Strona Główna FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy    KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: martin
09-05-2014, 18:52
Indywidualny rozwój nurkowy.
Autor Wiadomość
Motti
[Usunięty]

Wysłany: 03-05-2014, 20:43   

Aleksander napisał/a:
Panowie, spotkajcie się w realu. Dajcie sobie po twarzy albo po czym tam lubicie. Nie róbcie z forum rynsztoku wiekszego niż sam internet nim jest. Ten temat został założony w zupełnie innym celu - stać Was na to PANOWIE?
Mówisz o stronniczym moderatorze i jego podopiecznym. Dołączam się do życzenia.

pozdrawiam rc

Aleksander 

Stopień: **
Kraj:
Poland

Wysłany: 04-05-2014, 12:38   

Motti napisał/a:
Mówisz o stronniczym moderatorze i jego podopiecznym. Dołączam się do życzenia.

Nie, nie o tym. Lista moich uwag pod adresem Moderatorów tego forum jest nie tyle długa co zasadnicza. Martin na liście zarzutów ma wysoką pozycję co nie zmienia faktu, że w odniesieniu do Twojego bytu jest jak dziecko - mnie rozjechał by dawno. Ale wiesz co - może warto się zastanowić co jest lepsze? Nie wiem czy Ciebie się bardziej boi czy mnie mniej szanuje. Z sieci wylewają się Twoje "osiągnięcia" na różnych forach i generalnie jest to coś gorszego niż rynsztok. Być może strategia Właściciela zakłada jakiś cel ale z dwojga złego wolę Martina niż Ciebie :-)

Motti
[Usunięty]

Wysłany: 04-05-2014, 16:29   

Aleksander napisał/a:
- mnie rozjechał by dawno
Faktycznie nic trudnego.
Właśnie dlatego jesteś mimo wszystko pod ochroną, bo nikomu nijak nie zagrażasz. Taki status ma wiele osób, są bezpieczni dla biznesu nurkowego, kupią to co zostanie im polecone. Nie zadadzą: nie wygodnych, trudnych czy rozwalających pytań.
Mnie się to zdarza.
Nie kryję części źródeł informacji, często są szerzej nie znane, czasem trudno dostępne. Lecz można przekroczyć miałkość "merytorycznych dyskusji" na forach nurkowych.
Na konferencjach naukowych PTMiTH. W 2005r na takiej konferencji poznałem Włodka Kołacza, potem się obraził na Towarzystwo. Utracił łatwy dostęp do informacji. Członkowie otrzymują kwartalnik, pozostałe osoby mogą w formacie pdf przeczytać PHR, lecz nie zastępuje to bezpośredniego udziału w konferencjach i łatwy dostęp do naukowców. Którzy robią ciekawe badania.
Niedługo powinien przyjść kolejny numer razem z oryginałami rozpraw habilitacyjnych 2 osób, znanych w naukowym środowisku.

O takim "indywidualnym rozwoju nurkowym" mówię.
Jeden z "dyskutujących" pochwalił się 11 letnią bytnością na FN, mnie znają w ZTPP AMW też od takiego czasu.

pozdrawiam rc

martin 

Stopień: SealTeam
Kraj:
Germany

Wysłany: 04-05-2014, 17:04   

Aleksander napisał/a:
że w odniesieniu do Twojego bytu jest jak dziecko - mnie rozjechał by dawno

Troche zle to interpretujesz. Motti nauczyl sie, ze po dostaniu ostrzezenia wystarczy odpowiednio dlugo lizac cztery litery Darkowi a ostrzeznie zostanie cofniete. Poniewaz nie mam ochoty na walki z wiatrakami a Darek do tej pory nie wyjasnil dlaczego tak jest, sterta drewna trafila do killfile. Zeby bylo sprawiedliwie, zdecydowalem ze nie bede rowniez moderowal wypowiedzi, ktore powstaly jako odpowiedz na jego posty.

Motti
[Usunięty]

Wysłany: 04-05-2014, 18:33   

martin napisał/a:
Wysłany: Dzisiaj 17:04
Aleksander napisał/a:

Troche zle to interpretujesz. Motti nauczyl sie, ze po dostaniu ostrzezenia wystarczy odpowiednio dlugo lizac cztery litery Darkowi a ostrzeznie zostanie cofniete. Poniewaz nie mam ochoty na walki z wiatrakami a Darek do tej pory nie wyjasnil dlaczego tak jest, sterta drewna trafila do killfile. Zeby bylo sprawiedliwie, zdecydowalem ze nie bede rowniez moderowal wypowiedzi, ktore powstaly jako odpowiedz na jego posty.

Zgłaszam post administratorowi.

pozdrawiam rc

Aleksander 

Stopień: **
Kraj:
Poland

Wysłany: 04-05-2014, 19:11   

Motti napisał/a:
Faktycznie nic trudnego.
Właśnie dlatego jesteś mimo wszystko pod ochroną, bo nikomu nijak nie zagrażasz. Taki status ma wiele osób, są bezpieczni dla biznesu nurkowego, kupią to co zostanie im polecone. Nie zadadzą: nie wygodnych, trudnych czy rozwalających pytań.

Piszesz o czymś o czym nie masz pojęcia. Ja akurat zadaję pytania - choć nie Tobie. Nie kupuję "jedynie słusznego sprzętu" i "najlepszych na świecie auomatów" - jak jeden z byłych forumowiczów tu wypisywał. Poprostu jestem Tobą zmęczony. Całym Tobą z patentami, osiągnięciami i całą resztą, którą sobą reprezentujesz - choć za dużo tego nie ma. Pisz dalej a ja pojadę na nurkowanie a za lat kilka opowiem o tym wnukom i może będę potrafił wyjaśnić różnice między Mottowaniem i Trolowaniem.
Pozdrawiam

Sebiriusz 

Kraj:
Poland

Wysłany: 04-05-2014, 19:46   

Aleksander napisał/a:
(...) Mottowaniem i Trolowaniem

“Po ceremonii w pałacu ślubów… państwo młodzi udali się dooo raady zakładowej, gdzie dostali wiązanki ślubnych kwiatów. Wszyscy wzruszeni faktem, że są świadkami narodzin nowej, świeckiej tradycji”.

:hihi-:

makalu
[Usunięty]

Wysłany: 05-05-2014, 14:36   

Nazwa tematu to,,indywidualny rozwój nurkowy".Po kilku stronach wątku widać ,że u niektórych rozwoju nie ma,a jest raczej regres.I nie chodzi bynajmniej o technikę nurkowania...
Dziwię się ,że moderatorzy dopuszczają wymianę zdań w dziale CMAS/PADI...bo to ani nie na temat,ani nikt normalny nie chce słuchać kolejny raz,kto z kim nie wypiłby piwa przy jednym stole,a już o pójściu do łóżka to już nie ma mowy...
Dajcie sobie siana panowie,zaplanujcie wspólnego nurka na 100metrów,każdy według swoich wyliczeń i patentów.Ten kto wyląduje w komorze w Gdyni ten przegrał.Bo się wyzywacie jak dzieciaki w przedszkolu.Nawet jak ich rozdzielą do innych klas,to na przerwach będą się rzucać piaskiem.Szkoda słów.Żenada.

Marras 

Stopień: coraz wyższy :)
Kraj:
Poland

Wysłany: 07-05-2014, 02:10   

Motti napisał/a:
Członkowie otrzymują kwartalnik, pozostałe osoby mogą w formacie pdf przeczytać PHR, lecz nie zastępuje to bezpośredniego udziału w konferencjach i łatwy dostęp do naukowców. Którzy robią ciekawe badania.
Niedługo powinien przyjść kolejny numer razem z oryginałami rozpraw habilitacyjnych 2 osób, znanych w naukowym środowisku.

O takim "indywidualnym rozwoju nurkowym" mówię.

No to gratuluję :)
Nie ma to jak rozwój nurkowy bez nurkowania.
Ale przecież my - zwykłe nurki bez patentów - za małe kmiotki jesteśmy żeby to pojąć... :)

Motti
[Usunięty]

Wysłany: 07-05-2014, 06:43   

Marras napisał/a:
Ale przecież my - zwykłe nurki bez patentów - za małe kmiotki jesteśmy żeby to pojąć...
Przez grzeczność, nie śmiem zaprzeczyć.

pozdrawiam rc

[ Dodano: 07-05-2014, 10:53 ]
Marras napisał/a:
Nie ma to jak rozwój nurkowy bez nurkowania.
Skąd takie głupie założenie.
Nurkowanie i wiedza nurkowa, nie zastępują się.

Pamiętasz jak uważałeś że PHR, to hodowla buraków ?
Tu masz okładkę wydawnictwa.

Dodatkowo okładki rozpraw habilitacyjnych, jedna z tych pozycji z dedykacją.

pozdrawiam rc

[ Dodano: 09-05-2014, 07:26 ]
martin napisał/a:
Wysłany: 04-05-2014, 17:04
Aleksander napisał/a:

Od: Motti
Do: martin
Wysłany: 07-05-2014, 07:21
Temat: Poproszę o dane adresowe.
Witam

W związku z postem zamieszczonym przez pana (Wysłany: 04-05-2014, 17:04) Radosława Bonczowitz vel "martin", proszę o podanie danych adresowych, nie chciałbym kierować pozwu na firme w ktorej pracujesz. Po co mają wiedzieć że ich pracownik pomawia, bez posiadania dowodów.

z poważaniem Ryszard Czarnecki

Jutro wieszam wiadomość wprost na forum, razem z odpowiedzią jeśli nie będzie zawierała informacji o które proszę.

Poprosiłem Radosława o dane adresowe, jak na osobę bez odwagi cywilnej nie podał ich.
martin napisał/a:

Troche zle to interpretujesz. Motti nauczyl sie, ze po dostaniu ostrzezenia wystarczy odpowiednio dlugo lizac cztery litery Darkowi a ostrzeznie zostanie cofniete.

Masz mocny materiał dowodowy film, świadków, Nie masz nic, czysta konfabulacja.

Przedstaw dowody że kiedykolwiek odchodziło "lizanko" w jakiejkolwiek formie. Znowu się nie uda.
Dlatego wiem że jesteś trollem, głupim bezsilnym, skoro musisz iść w ordynarne pomówienia. Treść pokazuje dokładnie kim jesteś jakie masz fobie. Jeżeli miałeś odwagę bluzgać publicznie to warto podpisać się imieniem i nazwiskiem.

Grzecznie przepraszasz mnie i Darka. Jeśli tego nie uczynisz kieruję kroki dalej.

http://de.linkedin.com/pu...witz/20/119/222

Radoslaw Martin Bonczkowitz imputes no evidence of a small helpless troll.
Radoslaw Martin Bonczkowitz unterstellt keine Hinweise auf einen kleinen hilflosen Troll.

pozdrawiam rc

martin 

Stopień: SealTeam
Kraj:
Germany

Wysłany: 09-05-2014, 18:47   

Szanowny Panie Czarnecki,

Rzeczywiscie wypada mi przeprosic za sformulowanie ktore interpretuje Pan najwyrazniej inaczej niz ja zamierzalem.

Piszac "cztery litery" mialem na mysli "uszy", a powyzszy opis niezbyt szczesliwie opisuje sytuacje w ktorej udzielone Panu wczesniej ostrzezeniam byly kasowane wskutek proszenie o to administratora. Sytuacje te byly wielokrotnie widoczne na forum (ostrzezenia znikajace z Pana konta), dodatkowo chwalil sie Pan tym faktem, n.p.
Motti napisał/a:
Faktycznie Administrator ma problem z moderatorem, wszczyna awantury, pomawia i przydziela nie zasłużone ostrzeżenia, które Administrator kasuje.

Prosze o pozwolenie, ze nie bede marnowal mojego drogocennego czasu dalszym przeszukiwaniem forum, oraz ze nie bede tez przytaczal prywatnej korespondecji - uwazam ze cytowanie prywatnej poczty bez pozwolenia drugiej osoby jest oznaka chamstwa oraz calkowitego braku wychowania.

Moj adwokat twierdzi ze sytuacja nie wymaga kontynuacji, jesli jednak w dalszym ciagu uwaza Pan ze istnieje potrzeba prawnego rozwiazania powyzszej sprawy, prosze kontynuowac.

Lojalnie ostrzegam ze zrobie dokladnie to samo tutaj - moj adwokat widzi duzy potencjal w Pana postach, a moje ubezpieczenie ochrony prawnej potwierdzilo pokrycie kosztow procesu.
Przed podjeciem nastepnych krokow prosze jednak dobrze rozwazyc, czy stac Pana na ryzyko procesu w kraju, w ktorym godzina pracy adwokata kosztuje okolo 250€.

Jak juz pisalem w poscie powyzej, prosze o zaprzestanie pisania do mnie PW oraz odpowiadania na moje posty - zostal Pan dodany do listy osob ignorowanych, nie czytam Pana wypowiedzi. Post ten przeczytalem tylko dlatego, ze zostalem o nim poinformowany przez innego moderatora.

PS: W celu zaoszczedzenia Panu wydatkow, pozwolilem sobie na zmiane nazwy mojego pracodawcy na "firme w ktorej pracujesz" - zaznaczone kursywa w Pana poscie powyzej.

PPS: Poniewaz mysle, ze sytuacja zostala wyjasniona, zamykam ten watek. Jesli chce Pan kontynouwac, sugeruje zrobic to w realnym zyciu.

PPPS: Edycja pojawia sie w skutek poprawienia bledow, ktorych nie wylapalem przy czytaniu mojego postu oraz poprawieniu niektorych sformulowan na latwiejsze do zrozumienia.
Ostatnio zmieniony przez martin 09-05-2014, 19:56, w całości zmieniany 5 razy  

Dodaj do: Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi