a skad wam sie tam wzieli jacys postronni,i co tu maja do rzeczy ???
jestem zwolennikiem drobnych (to jest pojęcie względne) opłat za prawie wszystko. W sz-n otwarli nowe kąpielisko, przez miesiąc jest za darmo dla wszystkich, to co się dzieje na nim przekracza ludzkie pojęcie - "syf, kiła i mogiła", dewastacja itd. bezdomni się też kąpią wieczorami.
Wystarczyłaby połowa normalnej opłaty i tak by nie było.
Zgodzisz się również, że właściciel ma prawo ustalić z sufitu wziętą opłatę "za nic" i nic innym do tego, nie pasuje to Każdy miał prawo kupić teren i dyktować swoje warunki jak mu się chce, a nawet dawać każdemu 10 zł za przyjście
Nigdy tam nie byłem bo mam daleko, ale pewnie kiedyś przyjadę zobaczyć co i jak.
Karygodne! Jak można przyjść na kąpielisko bez aktu własności nieruchomości mieszkalnej!
chyba nie zrozumiałeś, ale może zbyt ogólnie się wyraziłem
skoro dla ciebie nie ma problemu, że osoba, która nie widziała mydła od miesięcy, roztacza zapach wokół siebie, który powali dorosłego faceta w ciepły dzień, przed wejściem rozbiera się ze sztywnych ubrań i odwija pokrwawione bandaże z nóg, włazi bez prysznica do basenu, do którego ty wsadzisz później swoje dziecko to gratuluje asertywności. Ja nie jestem tak tolerancyjny.
Każdy bezdomny może skorzystać z pomocy odpowiednich ośrodków w sz-n, dostanie spanie i jedzenie, będzie się miał gdzie wykąpać - jest tylko jeden warunek ZAKAZ PICIA ALKOHOLU. Większość bezdomnych jakich widuje (1-3 leży codziennie za firmą, w której pracuje, pod drzewem) piją nieustannie poważne ilości wątpliwej jakości alkoholu asymilując się z mętami z okolicznych bram, których miasto nie może wywalić na pysk, chociaż i tak nie płacą czynszu. To chyba jednak nie ten temat.
Ostatnio zmieniony przez wiecznychlopiec 17-07-2014, 15:48, w całości zmieniany 2 razy
Wysłany: 17-07-2014, 15:53
Kilku bezdomnych poznałem lepiej . Tych kilku miało niesamowitą wrażliwość społeczną i cżesto niezłe wykształcenie . Ich bezdomność spowodował idiotyczny ustrój z którego wytycznymi nie mogli się jakoś pogodzić .
Kilku bezdomnych poznałem lepiej . Tych kilku miało niesamowitą wrażliwość społeczną i cżesto niezłe wykształcenie . Ich bezdomność spowodował idiotyczny ustrój z którego wytycznymi nie mogli się jakoś pogodzić .
nie przeczę temu co napisałeś, przykładów byłoby pewnie sporo. Jednak osoby leżące pod tym konkretnym drzewkiem do takich nie należą, a jeśli kiedyś należały to fioletowy napój odmienił ich nie do poznania, niczym sok z gumijagód. Oni nie chcą zmiany, nie wykonają żadnej pracy za pieniądze, bo nie są w stanie nawet miotły utrzymać, znają tylko jedno słowo "daj".
Również przykład z kąpieliska opisywał osoby pokroju gości spod drzewka.
Przez prawie 10 lat fotografowałem się zw wszystkimi kloszardami jakich spotkałem z wieloma z nich miałem okazję pogadać szczególnie dużo wyniosłem z kontaktów z paryskimi bezdomnymi i szczerze mówiąc 90% z nich prezentuje wyższy poziom niż polskie elyty władzy i biznsesu.
szczerze mówiąc 90% z nich prezentuje wyższy poziom niż polskie elyty władzy i biznsesu.
O to chyba nie trudno, to żadne osiągnięcie.
Czy można prosić moderatora, a pozostawienie dyskusji o nowych "Koparkach" w tym wątku dla naprawdę zainteresowanych i przeniesienie gdzie indziej osobistych przepychanek?
Wielu nie interesuje, który z nich "ma dłuższego".
Ostatnio zmieniony przez WW 18-07-2014, 08:07, w całości zmieniany 2 razy
[...] szczególnie dużo wyniosłem z kontaktów z paryskimi bezdomnymi i szczerze mówiąc 90% z nich prezentuje wyższy poziom niż polskie elyty władzy i biznsesu.
Tia... Kloszardzi paryscy to rzeczywiście fenomen. Polecam książkę Patricka Declercka...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko