Strona Główna FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy    KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
ODDAJ KOŁOWROTEK !
Autor Wiadomość
jaros4 

Stopień: Rugby-Oświęcim
Kraj:
Jamaica

Wysłany: 12-06-2014, 20:18   

Gdyby na kolowrotku bylo napisane np."to jest czesc projektu majacego na celu omapowanie terenu" na pewno mialby wieksze szanse pozostac na miejscu.Uwierzcie w ludzi...
Moze ktos kto zdemontowal Ci te instalacje robil to w dobrej wierze,bo moze moglby sie ktos zaplatac w linke,wiec przyczynil sie do zwiekszenia bezpieczenstwa w akwenie.Nie moglo tak byc?Jesli prawda jest to co Smoku tu napisal o prawie morskim i przedmiotach pozostawionych w wodzie,to dla mnie ma to jakis sens.Byc moze znalazca,lub zlodziej,jak chca niektorzy nie czyta nurasa,i nic nie wie o Twoim (apelu???),choc po tym tytule to watpie ze chcialby sie ujawnic.Wiecej wiary zycze.

Crypturgus 

Stopień: LOK/CMAS* (P1)
Kraj:
Poland

Wysłany: 12-06-2014, 20:22   

jaros4 napisał/a:
Gdyby na kolowrotku bylo napisane np."to jest czesc projektu majacego na celu omapowanie terenu" na pewno mialby wieksze szanse pozostac na miejscu.Uwierzcie w ludzi...

Przecież:
mirek crow napisał/a:
Została tylko karteczka ! Nie zabieraj kołowrotka .

Więc??

jaros4 

Kraj:
Jamaica

Wysłany: 12-06-2014, 20:30   

Ja wierze w ludzi i wierze ze ta karteczka tam rzeczywiscie byla,choc o niej dowiedzielismy sie dopiero na koncu.Pewnie sie odkleila,lub mogly sie literki rozmyc. :papa:

filipesku 

Stopień: szuwarek
Kraj:
Poland

Wysłany: 12-06-2014, 20:49   

Jake juz zwinął to mogl zanieść do krakena. Zwykła juma i tyle :-)

buter1 

Kraj:
Albania

Wysłany: 12-06-2014, 22:30   mapa

Ty kartograf zapomniałem Ci powiedzieć Witek dorwał mapę Zakrzówka z Urzędu Górniczego mam skan!!!!!! 500 i Ci podeślę!!!!!!! ( taniej nie będzie ) :bee;
będziesz się awanturował o jeden kołowrotek?

Żizek 

Kraj:
Poland

Wysłany: 12-06-2014, 22:34   

Kilka tygodni temu miałem podobną sytuację na Piaście w Opolu. Też zostawiłem dowiązany zgodnie ze sztuką kołowrotek łączący dwie poręczówki i popłynąłem dalej z zamiarem zabrania go w drodze powrotnej. Oczywiście, gdy wróciłem, już go nie było, ale na szczęście po mojej interwencji na powierzchni "znalazca" za pośrednictwem kolegów zwrócił mi kołowrotek.

Też uważam to za objaw buractwa, bo tak jak w przypadku założyciela wątku nie było wątpliwości, że kołowrotek nie został przeze mnie zgubiony, ale celowo pozostawiony w tym miejscu. Również dostałem nauczkę, żeby w mocno uczęszczanych miejscach niczego nie zostawiać bez opieki, chyba że z karteczką "Gamoniu, nie twoje, to nie ruszaj!".

mirek crow 

Stopień: Tec 50,Pomocnik Inst
Kraj:
Poland

Wysłany: 12-06-2014, 22:52   

Dobra Grzesiu ,weź go sobie :muu: Tylko mogłeś powiedzieć - wiesz że bym Ci go dał ! :aaa: :aaa:

gienas 

Stopień: deep
Kraj:
Poland

Wysłany: 12-06-2014, 22:55   

Popatrz w dział sprzedam....jaki dziś wysyp kołowrotków :)

Filipescu dobrze pisze - zwykła juma i tyle.

mirek crow 

Stopień: Tec 50,Pomocnik Inst
Kraj:
Poland

Wysłany: 12-06-2014, 23:05   

Przecież mam kilka kołowrotków ,pomyślałem jak by je sprzedać , więc rzuciłem temat, a teraz czekam aż ktoś zapragnie kołowrotka i któryś kupi ! :rozpacz: [/code]

[ Dodano: 12-06-2014, 23:07 ]
Grzesiu ucz się pijaru ! przyda Ci się :beer3:

ed 

Kraj:
Poland

Wysłany: 13-06-2014, 00:54   

1) kołowrotek < 410

A jak leżał to ...
Art. 284. Przywłaszczenie

2) a jak w jaskini czyli już prawie 148 jako usiłowanie.

Tylko trzeba złapać sprawcę...

RobikP 

Kraj:
Poland

Wysłany: 13-06-2014, 01:58   

ed napisał/a:
...2) a jak w jaskini czyli już prawie 148 jako usiłowanie...

tu to bym raczej obstawiał kwalifikację art. 160 kk lub ze skutkiem śmiertelnym art.155 kk

jaros4 

Kraj:
Jamaica

Wysłany: 13-06-2014, 06:52   

Moze zapytaj w Krakenie czy czegos nie wiedza,bo biorac pod uwage glebokosc zdeponowania sprzetu,oraz czas potrzebny na zwiniecie 140 m.sznurka,troche to musialo trwac,i ew.demonter nie byl sam.Min.para :zdz: zlodziei.Sam kolowrotek rowniez maly nie jest.Wysoce prawdopodobne jest ze ktorys z nich zaglada na FN,i wiedza ze szukasz zlodzieja.Byc moze sam Kraken wie kto to jest ale tez nie chce robic "siary"w interesie.Tak wiec z kolowrotkiem raczej sie pozegnaj :buuu:

ed 

Kraj:
Poland

Wysłany: 13-06-2014, 10:08   

RobikP napisał/a:
ed napisał/a:
...2) a jak w jaskini czyli już prawie 148 jako usiłowanie...

tu to bym raczej obstawiał kwalifikację art. 160 kk lub ze skutkiem śmiertelnym art.155 kk

Możesz mieć rację, trza by go, dobrze przesłuchać. Jaki miał zamiar i czy wiedział, że ten kołowrotek to nie tak sobie tutaj leży, tylko może widział jak pokrzywdzony rozwijał. Ale jak ma romans z żoną lub córką właściciela to już się nie wygrzebie ;) .

slawek290 

Stopień: Lista Wildszte
Kraj:
Poland

Wysłany: 13-06-2014, 10:46   

Może ktoś sobie nie zdawał sprawy co robi . Owd nie wiedział co i jak . Dobrze by było jakby ktoś miał odwagę się przyznać iż popełnił głupotę .

Coshi 

Kraj:
Poland

Wysłany: 14-06-2014, 14:56   OWD nie miałby szans tam się znaleźć...

To daleko, głęboko i z niewielką liczbą punktów odniesienia przy nawigacji......
Gdyby jakimś cudem Owudziak się tam zaplątał i zwinął poręczówkę i kołowrotek pewnikiem zalega razem z tym sprzętem gdzieś na dnie w okolicy......

sar 

Stopień: tymczasem wystarczy
Kraj:
Poland

Wysłany: 16-06-2014, 09:57   Re: ODDAJ KOŁOWROTEK !

mirek crow napisał/a:
BARDZO PROSZĘ OSOBĘ KTÓRA ZABRAŁA KOŁOWROTEK Z 128,5met LINKĄ Z ZAKRZÓWKA O ZWROT ! KOŁOWROTEK BYŁ POZOSTAWIONY NA DNIE Z ROZCIĄGNIĘTĄ POĘCZÓWKĄ OD SKRZYNI ! :pad:

sławetne powiedzenie z czasów PRL - "jak zayumasz i ładnie schowasz to jak byś znalazł/znalazła". ma się całkiem dobrze.
Na Bornholmie - kemping Hullehavn w 5-ciu poszliśmy do wody na brzegu zostało wszystko w kastrach i skrzynkach otwartych i nikomu do łba nie przyszło coś ruszyć a widzów było po korek ...

pzdr
Witek

kokaroll 

Stopień: Ins.SDI/TDI/nur.TMX
Kraj:
Poland

Wysłany: 16-06-2014, 17:49   

Mirek była kartka? nie ruszać? - to nie powinien zniknąć, ja ostatnio zostawiałem tabliczki "nie ruszać kurs" i wychodzi na to że chyba miałem farta że zostały :/
Poręczówka szła od skrzyni Mirka, ale nie mylmy dzikiej strony- DZIKA to 2 akwen za przesmykiem-opisany jest.
Może ktoś odda?

Mar-77 

Kraj:
Poland

Wysłany: 16-06-2014, 18:10   

Karol, zostały i zostały przez właściwa osobę znalezione :)

kokaroll 

Stopień: Ins.SDI/TDI/nur.TMX
Kraj:
Poland

Wysłany: 16-06-2014, 22:19   

:beer3: :beer3:

Dodaj do: Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu