Strona Główna FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy    KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: martin
09-05-2014, 18:52
Indywidualny rozwój nurkowy.
Autor Wiadomość
Motti
[Usunięty]

Wysłany: 02-05-2014, 09:52   

pawlos1976 napisał/a:
Kto się szmaci??? Włodek wyj... Cię na zbity pysk tu też dawno powinni to zrobić.

PZDR
Ostatnio zmieniony przez pawlos1976 Dzisiaj 8:44, w całości zmieniany 1 raz

Gratuluję tylko otworzyłeś usta (klawiaturę) to powiało Wersalem.
Wiedziałem że mogę liczyć na twój takt kulturę i wiedzę.

Zajrzałem na forum Włodka i faktycznie zostałem usunięty. Tyko tą decyzję podjąłem już na Podwodnej Przygodzie.
Największy błąd z mojej strony, to było pogodzenie się z Włodkiem, niestety pozostał w swojej kaście.

pozdrawiam rc

pawlos1976 

Kraj:
Poland

Wysłany: 02-05-2014, 11:20   

Motti napisał/a:
Tyko tą decyzję podjąłem już na Podwodnej Przygodzie.
pozdrawiam rc

Przy samym usuwaniu z forum nie miałeś nic do podejmowania po prostu on zdecydował że Ciebie nie chce na swoim forum. Pewno dużo ludzi ucieszyło by się jak to tu stało by się tak samo, ale Darek ma chyba w tym interes aby Ciebie tu trzymać.
PZDR

Motti
[Usunięty]

Wysłany: 02-05-2014, 11:45   

pawlos1976 napisał/a:
Przy samym usuwaniu z forum nie miałeś nic do podejmowania po prostu on zdecydował że Ciebie nie chce na swoim forum. Pewno dużo ludzi ucieszyło by się jak to tu stało by się tak samo,
Wiedząc jakie ma kompleksy i dziury edukacyjne, pisałem wprost teksty na wylot.
Faktycznym obciachem jest to że, ani jeden ani drugi nie orientują się w dekompresji, mimo że są instruktorami, oni to wiedzą, środowisko też.
Napisanie Włodkowi prawdy w oczy, dało wylot. To była moja świadoma i zamierzona decyzja. Bolesna jest inna sprawa, że wspólny znajomy wie.
slawek290 napisał/a:
Rysiu co jest grane - Tu Cię banują a za jakiś czas upomnienia ściągają - Ja bym się tak nie szmacił . Padłem śmierdzi .
Sławek, to Ty pozostajesz w miejscu słabym.
pawlos1976 napisał/a:
Darek ma chyba w tym interes aby Ciebie tu trzymać.
To jest jego wolna wola, sprzeczna z samowolą moderatora.

pozdrawiam rc

ferret 

Stopień: Wystarczający
Kraj:
Switzerland

Wysłany: 02-05-2014, 12:18   

pawlos1976 napisał/a:

Tolerowanie trolla na forum jest jak najbardziej w interesie wlasciciela i admina. Troll generuje ruch, zawsze znajdzie sie ktos kto nie wytrzyma i zacznie dyskutowac z trollem.
Taki troll generuje ruch i posty co sie bezposrednio przeklada na dochod z reklam i wartosc forum/portalu. Dyskusja z trollem tylko go karmi i sklania do dalszego pisania. Najlepiej ignorowac i moze mu sie kiedys znudzi. Chociaz ten typ akurat ma tak ze mu sie nigdy nie nudzi, trolluje w sieci od wielu, wielu lat. Jest jak hydra, obetniesz jedna glowe to zaraz mu wyrosnie druga :-(

filipesku 

Stopień: szuwarek
Kraj:
Poland

Wysłany: 02-05-2014, 12:23   

Chłopie kto ma kompleksy i je leczy. Chodzisz w podartych butach, z reklamówka żulowka, a sądząc po reszcie twojego wizerunku, zawód internetowego zadymiarza jest słabiej opłacany od dworcowego beja.

Motti
[Usunięty]

Wysłany: 02-05-2014, 12:32   

ferret napisał/a:
Tolerowanie trolla na forum jest jak najbardziej w interesie wlasciciela i admina. Troll generuje ruch, zawsze znajdzie sie ktos kto nie wytrzyma i zacznie dyskutowac z trollem.
Taki troll generuje ruch i posty co sie bezposrednio przeklada na dochod z reklam i wartosc forum/portalu. Dyskusja z trollem tylko go karmi i sklania do dalszego pisania. Najlepiej ignorowac i moze mu sie kiedys znudzi. Chociaz ten typ akurat ma tak ze mu sie nigdy nie nudzi, trolluje w sieci od wielu, wielu lat. Jest jak hydra, obetniesz jedna glowe to zaraz mu wyrosnie druga :-(
Witaj ekspercie dekompresyjny, który uczył się ode mnie. Na forum Ciach ciach.
ferret napisał/a:
Rysiu, oczywiście masz rację :-) Muszę tu jeszcze pokombinować co z tą wiodącą tkanką podczas dekompresji powierzchniowej bo mi wychodzi że to tkanka 9-ta kontroluje tą dekompresję (zakładając pułap 3000 mnpm), stąd mi wyszły krótsze czasy. Najprawdopodobniej zrobiłem gdzieś złe założenie, muszę przeanalizować mój program.
Dziękować trollowi, który jest w PTMiTH i ma patenty, toż to hańba, której nie zmyjesz ferret.

To przypomnienie.

"ferret napisał/a:
Tytuł: Re: dekompresja tlenowa przed przyspieszonym odlotem.

Has thanked: 1 time
Been thanked: 6 times
stopien: styka
Motti, anarchista, Ryszard C napisał/a:

Więc te tkanki nie kontrolują dekompresji w trakcie nurkowania, ale kontrolują dekompresję niezbędną do przelotu samolotem.

...
Na wykresie prężności który sam zamieściłeś (dziękuję) widzimy że prężności w tych tkankach słabo rosną w trakcie dekompresji.
Owszem jest to dolne oszacowanie, lecz można to wykonać bardzo szybko, na jednej tkance nr 16.

Oczywiście, tylko że mimo że tkanki wolne nie kontrolują dekompresji w trakcie nurkowania ale i tak się odsycają, szczególnie gdy robimy dekompresję na tlenie. Więc w docelowym rozrachunku warto wziąć to pod uwagę, ponieważ jesteśmy w stanie znacznie skrócić dekompresję powierzchniową, akurat w tym przykładowym profilu z 90min do circa 30min poprzez podwyższenie ppO2 pod wodą a co za tym idzie efektywniejszą i szybszą dekompresję. Oczywiście jeśli odbędziemy dekompresję w wodzie na gazie dennym czyli w tym przypadku na powietrzu, różnice będą niewielkie ale zakładam że jeśli mamy dostęp do tlenu na powierzchni, możemy użyć go też w wodzie przez co optymalizujemy i skracamy fazę powierzchniową.

Oczywiście, dane będą zupełnie inne dla różnych profili, szczególnie dla tych nurkowań robionych w limitach NDL. Ja odnoszę się tylko do przykładowego profilu Yavoxa.

Has thanked: 0 time
Been thanked: 29 times
stopien: od 1977 r
ferret napisał/a:

Więc w docelowym rozrachunku warto wziąć to pod uwagę, ponieważ jesteśmy w stanie znacznie skrócić dekompresję powierzchniową, akurat w tym przykładowym profilu z 90min do circa 30min poprzez podwyższenie ppO2 pod wodą a co za tym idzie efektywniejszą i szybszą dekompresję.

Owszem dekompresja na tlenie otwiera wszystkie przedziały. Suma czasów niestety pozostaje stała, równanie opisujące dekompresję tlenową P(t)=Po(0,5^t/T16) zupełnie nie zależy od ciśnienia. Po czasie t osiągamy żądaną prężność. A rozkład tego czasu to zupełnie inna sprawa.
Tu zgrubne szacunki które nie uwzględniają ładunku inertu zgromadzonego podczas dekompresji.

ferret napisał/a:

Jasne, tyle że nie bierzesz pod uwagę reszty przystanków dekompresyjnych. Zakładając że w tym przypadku robisz je na powietrzu i ich sumaryczny czas to ~30min (całe deko to około 50min, 20 na tlenie i reszta na powietrzu) to wciąż odsycasz wolne tkanki, choć oczywiście nie tak efektywnie jak na tlenie bo ppO2 jest dużo niższe ale jest też wyższe niż na powierzchni (od 0.90 do 0.40 na 9m). Dalej, uważam że wymagany czas dekompresji powierzchniowej, w tym dokładnie przykładzie, może być krótszy, trochę powyżej 30min.

ferret napisał/a:

Dalej, uważam że wymagany czas dekompresji powierzchniowej, w tym dokładnie przykładzie, może być krótszy, trochę powyżej 30min.

Nie bo już wprost to napisałem.

Suma czasów niestety pozostaje stała, równanie opisujące dekompresję tlenową P(t)=Po(0,5^t/T16) zupełnie nie zależy od ciśnienia. Po czasie t osiągamy żądaną prężność. A rozkład tego czasu to zupełnie inna sprawa.

Czy rozpoczniemy w wodzie, czy na powierzchni to w zasadzie żadna różnica, musi nam to zająć czas t. (poprawiam błąd w poście wyżej zabrakło Po).

pozdrawiam rc

ferret napisał/a:

Suma czasów niestety pozostaje stała, równanie opisujące dekompresję tlenową P(t)=Po(0,5^t/T16) zupełnie nie zależy od ciśnienia. Po czasie t osiągamy żądaną prężność. A rozkład tego czasu to zupełnie inna sprawa.
Czy rozpoczniemy w wodzie, czy na powierzchni to w zasadzie żadna różnica, musi nam to zająć czas t

Oczywiście, tyle że zanim zaczniesz robić deko na tlenie to zrobisz 30min na powietrzu a tu już ppO2 ma znaczenie i wolne tkanki ileś tam się odsycą, czyż nie? A to będzie miało wpływ na to ile czasu będziesz musiał odsiedzieć na tlenie (mniej).

ferret napisał/a:

a tu już ppO2 ma znaczenie i wolne tkanki ileś tam się odsycą, czyż nie?

Wolne tkanki to się nasycają !!!
Zobacz ten przykład.

To nasze dane wejściowe na przystnek dekompresyjny na 21m na którym oddychamy
NX 50 w czasie 10 min.
ppN2=3,1*0,5=15,5m

1 P1 = 15,5 +(33,54 -15,5)(0,5^(10/5) = 16,06 m
2 P2 = 15,5 +(34,09 -15,5)(0,5^(10/8)) = 23,32 m
3 P3 = 15,5+(33,36 -15,5)(0,5^(10/12,5)) = 25,76 m
4 P4 = 15,5+(31,21 -15,5)(0,5^(10/18,5)) = 26,30 m
5 P5 = 15,5+(27,99 -15,5)(0,5^(10/27)) = 24,76 m
6 P6 = 15,5+(24,52 -15,5)(0,5^(10/38,3)) = 23,02 m
7 P7 = 15,5+(21,06 -15,5)(0,5^(10/54,3)) = 20,39 m
8 P8 = 15,5+(17,99 -15,5)(0,5^(10/77)) = 17,77 m
9 P9 = 15,5+(15,37 -15,5)(0,5^(10/109)) = 15,38 m
10 P10 =15,5+(13,66 -15,5)(0,5^(10/146)) = 13,75 m
11 P11= 15,5+(12,44 -15,5)(0,5^(10/187)) = 12,55 m
.....
16 P16 = 15,5+(9,08 -15,5)(0,5^(10/635) = 9,15 m
Na brązowo oznaczone tkanki które zyskują w trakcie dekompresji.

pozdrawiam rc

ferret napisał/a:

Wolne tkanki to się nasycają !!!

Rysiu, oczywiście masz rację :-) Muszę tu jeszcze pokombinować co z tą wiodącą tkanką podczas dekompresji powierzchniowej bo mi wychodzi że to tkanka 9-ta kontroluje tą dekompresję (zakładając pułap 3000 mnpm), stąd mi wyszły krótsze czasy. Najprawdopodobniej zrobiłem gdzieś złe założenie, muszę przeanalizować mój program.

Tak wygląda poziom wiedzy o dekompresji w wydaniu ferret, nie widział które tkanki się nasycają które odsycają, nie umiał napisać programu który się nie wywraca na 9 tkance.
Dlatego tak głośno gardłuje i pomawia, a jest zielony.

pozdrawiam rc "

Jaja są jeszcze większe tu widać zapisy z forum Włodka w którym 29 osób dziękowało.
Teraz na szczęście dla Włodka tego już nie ma.

filipesku napisał/a:
Chłopie kto ma kompleksy i je leczy. Chodzisz w podartych butach, z reklamówka żulowka, a sądząc po reszcie twojego wizerunku, zawód internetowego zadymiarza jest słabiej opłacany od dworcowego beja.
Gratuluję wysokiego poziomu merytorycznego, jak zwykle nic ad personam, tylko ad meritum.
Gdybyś nie zrozumiał ironii, to jaja.

pozdrawiam rc
Ostatnio zmieniony przez Motti 02-05-2014, 13:12, w całości zmieniany 1 raz  

slawek290 

Stopień: Lista Wildszte
Kraj:
Poland

Wysłany: 02-05-2014, 17:21   

filipesku napisał/a:

Filip wydaje mi się iż tego typu stwierdzenia są mocno nie na miejscu i krzywdzące .
Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę z tego iż bardzo wiele mądrych osób nie przykłada wagi do swojego wyglądu .

Rysiek szanuję Cię ale przyjmowanie zdjętych banów jest moim zdaniem znacznie poniżej godności zadymiarza .
To tak jakby chcieć robić zadymę a bać się dostać w mordę .

ferret 

Kraj:
Switzerland

Wysłany: 02-05-2014, 17:38   

Motti napisał/a:
Dziękować trollowi, który jest w PTMiTH i ma patenty, toż to hańba, której nie zmyjesz ferret.

Powtarzasz się, do znudzenia wklejasz przekopiowane z innego forum teksty.

Widzisz Rysiu, to był mój błąd, myślałem że można z tobą prowadzić normalną, kulturalną dyskusję, że takie coś do ciebie dociera, że jak się do ciebie napisze po ludzku, bez inwektyw to to docenisz. Nowe forum, nowe rozdanie. Niestety pomyliłem się i to mocno. Jesteś zwykłą kanalią, zadymiarzem i pospolitym trollem. Szczerze to niewart jesteś nawet żeby tobie odpowiedzieć. Parafrazując klasyka, jesteś zerem. Na dodatek twoja wiedza jest dość powierzchowna, coś tam gdzieś liznąłeś, coś ci w ucho wpadło i jedyne co potrafisz to do znudzenia pieprzyć głodne kawałki o nic nie wartych patentach i innych bzdetach, wklejać w kółko te same wyliczenia i do znudzenia powoływać się na publikacje uberkomandora Kłosa. Żenada.

Motti
[Usunięty]

Wysłany: 02-05-2014, 18:30   

slawek290 napisał/a:
Rysiek szanuję Cię ale przyjmowanie zdjętych banów jest moim zdaniem znacznie poniżej godności zadymiarza .
To tak jakby chcieć robić zadymę a bać się dostać w mordę .
Akurat moderator któremu są usuwane ostrzeżenia, obrywa.
martin napisał/a:
Wysłany: 29-03-2014, 13:52
To nie ja. Smoczynski pewnie znow plaszczyl sie, obircywal i liz.... zreszta niewazne.

W sumie, jest z mim calkiem sympatyczny cyrk, wystarczy wypiac sie z rozmowy i obserwowac jak pluje ogniem i kasa wszystko co mu wpadnie w zasieg paszczy.
martin napisał/a:
Wysłany: 30-03-2014, 09:23
beroduar napisał/a:
Oj ja tam nie wiem , czy "agresor" się miota.

Miota sie. Przez nastepne pol roku pod kazdym z moich i Piotrka postow bedzie pojawial sie dopisek zaczepny. Czesto bez powiazania z tematem, nie weryfikowalny, wskazujacy ze on ma dostep do informacji ktore "szerej masie" do ktorej my nalezymy sa niedostepne, np. "szef Suunto ma dluzszego (oczywiscie jamnika) niz ty".

Komentarz zbędny.

pozdrawiam rc
Ostatnio zmieniony przez Motti 02-05-2014, 18:51, w całości zmieniany 1 raz  

waterman 

Stopień: D-Diver
Kraj:
Poland

Wysłany: 02-05-2014, 20:10   

Błazej i widzisz coś narobił??
Kolego Martin zachowasz sie jakoś.....?? A kolega Ferret może by tak sie uspokoił co? Bo przegiales
Ostatnio zmieniony przez waterman 02-05-2014, 20:58, w całości zmieniany 2 razy  

martin 

Stopień: SealTeam
Kraj:
Germany

Wysłany: 03-05-2014, 09:27   

Juz zrobilem - przeczytalem bajke Ezopa o chlopcu ktory krzyczal "Wilki!". Tobie tez polecam.

Motti
[Usunięty]

Wysłany: 03-05-2014, 10:20   

martin napisał/a:
Juz zrobilem - przeczytalem bajke Ezopa o chlopcu ktory krzyczal "Wilki!". Tobie tez polecam.
Twój troll, pod Twoim parasolem. Cel (temat martin na forum wewnętrznym) uświęca środki
To kapitalnie rozwala FN, robisz to wiele lat i panuje marazm.

Jeszcze jedno pytanie, ponieważ to tekst który nie obraża, to oczywiście mogę przekierować treść w Twoją stronę i będzie OK ?

pozdrawiam rc

waterman 

Stopień: D-Diver
Kraj:
Poland

Wysłany: 03-05-2014, 11:44   

Czyli nic nie zrobiłeś ....

martin 

Kraj:
Germany

Wysłany: 03-05-2014, 11:49   

A po wiedz mi co mam zrobic i dlaczego akurat ja?

Motti
[Usunięty]

Wysłany: 03-05-2014, 12:07   

martin napisał/a:
A po wiedz mi co mam zrobic i dlaczego akurat ja?
Jesteś moderatorem w tym dziale.
Chroniłeś tego gościa już kilka razy, gdy zachowywał się podobnie.

pozdrawiam rc

martin 

Kraj:
Germany

Wysłany: 03-05-2014, 12:27   

Motti napisał/a:
Jesteś moderatorem w tym dziale.

Jednym z paru.

Motti napisał/a:
Chroniłeś tego gościa już kilka razy, gdy zachowywał się podobnie.

A ty napisales ten watek tylko i wylacznie po to zeby prowokowac innych, wiec nie rozumiem, dlaczego dziwisz sie, ze prowokacja sie udala.

Motti
[Usunięty]

Wysłany: 03-05-2014, 14:19   

martin napisał/a:
A ty napisales ten watek tylko i wylacznie po to zeby prowokowac innych, wiec nie rozumiem, dlaczego dziwisz sie, ze prowokacja sie udala.

Założycielem tematu jest

Cytat:
Błażej Pruski
Wysłany: 29-04-2014, 19:30 Indywidualny rozwój nurkowy.

Był występ
pawlos1976 napisał/a:

Kto się szmaci??? Włodek wyj... Cię na zbity pysk tu też dawno powinni to zrobić.

PZDR

Potem 2
ferret napisał/a:
Wysłany: Wczoraj 12:18
pawlos1976 napisał/a:

ferret napisał/a:
Wysłany: Wczoraj 17:38
Motti napisał/a:

Powtarzasz się, do znudzenia wklejasz przekopiowane z innego forum teksty.

Widzisz Rysiu, to był mój błąd, myślałem że można z tobą prowadzić normalną, kulturalną dyskusję, że takie coś do ciebie dociera, że jak się do ciebie napisze po ludzku, bez inwektyw to to docenisz. Nowe forum, nowe rozdanie. Niestety pomyliłem się i to mocno. Jesteś zwykłą kanalią, zadymiarzem i pospolitym trollem. Szczerze to niewart jesteś nawet żeby tobie odpowiedzieć. Parafrazując klasyka, jesteś zerem. Na dodatek twoja wiedza jest dość powierzchowna, coś tam gdzieś liznąłeś, coś ci w ucho wpadło i jedyne co potrafisz to do znudzenia pieprzyć głodne kawałki o nic nie wartych patentach i innych bzdetach, wklejać w kółko te same wyliczenia i do znudzenia powoływać się na publikacje uberkomandora Kłosa. Żenada.

Radosławie w którym momencie czepiałem się tych osób, w ich pierwszych postach. Oni wyszli z chamówą.
martin napisał/a:
Jednym z paru.
Tyle że kilka razy przymykałeś oko, na występy ferret, jedno ostrzeżenie on powinien dostać, dostałem ja. A gościu jest zielony w dekompresji, dlatego jest pod Twoim parasolem i może zachowywać się skandalicznie.

Nie odpowiedziałeś na pytanie.

Ponieważ to tekst który nie "obraża", to oczywiście mogę przekierować treść ferret w Twoją stronę i będzie OK ?

pozdrawiam rc

ferret 

Kraj:
Switzerland

Wysłany: 03-05-2014, 15:56   

Motti napisał/a:
występy ferret, jedno ostrzeżenie on powinien dostać, dostałem ja. A gościu jest zielony w dekompresji, dlatego jest pod Twoim parasolem i może zachowywać się skandalicznie.

Przestań się żalić, bo wychodzi na to że to ty jesteś wielce poszkodowany i (oprócz garści klakierów) wszyscy tobą tutaj poniewierają. A prawda jest taka że chyba nikt w tak krótkim czasie nie zarobił tylu ostrzeżeń i banów co ty, zresztą nie tylko tutaj ale i na innych forach. Jest tez wielu co pamięta twoje występy jeszcze z sekty. W internecie nic nie ginie, są archiwa twoich występów.

Ja tu jestem nieprzerwanie 11 lat i jest to moje pierwsze ostrzeżenie, a ty w ciągu tylko paru miesięcy zarobiłeś ze 20. To chyba o czymś świadczy.

Błędem Włodka było to, że znając twoje występki wpuścił ciebie na swoje forum. Za co ty potraktowałeś go .. no właśnie w swoim stylu. A na dodatek jeszcze tu mu d.pę obrabiasz.
Motti napisał/a:
Wiedząc jakie ma kompleksy i dziury edukacyjne, pisałem wprost teksty na wylot. Faktycznym obciachem jest to że, ani jeden ani drugi nie orientują się w dekompresji, mimo że są instruktorami, oni to wiedzą, środowisko też.
Napisanie Włodkowi prawdy w oczy, dało wylot. To była moja świadoma i zamierzona decyzja

Motti
[Usunięty]

Wysłany: 03-05-2014, 17:10   

ferret napisał/a:
Przestań się żalić, bo wychodzi na to że to ty jesteś wielce poszkodowany i (oprócz garści klakierów) wszyscy tobą tutaj poniewierają. A prawda jest taka że chyba nikt w tak krótkim czasie nie zarobił tylu ostrzeżeń i banów co ty, zresztą nie tylko tutaj ale i na innych forach. Jest tez wielu co pamięta twoje występy jeszcze z sekty. W internecie nic nie ginie, są archiwa twoich występów.

Ja tu jestem nieprzerwanie 11 lat i jest to moje pierwsze ostrzeżenie, a ty w ciągu tylko paru miesięcy zarobiłeś ze 20. To chyba o czymś świadczy.
Dokładnie świadczy o tym że jesteś pod parasolem martina. Ostrzeżenie tak jak drugi troll martina, dostałeś od moderatora który również jest długo na FN. Również od niego dostałem kilka ostrzeżeń, również moi adwersarze dostali. Powinieneś mieć ich więcej.
ferret napisał/a:
Błędem Włodka było to, że znając twoje występki wpuścił ciebie na swoje forum. Za co ty potraktowałeś go .. no właśnie w swoim stylu. A na dodatek jeszcze tu mu d.pę obrabiasz.
Udajesz czy nie pamiętasz. Zacząłeś opowiadać dyrdymały o prefuzyjnym modelu w Twoim programie. Wiedziałem że nie wiesz o czym mówisz. Później przypiąłeś się do Kłosa, który jest prorektorem na AMW.
Potem Włodek zaczął ratować ludzkość i jego chamówę skasował moderator.
Faktycznym błędem było pogodzenie się z Włodkiem, pozostał w swojej lidze.
Czepiał się wentylacji płuc, czepiał się napełniania worków, czepiał się lekarzy, słoma wyszła jak to na sekcie bywało, jak zakolegował się z Jacusiem.

Mój temat o dekompresji przed przyspieszonym odlotem długo był Nr 1, teraz na szczęście dla Włodka, zniknął z listy. Ty w tym temacie nauczyłeś się wielu spraw, wiesz o tym i się wstydzisz jako że nie masz klasy próbujesz mnie poniżać. Załatwiasz Siebie.
Jak ty się w ogóle nazywasz ?
"Widok szczegółowy ostrzeżeń dla użytkownika: ferret

Metoda sortowania:
Wartość Otrzymane od Data Powód
1 nuras5 Dzisiaj 10:36 Jesteś zwykłą kanalią, zadymiarzem i pospolitym trollem"

Ja nazywam się Ryszard Czarnecki, zostałem zaproszony do PTMiTH, bo jako jedyny z cywilbandy mam patenty 2 szt w obiegach półzamkniętych o stałym ppO2. Nikt z AMW i MW nie posiada w tej klasie konstrukcji sprzętu nurkowego, w reduktorach widziałem patent USA osób z MW.

pozdrawiam rc

Aleksander 

Stopień: **
Kraj:
Poland

Wysłany: 03-05-2014, 19:19   

Panowie, spotkajcie się w realu. Dajcie sobie po twarzy albo po czym tam lubicie. Nie róbcie z forum rynsztoku wiekszego niż sam internet nim jest. Ten temat został założony w zupełnie innym celu - stać Was na to PANOWIE?

Dodaj do: Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi