Wysłany: 19-11-2013, 11:30
Czemu ma służyć ten temat? I co ma wspólnego z Blue Explorers? Może się mylę, ale nie widzę tego pana na liście instruktorów w tej firmie. PADI wydala instruktorów, którzy rażąco łamią standardy i tyle.
Blue Explorers Dive Center
www.blue-explorers.com, 25 Jan 2008 [cached]
Or if you rather speak directly, phone to David Clivet at +34 (928) 77 82 19.
...
David ClivetPADI Master Scuba Diver Trainer (French).As Business Development Manager of Blue Explorers Dive Centers, David spends as much time as he can under water.David is responsible for the entire Blue Explorers Centers operations on Gran Canaria and Tenerife.Speaks: French, English, Spanish and Greek.This year, he works again in both Centers.
słuchajcie byłam, widziałam i tak jak kolega w poprzedniej odpowiedzi nie polecam. Mało tego mimo odebrania licencji Szkole i Instruktorom Szkoła nadal funkcjonuje. Nie uważacie,że należy coś z tym zrobić?
Skoro możemy, reagujmy by osoby, które pragną rozpocząc przygodę z nurkowaniem nie zniechęcały się do tego pięknego sportu tym co robią Instruktorzy bądź jakie standardy prezentuje dane Centrum
Wysłany: 19-11-2013, 13:09
Kenia, ale konkretnie? czego oczekujesz od nas, na tym forum kierujac tu apel ? moze pisz do władz PADI, może jakies lokalne służby hiszpanskie się tym zainteresują ??
natomiast jeśli chcesz nas poinformować, że konkurencyjne CN działa nieprawidłowo- to zrób to jednoznacznie, a nie wciskając jakieś teksty o wyższych pobudkach działania ( swoich ). Na pewno spotkałoby się to z lepszym odbiorem.
Wysłany: 19-11-2013, 13:27
PADI to PADI, CMAS to CMAS. Pierwsza organizacja ma rozbudowany system kontroli jakości (CMASU nie znam, nie wypowiadam się). By zostać wykluczonym z PADI trzeba nieźle narozrabiać, a zawiadomienie nie może być ani anonimowe, ani oparte na przesłankach.
Kenia91 napisał/a:
Mało tego mimo odebrania licencji Szkole i Instruktorom Szkoła nadal funkcjonuje
Funkcjonuje, ale nie może certyfikować w PADI.
ptja [Usunięty]
Wysłany: 19-11-2013, 13:35
Pawel_B napisał/a:
By zostać wykluczonym z PADI trzeba nieźle narozrabiać.
z ciekawości: czy instruktorzy, którzy sami występują (np. zaprzestają opłacania składek) są na tej liście, innej liście czy po prostu "znikają" z systemu?
Wiek: 61 Dołączył: 29 Maj 2013 Posty: 431 Skąd: tak z grubsza Toruń
Wysłany: 19-11-2013, 13:46
ptja napisał/a:
Pawel_B napisał/a:
By zostać wykluczonym z PADI trzeba nieźle narozrabiać.
z ciekawości: czy instruktorzy, którzy sami występują (np. zaprzestają opłacania składek) są na tej liście, innej liście czy po prostu "znikają" z systemu?
Są na liście "nieaktywnych", ale nie na liście "wykluczonych".
Na stronie PADI jasno napisali o warunkach "wykluczenia"- i nie jest to kara za nieopłacenie składek.
BTW - sam się wybieram na Teneryfę i np. tu jest coś na temat Blue Explorers, dlatego uważam, że tego typu info są jak najbardziej na miejscu,
Prowadzę właśnie z nimi (BE) korespondencję mailową i bynajmniej się nie "pochwalili" wykluczeniem z PADI (a na ich stronie dziś dalej jest logo PADI 5-star center i info [We are proud to be an authorized PADI 5 Star Instructor Development Center!]) ...
Tutaj masz "wykluczonych", a nie tych co np. nie opłacili składki.
Żem się zestrachał że moje nazwisko też jest na tej liście bo nie doczytałem że to wykluczeni a nie Ci co nie płacą. Ja już od 3 lat składek nie płacę a PADI mi co roku rozpaczliwe listy wysyła namawiając do powrotu
ptja [Usunięty]
Wysłany: 19-11-2013, 14:11
Jacek Wo napisał/a:
Na stronie PADI jasno napisali o warunkach "wykluczenia"- i nie jest to kara za nieopłacenie składek.
Fakt...
"Expulsion only results after a PADI Dive Shop or Resort refuses to implement corrective measures, or when the nature of the complaint is so severe that expulsion is necessary to protect the public or to preserve the reputation of the PADI organization."
Kocha i to bardzo. Raz, z okazji którejś tam rocznicy, przysłali mi taki fikuśny znaczek PADI co to sobie mogę wpiąc w klape marynarki! I ogólnie, mili są jak cholera, szczególnie jak chcą kasę.
Tak na marginesie, czy jeśli chę odnowić status, to czy muszę płacić zaległe składki (za 3 lata), czy tylko na bieżąco?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko