Wysłany: 12-10-2004, 15:47 temat TRENINGOWY - jak coś zrobić na nowym Forum
oto tekst strasznie ciekawego posta....
kukuryku ....
[ Dodano: Wto 12-10-2004 15:49 ]
teraz piszę odp. na poprzedniego posta klikając ikonkę "Odpowiedz" na dole strony
srutututu...
[ Dodano: Wto 12-10-2004 15:52 ]
a teraz piszę "Szybką odpowiedź":
generalnie celem jest znalezienie sposobu na wysłanie dwóch postów napisanych przez tego samego autora - jeden za drugim tak, aby posty były odrębne, a nie tylko opatrzone wskazaniem "dodano" w tekście...
Mania - masz rację - to proste, tyle, że z mojego punktu widzenia przede wszystkim dla Admina - właśnie przed chwilą odblokował funkcję na "nowym" Forum i jest po staremu...
Wysłany: 13-10-2004, 11:43
Jak Wam sie udalo wkleic te fotke?
Nie dosc, ze nie moge wkleic nowych, to jeszcze stare gdzies znikly...
W moim przypadku o zadnym geniuszu mowy byc nie moze. Ja prosty chlopak...
o swoim geniuszu komputerowym dowiedziałem się po raz pierwszy, kiedy kilka razy pod rząd udało mi sie znaleźć guzik, którym można włączyć i wyłączyć komputer - pomyślałem: "stary, oto zostałeś informatykiem..."
...później, zacząłem się zastanawiać, po co wpakowano tu wszystkie pozostałe guziki? sprawa stała sie oczywista niemal od razu: nie każdy może być informatykiem, więc ci, co tylko myślą, że nimi są, mogą jedynie próbować znaleźć ten własciwy guzik wśród 80-ciu pozostałych...
...tak oto żyłem sobie szczęśliwie, będąc podziwiany za swój kunszt informatyczny (podziwiali mnie przede wszystkim Arabowie - ale co tam...),
aż tu pewnego razu, nasz ulubiony Admin postanowił mnie sprawdzić: wywalił moje foty z postów... oczywiście podstęp zwęszyłem od razu: koleś chce mnie sprawdzić - nie zaskoczy mnie.
Że to niby strasznie poważna sprawa, Admin joł używać zwrotów chyba z czarnej magii: serwer, proxy, transfer i innych takich, ale się się nie przestraszyłem - dzielnie walczyłem, zaklęciem gdzieś zasłyszanym czary odpędzając "ich fersztyjn nicht" albo w wersji dla czarowników młodszych "nie kumam".
Admin zrozumiał, że to nie przelewki, i że na czarach się znam - więc całą swoją tajną wiedzę w zaklęcie kolejne włożył i uderzył...
oj... zabolało... takiego zaklęcia nigdy przed tem nie słyszałem brzmiało coś jak: "ftp i total commander"...
mimo całego swojego doświadczenia musiałem ulec (to ftp jeszcze bym przeżył, ale total commander zabrzmiało jak "kam tu ze dark sajd luk..." - nie dałem rady
wykorzystał chwilę słabości i załatwił mnie... cóż było robić... poddałem się i mistrzem swoim go obwołałem - po nauki też od razu się udałem: wiadomo, dobry informatyk nigdy się nie poddaje...
okazało się, że Admin to diabeł wcielony - już pierwszego dnia nauk napisał: 217.96.115.68 i powiedział "wypowiedz to w dwóch słowach...",
na to ja: "pełno cyferek",
on: "uczniu nierozsądny, spójrz na to oczami matrix'a - wtedy nic już nie będzie takie jak przedtem..."
skoncentrowałem się (czytaj: uruchomiłem gg i zacząłem wypytywać na prawo i lewo...) i... już teraz wiem, że jestem wybrańcem... 217.96.115.68 to po prostu FN
Bartek - można też wersje "szorty":
za zgodą Admina zamiesciłem foty na FTP i korzystając z tamtejszych adresów wklejam je do postów - niestety potrzebne zaklęcie "total commander", ale z tym lepiej chyba uderzyć do Admina...
Po drobnych poprawkach Galeria już działa bez problemu. W tej wersji każde zdjęcie musi być akceptowane przez admina lub moderatora dlatego trzeba wyznaczyć Moderatorów do galerii. Przed akceptacją zdjęcie nie będzie widoczne. W tej chwili Moderatorem są Admini oraz Mania, która mocno interesowała się tematem i to w nagrodę . A tak poważnie to uporządkowanie tego obszaru pozostawiam DarkowiS.
więc...
Bartek, czekamy na dalsze listy z Wietnamu (najlepiej z podgldem )
Bol polega na tym, ze do postu mozna wlozyc zdjecia jak sa na FTP. Dlatego ja - przynajmniej jak jestem w pracy - jestem bezradna - nie mam dostepu na ftp
Mania
Wysłany: 29-10-2004, 07:51
Mania napisał/a:
Bol polega na tym, ze do postu mozna wlozyc zdjecia jak sa na FTP. Dlatego ja - przynajmniej jak jestem w pracy - jestem bezradna - nie mam dostepu na ftp
Mania
Ja wkładam na swój FTP i daje linka do niego.. Pewnie jakieś darmowe konta też dają możliwość postawienia strony/FTP - generalnie, jeśli możesz wystawić, możesz też obejrzeć.
Wiek: 50 Dołączyła: 04 Cze 2003 Posty: 922 Skąd: Warszawa
Wysłany: 17-11-2004, 20:38
kjar napisał/a:
Victorio !!! Jak ty to robisz ?
A wiec to tak...
Zapusc sobie wlosy...
Potem zrob sobie pasemka lub ufarbuj sie na blond...
Potem dorob sobie piersi...
Usmiechaj sie...
A swiat stanie dla Ciebie otworem i wstawianie zdjec bedzie wyjatkowo proste
[quote="Victoria"]
Zapusc sobie wlosy... No dobra
Potem zrob sobie pasemka lub ufarbuj sie na blond... Niech i tak będzie
Potem dorob sobie piersi... Tego wolałbym uniknąć
Usmiechaj sie... To najłatwiejsze
[quote]
Przecież wpisałem zdjęcie na FTP,
Przecież podałem ten sam adres FTP co Ty,
Przecież naprawdę się staralem ... a nie wyszło.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko