Skup się, wiesiek, przecież pisałam, że na miejscu NIE MA wapna, którego mogę użyć i dlatego kombinuję z wysyłką.
Nie zawracałabym sobie głowy targaniem i wysyłaniem tego, gdybym mogła je kupić w bazie.
Wysłany: 10-06-2014, 20:51
Oooo, dzięki Piotrek . Już do nich napisałem.
Motti [Usunięty]
Wysłany: 10-06-2014, 22:29
syn_biskupa napisał/a:
natomiast na radialu - nie wiem jak bede miał mozliowsc to sam sprobuje bo mnie ciekawosc ssie.
Nie kombinuj, grube wapno ma szeroką strefę reakcji, może się nie zmieścic' w pochłaniaczu. Dlatego stosuje się w radialnych drobne wapno, bo: wydłuża drogę gazu, ma względnie większą powierzchnię i niezbyt szeroką strefę reakcji, dla tej samej prędkości gazu. Opłatą są większe opory.
http://rebreathers.pl/forum/download.php?id=40
Wysłany: 10-06-2014, 22:44
Tak, ale mail wskazany na tamtej stronie ( impex@fmei-luzon.com.ph ) odbija się do mnie jako "adres niedostępny", a po wejściu na stronę ukazuje się serwis z domenami . Jutro napiszę do samej "centrali". Dzięki!
natomiast na radialu - nie wiem jak bede miał mozliowsc to sam sprobuje bo mnie ciekawosc ssie.
Nie kombinuj, grube wapno ma szeroką strefę reakcji, może się nie zmieścic' w pochłaniaczu. Dlatego stosuje się w radialnych drobne wapno, bo: wydłuża drogę gazu, ma względnie większą powierzchnię i niezbyt szeroką strefę reakcji, dla tej samej prędkości gazu. Opłatą są większe opory.
Racja. Strefa reakcji moze sie nie zmiescic w promieniu radiala i zechciec "wyjsc poza scrubber" gdzie juz nie bedzie miało co pochłaniać- chyba ze scrubber dziurawy
ALBO- Radial Radialny - podwójny jak w Revo tyle ze radial:):):)- tak sie rodza głupie pomysły:)
Ostatnio zmieniony przez syn_biskupa 11-06-2014, 09:22, w całości zmieniany 3 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko