Wysłany: 29-04-2014, 12:21
Dentysta nie ma pojęcia.
Motti [Usunięty]
Wysłany: 29-04-2014, 13:57
Jazzmat napisał/a:
Dentysta nie ma pojęcia.
Nurkowanie w następstwie którego powstają pęcherzyki (praktycznie każde powietrzne), doprowadza do fibrynolizy. Strupy się rozlatują. Co może mieć poważniejsze konsekwencje.
Tyle straszenia.
Wysłany: 29-04-2014, 16:16
na moją wiedzę to jest istotne czy ząb był wyrywany na górnej szczęce czy dolnej. jeśli na górnej to jest duże prawdopodobieństwo bliskości zatoki szczękowej. zatoka szczękowa może być położona na tyle blisko korzeni zębowych a raczej kości szczęki że praktycznie robi się otwór do wnętrza zatoki. wtedy nurkowanie po wyrwaniu zęba może być niebezpiecznie i stomatolodzy je odradzają. mój brat jest stomatologiem i kiedy planował ekstrakcje u mnie (na szczęście nie było ich wiele) zawsze pytał o moje plany nurkowe i zdecydowanie odradzał nurkowanie w ciągu kilku dni po. ósemka jest zębem szczególnym i radziłbym zasięgnąć wiedzy stomatologa który ją usuwał. może masz zdjęcie pantomograficzne i wystarczy mu tylko rzut oka.
Hmmm... a ja mam dziura na dziurze (nie ma co sie chwalić) korzenie, nie po wyrwane (pozarastane). I co? i nic... Nie straszta ludzi, trza sie zanurzyć i samemu sprawdzić czy wszystko będzie ok
Ostatnio zmieniony przez stegano 30-04-2014, 00:55, w całości zmieniany 2 razy
Wysłany: 30-04-2014, 14:06
no kolego z dziurą na dziurze i pozarastanymi korzeniami to ja bym się zaczął bać nie o ból zęba tylko o serduszko kolego i to bez straszenia. poczytaj sobie w internecie na co mogą podziałać zepsute zęby i zjeżdżaj do polski na serwis.
Wysłany: 30-04-2014, 15:12
ok, poczytaj czasopiśmie praktyczna stomatologia. poza głupimi dyskusjami na forach, w internecie zamieszczane są również opinie specjalistów, prace naukowe, podręczniki akademickie. jeśli dalej macie z tym problem wpiszcie hasło zakażenie centralnego układu nerwowego - przyczyny i zobaczcie możliwe przyczyny.
Ostatnio zmieniony przez waldek72 30-04-2014, 15:19, w całości zmieniany 1 raz
Wyrwałem 6 i mój dentysta zdecydowanie odradzil nurkowanie przez 5-6 tygodni. Ale po tygodniu nurkowałem płytko i na majowe zanurze się chociaż mija 2 tydzień. Pzdr. Arek
Ostatnio zmieniony przez budiver 01-05-2014, 09:13, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko