// Gier i zabaw nie było, ale za to mi chłopaki dostarczyli trochę emocji kiedy na początku deko wpadli na pomysł czyszczenia szybu za pomocą free flow z niepotrzebnych stage`y:)
[ Dodano: 06-05-2013, 14:20 ]
Widzę gwiazdorzy nie mają czasu to ja wkleję informacje, które pojawiły się wczoraj na FB
"No to się znów chwalimy; wczoraj zanurkowaliśmy w zespole 3-osobowym na głębokość max 100m w Kowarskich Kopalniach. Było to nurkowanie przygotowawcze do wstępnej penetracji poziomu 110m. Udało nam się zgrać w zespole 2 nurków cisnących głęboko (Paweł i ja) oraz nurka supportera (Arek), który "ogarniał" nas od poziomu 30m i na dekompresji, dbając o porządek w depozytach, a co najważniejsze mógł udzielić pomocy w razie draki. Na powierzchni czekał Krzysztof Cybulski z zestawem tlenowym i wsparciem "ewakuacyjnym". Dzięki temu zrobiliśmy z ogromnym spokojem całkiem grubego "nura" pomimo bardzo złej widoczności panującej w szybie i na poziomie 30. Dzięki !!!"
Od siebie bardzo gratuluje chłopakom.
Trzymam bardzo mocno kciuki za kolejnego Waszego nura
Gościliśmy kilka razy w Kowarach i z całego serca mogę polecić to miejsce. Wspomniany Krzysiek (Cebek) ma wiedzę o tej i innych kopalniach jak mało kto. Jeżeli ktoś nie ma pomysłu na weekend, a chce przeżyć bardzo fajna przygodę i poznać historię podziemi to szczerze polecam na wycieczkę do Kowar i odwiedzenie http://www.kowarskiekopalnie.pl/
[ Dodano: 06-05-2013, 14:22 ]
Ostatnio zmieniony przez filipesku 08-04-2013, 10:32, w całości zmieniany 1 raz
[ Dodano: 06-05-2013, 14:20 ]
Widzę gwiazdorzy nie mają czasu to ja wkleję informacje, które pojawiły się wczoraj na FB
"No to się znów chwalimy; wczoraj zanurkowaliśmy w zespole 3-osobowym na głębokość max 100m w Kowarskich Kopalniach. Było to nurkowanie przygotowawcze do wstępnej penetracji poziomu 110m. Udało nam się zgrać w zespole 2 nurków cisnących głęboko (Paweł i ja) oraz nurka supportera (Arek), który "ogarniał" nas od poziomu 30m i na dekompresji, dbając o porządek w depozytach, a co najważniejsze mógł udzielić pomocy w razie draki. Na powierzchni czekał Krzysztof Cybulski z zestawem tlenowym i wsparciem "ewakuacyjnym". Dzięki temu zrobiliśmy z ogromnym spokojem całkiem grubego "nura" pomimo bardzo złej widoczności panującej w szybie i na poziomie 30. Dzięki !!!"
Od siebie bardzo gratuluje chłopakom.
Trzymam bardzo mocno kciuki za kolejnego Waszego nura
Gościliśmy kilka razy w Kowarach i z całego serca mogę polecić to miejsce. Wspomniany Krzysiek (Cebek) ma wiedzę o tej i innych kopalniach jak mało kto. Jeżeli ktoś nie ma pomysłu na weekend, a chce przeżyć bardzo fajna przygodę i poznać historię podziemi to szczerze polecam na wycieczkę do Kowar i odwiedzenie http://www.kowarskiekopalnie.pl/
Dla obserwujących temat; w maju pękło 118m i znaleźliśmy wejście do poziomu "-120". Poniżej link do artykułu z lokalnej gazety informacyjnej, uprzedzam jednak, że redaktorzy nie zawsze potrafią wszystko ogarnąć i pojawiają się różne kwiatki takie jak z zakładaniem przez nas Medyka, "rekordem Polski" i inne takie tam ;-P . W niedalekiej przyszłości spuszczamy ze smyczy Majkiego i Mitkę, którzy będą robić nurkowania na poziomie "-120" czyli 106-109 głębokości wody z długimi czasami dennymi, puszczając w eter cysternę helu . Nurkowania będą, podobnie jak nasze "głębokie", supportowane przez nurków na różnych poziomach oraz na powierzchni.
A jak z tym promieniowaniem? Zwiedzałem sztolnie koło hotelu (wiem wiem - to nie te) i nie było tam żadnego zagrożenia promieniowaniem - w tych kopalniach tak samo?
w takim klimacie to psycha może udać się na wycieczkę choćby do Egiptu, w czasie wielkiej rewolucji Bractwa. Gdzie i po co licho ludzi tam pcha, zastanawiam się w ciepłym domu.
Ostatnio zmieniony przez D@rek 02-09-2013, 18:44, w całości zmieniany 1 raz
Trochę się dzieje, pyknęło trochę głębokich nurkowań, robót podwodnych, powstało kilka filmików. Zapraszam tych, którzy używają Facebooka (i chcieliby na bieżąco obserwować postępy naszych starych i nowych Kolegów w Kowarach), do zaglądania na profil i "lajkowanie" go. Pozdrawiam, Kowi. Na rozgrzeweczkę: https://vimeo.com/134451945
[ Dodano: 21-03-2016, 16:34 ]
Nowy film z Kowar, tym razem za sterami Sławek Paćko. Miłego oglądania!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko