? tzn. jest ktoś w porównaniu z kim masz gorszą sytuację ?
Też przesrane, w okresach świątecznych chciałbym hedonistycznie świętować i co ? Bóg dał zioło a jarać nie można
[ Dodano: 01-08-2013, 19:21 ]
lozerka napisał/a:
ale skrajny ( jeszcze ultra ) katolik ?? jakich Twoich poglądów z tej dziedziny nie możesz głosić ?
Nie chodzi o coś tak banalnego jak gadanie, chodzi o bardziej wzniosłe przejawy wolności np:
chciałbym wypraw krzyżowych i co ? Dupa. Chciałbym zakuwać w dyby ateistów i co też nie wolno sama niewola ot co.
lozerka napisał/a:
Bo fakt, że preferowany przez Ciebie ustrój polityczny nie obowiązuje w naszym kraju, to jeszcze nie dyskryminacja to tylko znaczy, że nie znalazłeś dostatecznie dużej liczby osób o podobnych do Ciebie poglądach, by zmienić ten obowiązujący -
Tfu tfu toż to demokracja taka zmiana większością, a tu rzecz idzie o to aby wrogiem był uznawany każdy kto nie z nami czyli przeciw nam
lozerka napisał/a:
( i mogę tylko dodać, że jako zdeklarowana ateistka mam nadzieję, że tak zostanie )
I nich Cię Bóg błogosławi za Twój ateizm, kogo miałbym nawrócić gdyby wszyscy wierzyli?
ps. W którego Boga nie wierzysz? Podobno 99,99% ateistom zależy aby było wiadomo że nie wierzą w tego jednego konkretnego Boga Co ma dowodzić jak argumentują socjolodzy że "ateiści" to najbardziej lojalna grupa wiernych
Scaner napisał/a:
Jestem dyskryminowany społecznie i politycznie do tego stopnia że nawet nie mogę poprosić o azyl polityczny w Watykanie.
lozerka napisał/a:
a ktoś może ? tzn. jest ktoś w porównaniu z kim masz gorszą sytuację ?
Jak to z kim? Co mnie to niby obchodzi jakiś tam ktoś ? Tylko mojsza krzywda mnie obchodzi!
Wysłany: 01-08-2013, 20:46
BitPump napisał/a:
slawek290 napisał/a:
A nie można dyskryminować za poglądy?
Z tego co kiedyś czytałem (może się zmieniło?) nie można dyskryminować przy zatrudnianiu z uwagi na płeć, rasę i pochodzenie etniczne, wiek, niepełnosprawność, orientację seksualną czy religię.
Ale nie było nic na temat poglądów czy np. palenia papierosów.
Jest to dyskryminacja religijna. A jesli nie to wystarczy 10 osob zeby zalozyc kosciol i wtedy juz bedzie ...
Ale to koniecznie muszą być dyby? Może wystarczy coś równie niewygodnego, np. uprząż z jednego kawałka taśmy?
Każdemu niewierzącemu i niepraktykującemu DIR zakładasz taką na grzbiet (po wcześniejszym skróceniu pasów naramiennych, coby miał szansę potwierdzić swoje wyjściowe przekonanie), potem krzyczysz Hogarth Akbar!, dajesz kilkanaście kilo ołowiu na szyję i wysyłasz w celu natychmiastowego przeprowadzenia gruntownie sprawdzonej w średniowieczu techniki zanurzania zwanej próbą wody...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko