Macie jakies namiary na dobrego lekarza/klinike, ktora leczy te przypadlosc w inny sposob niz oferta aparatu do spania za 4k i uzywania go do konca zycia ?
Trochę daleko bo we Wrocławiu w klinice chorób płuc na Grabiszyńskiej jest prof Anna Brzecka która się tym zajmuje. Gdy miałem z nią zajęcia, to dużo opowiadała o bezdechu sennym ale z tego co wiem to raczej pozostaje tylko aparat. Może spróbuj zadzwonić tam - zapytaj o dostepne metody leczenia, jeśli znajdzie dla Ciebie jakąś inną terapię wtedy umów się na wizytę.
makalu [Usunięty]
Wysłany: 31-01-2014, 20:33
Jest jeszcze operacja języka -podniebienia(żeby właśnie te zwiotczałe elementy się nie zapadały i nie blokowały luftu).Miałem znajomego z którym na delegacjach spaliśmy w jednym pokoju.To ja mu powiedziałem ,że na to cierpi choć nie wierzył.Poszedł na obserwację i potem się okazało ,że czasem nie oddycha przez ok.30sek.Zaproponowali mu te dwa rozwiązania.A że jest strasznie strachliwy to zdecydował się na spanie w masce jak kosmonauta.Ale mówi ,że jest już po sześćdziesiętce to te 10lat wytrzyma.Bo przecież faceci umierają średnio po siedemdziesiątce:-)
Trzeba coś z tym zrobic,bo szkodliwe dla zdrowia(on po nocy był zmęczony) i dla śpiących obok też męczące bo ja też nie spałem.
Ostatnio zmieniony przez makalu 31-01-2014, 20:37, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 01-02-2014, 17:12
Wesołek napisał/a:
Mam ten problem, uaktywnia się przy zmęczeniu. Wiem co znaczy, obudzić sięi nie mięć powietrza, panika.
Śpij na boku jednym , lub drugim . Nigdy na plecach . Mam ten sam problem . Od kiedy śpię na boku się nie zdarza budzić z brakiem oddechu , kiedy myślisz że następnego razu juz nie przezyjesz .
No ja ostatnio obudziłem się w ostrej panice, nie mogąc oddychać
Cgrapanie mnie nie martwi ale bezdech zaczyna byc problemem
Trajter, masz jakiś specjalistów godnych polecenia ?
Zabieg wygląda na prosty więc teoretycznie każdy ogarnięty lekarz powinień go zrobić poprawnie....
[ Dodano: 03-02-2014, 19:04 ]
slawek290 napisał/a:
Wesołek napisał/a:
Mam ten problem, uaktywnia się przy zmęczeniu. Wiem co znaczy, obudzić sięi nie mięć powietrza, panika.
Śpij na boku jednym , lub drugim . Nigdy na plecach . Mam ten sam problem . Od kiedy śpię na boku się nie zdarza budzić z brakiem oddechu , kiedy myślisz że następnego razu juz nie przezyjesz .
Poproszę o wskazówkę jak zmusić się do spania na boku ?
Bo zasnąć to ja potrafię na boku ale obudzić już nie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko