Stopień: Rescue+EAN
Wysłany: 22-10-2004, 20:10 Lista Trójki
Cześć!
Tak sobie siedzę, piszę pracę i słucham Listy w "Trójce"... i zastanawiam się, ilu Forumowiczów robi to samo
Pozdrowienia dla wszystkich nurkujących wielbicieli Marka Niedźwiedzkiego
Wiek: 50 Dołączył: 23 Mar 2004 Posty: 327 Skąd: Częstochowa
Wysłany: 22-10-2004, 20:17
Ja raczej nie słucham radia. Mam taką kolekcję płyt, że wciąż nie nadążam ich zmieniać. Ale na słowo Niedźwiecki przypomniały mi się dawne lata kiedy czekało się na jakieś dobre przeboje żeby nagrać je na szpuli
ech, dzieciaki
Marta, PRIII wymiata, a raczej wymiatał... po zmianie charakteru to już nie to. Dla mnie chyba ostatecznie PRIII stracił swój charakter po samobójczej śmierci Beksińskiego. Niemniej to IMO w dalszym ciągu najnormalniejsza w eterze stacja radiowa. W Warszawie słucham jeszcze
radia 94 i radia Mazowsze, bo im się zdarza o metalowe klimaty zahaczyć.
Wysłany: 27-10-2004, 06:19
Tez tak myslalem.
Musze sie przyznac, ze pierwsze wydanie listy jakiego wysluchalem mialo numer jakos zaraz po trzydziestce... I nie bylo wazniejszej rzeczy w sobotnie wieczory...
Cale szczescie, ze obecnie mozna sobie posluchac trojki rowniez przez siec . Tak tez wciaz slucham, choc godzina u mnie iscie nieludzka . Druga natura, czy jak?
Wysłany: 27-10-2004, 10:15
Cytat:
lista ... najlepiej w samochodzie, w porze roku takiej, żeby w godzinach nadawania było juz ciemno za oknem
Ciemno to przyjemno
Słucham głównie w samochodzie - ostatnio głównie Radia Maryja - ktoś mi antenę złamał , a powyższe radyjko i bez anteny słychać jak diabli - .
Pzdr- Kriss
maczaty [Usunięty]
Wysłany: 27-10-2004, 10:41
Kriss napisał/a:
Słucham głównie w samochodzie - ostatnio głównie Radia Maryja
Ja też... Zwłaszcza gdy mnie dopadają wyrzuty sumienia, że jak ten syn marnowytrawny wymiksowałem się z [patos]wiary ojców[/patos]... Ale wystarczy, że przez 10 min. posłucham rodzimych filozofów nurtu Dżucze i smutek przechodzi jak ręką odjął
Stopień: Rescue+EAN
Wysłany: 27-10-2004, 13:26
Miło mi, że aż tyle odpowiedzi na moje nostalgiczne zapytanko... Można by długo rozmawiać, które radio jest najlepsze, a końcu wszyscy wiemy, że de gustibus... Ale jest smutną prawdą to, że jedyną rzeczą, jakiej jeszcze można w Trójce słuchać, jest właśnie Lista. I też jej słuchałam przez sieć, będąc daleko. Zawsze coś . Pozdrowienia dla wszystkich, bez względu na to, czego słuchają
maczaty [Usunięty]
Wysłany: 27-10-2004, 13:37
Marta_W napisał/a:
Ale jest smutną prawdą to, że jedyną rzeczą, jakiej jeszcze można w Trójce słuchać, jest właśnie Lista.
Syćko prowda... Mam alergię na Strzyczkowskiego - nie przypadkiem Cejrowski napisał kiedyś o nim, że bawi się ptaszkiem swojego głosu.
Choć z drugiej strony to właśnie w Trójce po raz pierwszy usłyszałem "Białego misia" w nowym aranżu, nb wyjeżdżając z wiadomego Bachorka po spotkaniu FN.
Syćko prowda... Mam alergię na Strzyczkowskiego - nie przypadkiem Cejrowski napisał kiedyś o nim, że bawi się ptaszkiem swojego głosu.
nie syćko, nie syćko...
został przecież jeszcze Zachłanny Pan Mann (prawda że o dziwnych porach), no i młody Pan "Kydgyński". Tego ostatniego można nie uwielbiać, ale trza mu przyznać, że gra uczciwie. Kaczkowski też chyba się jeszcze pokazuje (tylko nie wiem kiedy).
Może jeszcze kilka rodzynków późno w nocy i dla koneserów (np. piątek około północy).
Program dzienny jest nie do strawienia i jak PRIII było ostatnim radiem, gdzie mówią i modulują normalnie, to teraz Trójka stała się siermiężnym eReMeFem byłego bloku wschodniego. Gadka (zarówno technicznie jak i merytorycznie) i muzyka - poniżej krytyki.
Dlatego kupiłem sobie odtwarzacz mp3 do auta i pożeganałem się z ulubioną stacją do czasu aż się jej polepszy (być może na zawsze).
orzech
maczaty [Usunięty]
Wysłany: 27-10-2004, 15:12
maczaty napisał/a:
Mam alergię na Strzyczkowskiego - nie przypadkiem Cejrowski napisał kiedyś o nim, że bawi się ptaszkiem swojego głosu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko