Mam do zakomunikowania szczęsną nowinę... Otóż ostatniej soboty jako słomiany wdowiec musiałem się odpowiednio rozładować... (jak pisał klasyk prozy wojennej, "nudno rękom na warcie" )
Ponieważ mimo gruntownego odkurzenia chaty, wyprania góry łachów, przestawienia mebli i wyniesienia sterty śmieci wciąż rozpierał mię gospodarski zapał, postanowiłem pożyteczniej skanalizować swoje zapędy i nastawiłem nalewkę
Jest to stuningowana wersja mojej debiutanckiej naleweczki z suszonych śliwek, która nb zyskała w pewnych kręgach miano legendarnej (głównie ze względu na nikłą podaż ). Tym razem spojrzałem perspektywicznie, wprowadziłem kilka kosmetycznych poprawek i oto treść pięciolitrowej bani już się przegryza...
W związku z tym już dziś nieśmiało zapraszam na degustację tego płynu na IV Spotkaniu FN - mam nadzieję, że do tego czasu zasobnik nie eksploduje, a my spotkamy się raz jeszcze bez strat własnych
PS. z ostatniej chwili - po okresie herbacianego pokwitania naleweczka osiągnęła już barwę wyjściową i lokuje się teraz w rejestrach okołoguinnessowych
Złożyłem stosowne śluby, że nie rozparceluję baniaka przed Matką Boską Zielną
Hartujemy się zatem w cnocie cierpliwości... Tym razem jednakowoż czas pracuje na naszą korzyść...
Za "młodzież" wielkie dzięki-od razu przestało mnie łupać w krzyżu....
A naleweczka niech dochodzi,na zdrowie nurasom(tak sobie myślę,że te 24g po-to zły pomysł)
Pozdrawiam,Andrzej
maczaty [Usunięty]
Wysłany: 13-10-2004, 17:17
Cytat:
młodzież
ZSMP to podobno biologicznie też była młodzież, więc zero kompleksów.
No tak, tylko maczaty Ty pewnie tego nie pamietasz, ale Andrzej na pewno - takie byly nekrologii - zmarl XYZ, lat 70, dzialacz mlodziezowy, czlonek ZSMP......
Mania
Stopień: Rescue+EAN
Wysłany: 13-10-2004, 22:04
Ja też się zapisuję na nalewkę, przewidujesz jakieś listy społeczne?
maczaty [Usunięty]
Wysłany: 14-10-2004, 07:17
Cytat:
No tak, tylko maczaty Ty pewnie tego nie pamietasz, ale Andrzej na pewno - takie byly nekrologii
"Rubrykę towarzyską" zacząłem uważniej studiować raptem kilka lat temu, tzn. kiedy zaczęli znikać ludzie z mojej półki. Nie znaczy to jednak, że jako ciekawe świata dziecko nie zwróciłem uwagi na dziwne kuriozum, jakim był ongi działacz młodzieżowy.
Cytat:
nekrologii
Poprawiamy prędziutko, bo młode wojsko patrzy
Cytat:
przewidujesz jakieś listy społeczne?
trzeba będzie, chyba że dotknie nas po drodze syndrom Kany Galilejskiej
w każdym razie od teraz przysługuje Ci lufeczka szt. 1 z tendencją do wzrostu
[quote="Andrzej Kosko"]Za "młodzież" wielkie dzięki-od razu przestało mnie łupać w krzyżu....
Z tą młodzieżą to o mnie chodziło hehheheh ale niech Ci będzie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko