o kurde,w porownaniu ze stenogramami z tych zasranych podsluchow,to FN "bryluje"forma
Czy nazwa kraju "belgia"pochodzi od "obelżywy"???Bo jak to czytam,to skojazenia same sie nasuwają.
Wysłany: 23-06-2014, 23:51
gorcio napisał/a:
Moralne prawo? hahah, chlopie, jestes tak glupi ze az, mi ciebie zal. Ale skoro chciales dupa ruskich witac to witaj. Ja ich bede wital inaczej. I nie mow my, bo takie gnojki jak ty nie reprezentuja nikogo poza samymi soba.
Posłuchaj - jak byś był mądry to byś tutaj umiał zarabiać pieniądze . Skoro nie umiesz ..... no to wybacz ale poziomem to ty nie grzeszysz .
Co do witania dupą to rozumiem że jesteś przyzwyczajony do wykonywania wydanych Ci poleceń , i dlatego tak rozumujesz .
U nas powiadają ... kto się " cipką " urodził , kanarkiem nie zdechnie . Pomyśl jednak nie wszyscy muszą wiedzieć że jesteś "cipką "
U mnie to działa troszeczkę inaczej - To ja wydaję polecenia i na pewno nie wypinam własnej dupy .
[ Dodano: 24-06-2014, 00:04 ]
jaros4 napisał/a:
Czy nazwa kraju "belgia"pochodzi od "obelżywy"???Bo jak to czytam,to skojazenia same sie nasuwają.
Jakiś frustrat i tyle . W Pl nie wyszło to wyjechał .
Kolego gorcio czy ja ci tam , nie napinaj się ... leczenie u was drogie . Jeszcze ci jakaś żyłka pęknie albo co .
Chcesz podyskutować to na spokojnie bez napinki . Szkoda Twojego zdrowia .
Gorciu,a ty jestes z belgii flamandzko,czy francuskojezycznej?Ma to znaczenie zasadnicze,bo nie wiadomo jakiego jezyka uzywac chcac Ci rzetelnie odpowiedziec.
gorcio [Usunięty]
Wysłany: 24-06-2014, 09:11
piotrkw napisał/a:
gorcio napisał/a:
Podobnie jak wielu innych swego czasu bylem bardzo zzyty z Czterema Pancernymi i Psem,
Masz rację , są to argumenty poza wszelką dyskusją i podważanie ich nie ma sensu
Jak i kolegi Sebiriusza są po prostu prawdziwe
Dlatego je przytoczylem. Oczywiscie, jak sam zauwazyles - wszyscy znamy sie na wszystkim. Kazdy kolejny nosi w plecaku bulawe, doktorat z ekonomii, profesure ze stosunkow miedzynarodowych oraz zaswiadczenie o swietosci od papieza.
Ja sie nie zgadzam z tym F22 - trzeba bylo stanac w kolejce po F35. Albo, skoro juz tak sie kochamy z ruskimi - to moze po PAK FA T-50. Jedna maszyna, po zbieraniu kasy przez nastepne 10 lat ... to by bylo cos.
Nuroslaw [Usunięty]
Wysłany: 24-06-2014, 09:36
makalu napisał/a:
Ja (na marginesie) robiłem w zakładach remontowych gdzie testowano F-16.I piloci i mechanicy tylko psy wieszali na tych maszynach
Moi mechanicy też narzekali gdy kupiłem nowe wózki widłowe Yamahy. Po roku używania, gdy przyzwyczajenia z bułgarów odeszły, a nowe pokazały zalety - dzisiaj nie chcą nawet myśleć o uruchomieniu starego "bułgara".
A jakie fochy strzelali, że tym się nie da jeździć, bo delikatne, bo coś tam..... potem wyszło że do sterowania wystarcza joystick, silnik nie grzeje latem w dupę, pracuje cicho i wszystko chodzi bez szarpnięć. A mechanicy musieli zapoznać się i przyzwyczaić trochę do innej technologi budowy. Ba, nawet zimą teraz nie ma problemu z uruchomieniem maszyny (teraz Pb95 i LPG a wcześniej ON).
Tak więc taki argumenty nie mogą świadczyć o jakości maszyn.
Ech internet i jego mocarze... ta dyskusja mnie przerosła. Szkoda mi mojego czasu na internetowe spinki tym bardziej że nie chcę stracić chęci zaglądania na forum.
Pozdrawiam wszystkich nieomylnych.
makalu [Usunięty]
Wysłany: 24-06-2014, 20:59
Nurosław,ale ja się z tobą zgadzam.Ty kupiłeś jedne z najlepszych na rynku obecnie.I nowoczesne będą jeszcze długo.A nasze władze kupiły sprzęt który konstrukcyjnie ma 40 lat.I tylko się w nie elektronikę pakuje,mającą je dostosować do współczesności.Ja wiem,że amerykańskie jest najlepsze a francuskie to dno.Piloci eFów przed kamerami powiedzą same superlatywy,ty bardziej ,że przedtem latali na starych SU.Okręty też skupujemy z lat 60 tych, i miło widzieć filmiki propagandowe z manewrów jaką mamy wspaniałą armię.
Ale miało być o polytyce... Kto wygra wybory? Jak nie PO ,to kto?Komu ufacie?
gorcio [Usunięty]
Wysłany: 24-06-2014, 21:51
makalu napisał/a:
nasze władze kupiły sprzęt który konstrukcyjnie ma 40 lat.?
Popatrz jakiej dlugosci jest cykl projektowy nowego modelu uzbrojenia. Program F35 trwa juz 10 lat i nie moze sie dotoczyc do momentu akceptacji i rozpoczecia seryjnej produkcji. M1 Abrams byl w fazie projektu ponad 12 lat zanim ruszyla producja seryjna. Jest nadal produkowany, mimo, ze konstrukcja debiutowala w latach 70tych a seryjna produkcja to poczatek lat 80tych.
A teraz popatrz na cene jednostkowa np nowego Leoparda lub Merkawy i zestaw z cena np nowego F16 a potem popatrz na cene nowego F35. Stac nas na kupno nowych ? Niewielu stac i niewielu moze to kupic, wiec nawet starsze systemy uzbrojenia sa nadal wystarczajace.
makalu [Usunięty]
Wysłany: 24-06-2014, 22:33
slawek290 napisał/a:
Posłuchaj - jak byś był mądry to byś tutaj umiał zarabiać pieniądze . Skoro nie umiesz ..... no to wybacz ale poziomem to ty nie grzeszysz .
To najbardziej wyświechtane podejście do tematu,chwytliwe i populistyczne.Brak jeszcze wątku patriotycznego.
Przykłady:
-jeśli masz firmę działającą w branży X i w Polsce zarabiasz na tym bardzo dobrze,ale za granicą dwa razy lepiej to gdzie przeniesiesz swoją firmę?
-jeśli jako np. hydraulik,czy fryzjer na etacie( bo nie każdy chce być prezesem) w Polsce dostajesz kwotę Y a po miesiącu zostaje Ci (niewiele zostaje) i w dodatku robisz na czarno(bo rząd przymyka oczy na takie praktyki) i nikt już od lat nie płaci nadgodzin(bo nie ma szacunku do pracowników).Ale po wyjeździe za granicę do pracy ktoś w końcu powie,że fryzjer to potrzebny zawód i talent i jeszcze Ci zapłaci tyle ile w Polsce ma prezydent,to gdzie pojedziesz zarabiać?
-jeśli jesteś super informatykiem i dostaniesz z Japonii kontrakt za kasę w Polsce nie do zarobienia,to gdzie będziesz swój talent wykorzystywał?
Jeśli na każde z pytań odpowiedziałeś ,że zostajesz w Polsce,to nie nam leczenie frustracji jest potrzebne, lecz Tobie lekcje z ekonomii.
Tak jakbyś napisał że amerykański biznesmen-naftowiec to dupa i beztalencie , bo wyjechał robić kasę do Arabii Saudyjskiej.
Wysłany: 24-06-2014, 23:48
makalu napisał/a:
-jeśli masz firmę działającą w branży X i w Polsce zarabiasz na tym bardzo dobrze,ale za granicą dwa razy lepiej to gdzie przeniesiesz swoją firmę?
-jeśli jako np. hydraulik,czy fryzjer na etacie( bo nie każdy chce być prezesem) w Polsce dostajesz kwotę Y a po miesiącu zostaje Ci (niewiele zostaje) i w dodatku robisz na czarno(bo rząd przymyka oczy na takie praktyki) i nikt już od lat nie płaci nadgodzin(bo nie ma szacunku do pracowników).Ale po wyjeździe za granicę do pracy ktoś w końcu powie,że fryzjer to potrzebny zawód i talent i jeszcze Ci zapłaci tyle ile w Polsce ma prezydent,to gdzie pojedziesz zarabiać?
-jeśli jesteś super informatykiem i dostaniesz z Japonii kontrakt za kasę w Polsce nie do zarobienia,to gdzie będziesz swój talent wykorzystywał?
Jeśli na każde z pytań odpowiedziałeś ,że zostajesz w Polsce,to nie nam leczenie frustracji jest potrzebne, lecz Tobie lekcje z ekonomii.
Pomyśl - popisz z kolegą Pw i napisz czy którykolwiek fragment przytoczony przez Ciebie ma tu zastosowanie .
[ Dodano: 24-06-2014, 23:50 ]
makalu napisał/a:
Ale miało być o polytyce... Kto wygra wybory? Jak nie PO ,to kto?Komu ufacie?
Korwin niedługo zacznie rządzić .
makalu [Usunięty]
Wysłany: 25-06-2014, 00:53
Czyli wróci monarchia,kalecy zemrą jak im bogaci nie pomogą ,zniesie wypłaty emerytur ,no i wróci niewolnictwo?
Ale to będzie krótki ustrój,bo każdemu będzie wolno kupić karabin...Wtedy się zacznie.
Wysłany: 25-06-2014, 07:40
Cytat:
Czyli wróci monarchia,kalecy zemrą jak im bogaci nie pomogą ,zniesie wypłaty emerytur ,no i wróci niewolnictwo?
Ale to będzie krótki ustrój,bo każdemu będzie wolno kupić karabin...Wtedy się zacznie.
Od razu widać że nie robisz u siebie .
Podatki spadną z 60 % na 10 % . Będę miał raz więcej kasy . A nieroby mnie nie interesują tak samo jak wysokie emerytury , które są odwrotnie proporcjonalne do wkładu pracy i kasy w system .
gorcio [Usunięty]
Wysłany: 25-06-2014, 07:59
makalu napisał/a:
Daj spokoj - on tego nie jest w stanie w zaden sposob ogarnac. Zbyt wiele do nadrobienia.
Wysłany: 25-06-2014, 15:28
gorcio napisał/a:
Daj spokoj - on tego nie jest w stanie w zaden sposob ogarnac. Zbyt wiele do nadrobienia.
Wydawało mi się że dałeś sobie spokój . Naprawdę nie mam czasu ani ochoty na polemikę z Tobą . Więc może dasz sobie na wstrzymanie .
makalu [Usunięty]
Wysłany: 25-06-2014, 21:22
slawek290 napisał/a:
Podatki spadną z 60 % na 10 % . Będę miał raz więcej kasy .
I wtedy się obudziłeś ......
Widzisz ,ja to taki obieżyświat jestem.Pięć lat w Szwecji też przerobiłem.A tam podatki dla bogatych(czyli takich jak Ty) sięgają 90%.Kiedyś jednemu takiemu przy kawie zażartowaliśmy ,że za taką małą robótkę to nie musimy wystawiać rachunku(u nich można tak zrobić w pełni prawnie) to i podatku nie zapłaci.bardzo się wtedy oburzył.Pokazał dokoła i powiedział:Ta szkoła ,ta droga,ten dom kultury powstał z podatków Szwedów.Podatki trzeba płacić.
Kwestia więc nie w tym czy się płaci duże podatki,tylko w tym,czy Twoje Państwo robi z tą kasą wszystko ,tylko nie daje na nową drogę,czy dom kultury.Szwedzi bulą jak za zboże ,ale wiedzą ,że Ich kraj nie robi ich w hu......
Parę lat temu,szwedzka minister zapłaciła w sklepie za batona i czipsy kartą ministerialną(bo nie miała przy sobie prywatnej).Za ten wyczyn sama podała się do dymisji. Tak daleko jesteśmy za Europą.
Wyklęty powstań, ludu ziemi,
Powstańcie, których dręczy głód.
Myśl nowa blaski promiennymi
Dziś wiedzie nas na bój, na trud.
Przeszłości ślad dłoń nasza zmiata,
Przed nami niechaj tyran drży!
Ruszymy z posad bryłę świata,
Dziś niczym, jutro wszystkim my!
Refren:
Bój to jest nasz ostatni,
Krwawy skończy się trud,
Gdy związek nasz bratni
Ogarnie ludzki ród.
Nie nam wyglądać zmiłowania
Z wyroków bożych, z pańskich praw.
Z własnego prawa bierz nadania
I z własnej woli sam się zbaw!
Niech w kuźni naszej ogień bucha,
Zanim ostygnie - przekuj w stal,
By łańcuch spadł z wolnego ducha,
A dom niewoli zniszcz i spal!
(Refren)
Rząd nas uciska, kłamią prawa,
Podatków brzemię ciąży nam,
I z praw się naszych naigrawa
Ten, co z bezprawia żyje sam.
Lecz się odmieni krzywda krwawa,
Gdy równość stworzy nowy ład,
Bez obowiązków nie ma prawa,
Dla równych - równy szczęścia świat!
(Refren)
Rządzący światem samowładnie
Królowie kopalń, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
W tej bandy kasie ogniotrwałej
Stopiony w złoto krwawy pot.
Na własność do nas przejdzie cały,
Jak należności słusznej zwrot.
(Refren)
Obłudzie zdzierców, rządom kata
Wyzwania zgodnie rzucim krzyk,
Co wojsk szeregi z ludem zbrata:
Hej, kolby w górę, łamać szyk.
I żołnierz, wiedząc przeciw komu,
A z kim o lepszy walczy los,
Bratobójczego sprawcom sromu
Śmiertelny jutro zada cios.
(Refren)
Dziś lud roboczy wsi i miasta
W jedności swojej stwarza moc,
Co się po ziemi wszerz rozrasta,
Jak świt łamiący wieków noc...
Precz darmozjadów rodzie sępi!
Czyż nie dość żerów z naszych ciał?
Gdy lud wam krwawe szpony stępi,
Dzień szczęścia będzie wiecznie trwał.
Wysłany: 25-06-2014, 22:56
makalu napisał/a:
.Podatki trzeba płacić.
No tak - jakby popatrzeć z perspektywy kolacji za 2000 zł to masz rację . Jednak z mojej perspektywy szkoda mi takiej kasy wyrzucanej w błoto .
Załóż swoją firmę i płać podatki w wysokości 60 % . Po jakimś czasie będziemy wiedzieć o czym mówimy .Tak ta rozmowa nie ma sensu . Złodziej nigdy nie zrozumie okradzionego .
makalu napisał/a:
Szwedzi bulą jak za zboże ,ale wiedzą ,że Ich kraj nie robi ich w hu......
Kurde,jak bym był dresiarzem to bym pamiętał jak się pisze,ale ja widocznie z tych, co nawet brzydko nie pomyślą o tym,a co dopiero napisać.
To jeśli czujesz ,że Twój kraj zabierając Ci 60% Cię okrada ,to po ch.... robisz w Tym kraju biznes.Na początku pisałeś,że Polska to świetny kraj do interesów,tylko beztalencia wyjeżdżają.
[ Dodano: 25-06-2014, 23:12 ]
Nie udzielam się więcej ,bo gadamy nie na temat,a pryawtne wycieczki,to nie moja bajka.
Życzę szczęśliwości wszystkim
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko