A co wiadomo o powodach utonięcia? Jeśli to byli np. "gieroje" po flaszce, to chyba i tak kąpielisko by nie pomogło? A z kolei i bez kąpieliska można opiekę roztoczyć nad bliskimi?
Oswiecim ma bardzo dluga linie plaz po obu stronach rzeki Soly.Pewnie dla tego wladcy miasta uwazaja ze kapielisko nikomu nie jest potrzebne.
Do tego jescze Kruki i setki osob nielegalnie kapiacych sie tam.
Podobna sytuacja co na Zakrzowku.Nie da sie odciac ludzi od wody w centrum miasta,kiedy upal meczy.Na dodatek basen zamkniety na czas wakacji!
Tego samego dnia na Balatonie rowniez topil sie czlowiek,jednak WOPR-owcy zdazyli go wyciagnac.
Wiadomo ze ten(49l.) odnaleziony na Krukach byl po spozyciu.Dwudziestolatka nadal szukaja.
A synthos zawolal sobie od nas tysiaka za mozliwosc cwiczenia na Krukach!
jaros4 kiedyś pisałeś że OSP z Oświęcimia już nie działa a z tego co widziałem to byli wczoraj i szukali tego 20 latka i wydobyli tego 49 letniego może zamiast iść do WOPRu nie lepiej iść do OSP która ma zgode na nuranie na krukach?
Bylem rano na miejscu poszukiwan.grupa OSP byla akurat pod woda.Akwen podzielili na sektory i szukaja...Chwilke pogadalem z zabezpieczeniem powierzchniowym.ostatnia ich akcja to wyciaganie samochodu z tego wlasnie zbiornika.
Facet cinquecentem uciekal przed policja,bo mial mocno w czubie.zagonili go az tutaj.Zjechal z grobli kolo rybaczowki prosto do wody.Auto z rozpedu doplynelo 7-8m od brzegu.Wspial sie na dach,puki jescze moglo unosic sie na powierzchni.Chwilke potem zatonelo.Ponoc nie bylo problemu z lokalizacja wraku,bo swiatla jeszcze sie dlugo swiecily...
Sorry , spałem
A i tak bylem po 11:00 ale pocałowałem klameczkę. Kicha wyszła. Szkoda że w tygodniu ich nie ma (według wąsatego jegomościa stojącego w drzwiach - jegomość z jakiegoś związku sybiraków czy coś)
Dzis po poludniu,z Q100 odnalezlismy wrak tej lodzi ,o ktorej wspominali kiedys wedkaze.Pasuje do ich opisu,jest metalowa i lezy juz od kilkudziesieciu lat.Byc moze to ta niemiecka.Jesli fotki wyjda ok,nie omieszkam podrzucic.Do tego lawice ryb,jak zawsze pod koniec lata,dopelniaja klimatu...
SynthOs chce sprzedać jeden zbiornik (nie napisali który , ja się domyślam że ten bliżej wału) , ciekawe ile kasy by chcieli ?
Ktoś chętny ?
Kruki na handel
[ Dodano: 14-09-2013, 18:21 ]
Byłem w WOPRze i teraz jest nas trzech. Kto chętny , kto następny ?
Jak byłem ostatnio na plantach na jakimś festynie to się z Nimi spotkałem i powiedzieli że legitymację są ale trzeba je tu (tam gdzie siedzieli) dostarczyć i że ktoś się pojawi z nimi. Pod koniec jak się już zwijali to finalnie zapytałem i te legitymacje i.... nie mieli jeszcze. Sam się dziwie że to tyle trwa.
Ostatnio zmieniony przez connan1973 15-10-2013, 12:59, w całości zmieniany 1 raz
nic to! Dzis udalo sie w koncu rozwiazac problemy sprzetowe,i na jutrzejszego nura jedziemy "nabici"oswiecimskim powietrzem.Powoli ogarniamy srodowisko nurkowe naszej kotliny...
Jarek, ja telefon mam zawsze włączony w cywilizowanych porach czyli od 6 rano do powiedzmy 23. Co do Twojego to niestety najczęściej i najszybciej ładuję się na pocztę głosową. Wczoraj (w piątek późno w nocy) dostałem smsa czy nie pasuje mi 7:30 w sobotę. No sorry , ale kiedy miałem się spakować? A wyobrażasz sobie to hałasowanie o 7:20 kiedy wszyscy u mnie śpią?. Dlatego napisałem że nie ma szans i że najwcześniej to 8:30 gdy jest to realne. To nie moje widzimisie bo nie mieszkam sam. Teraz gdy chcę sprawę ostatecznie dogadać to nie odbierasz a drugi numer jest bardzo ciekawy gdyż sieć orange tłumaczy kobiecym głosem że ... nie istnieje. A smsa spod niego dostałem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko