Wiek: 61 Dołączył: 29 Maj 2013 Posty: 431 Skąd: tak z grubsza Toruń
Wysłany: 28-05-2014, 19:04 Re: Pytanie odnośnie szkoły - nauka czytania
Jan Dudzinski napisał/a:
leymann napisał/a:
Witam wszystkich,
chciałbym rozpocząć przygodę z nurkowaniem, ........kto pyta nie błądzi.
Jan Dudzinski napisał/a:
Obowiązująca wersja to: Kto CZYTA ze zrozumieniem ten nie błądzi.
Fakt ... tylko najpierw zacznij od siebie ...
Jan Dudzinski napisał/a:
Pytanie które zadałeś padło na tej liście już "setki" razy.
Odpowiedzi są.
Zgadza się - na pytanie autora w tym wątku już od 2 miesięcy.
Jan Dudzinski napisał/a:
Moja rada jest taka - PRZECZYTAJ odpowiedzi.
To dalej za mało. PÓJDŹ do BIBLIOTEKI PUBLICZNEJ i wypożycz sobie jakąś cienką (ilość stron) książkę.
Poproś bibliotekarkę o coś lekkiego "dla brata" który zaczyna przygodę z czytaniem.
Kurs to NAUKA - zrozumienie i przyswojenie informacji zawartych w podręczniku jest BARDZO ważne.
Gdybyś swoja radę wziął sobie do serca i ze zrozumieniem przeczytał cały wątek, łącznie z datami postów, to nie robiłbyś z siebie błazna - odpisując człowiekowi, który dawno dostał odpowiedź i od tygodni nie loguje się na forum
Wysłany: 12-08-2014, 01:24
AdamP napisał/a:
pawel282 napisał/a:
A ja Ci radze znalezc instrktora ktory szkoli w SDI a nie w PADI
A ja Ci radzę nie czytać podobnych głupot, tylko patrzeć na ludzi.
Nie ma znaczenia czy PADI, CMAS, SSI, SDI-TDI, IANTD, PSAI, NAUI czy jeszcze coś innego bardziej egzotycznego...
Ważne żebyś trafił na ludzi z którymi złapiesz wspólny język, przyjmą Cie do swojej grupy i Ty będziesz czuł się z nimi dobrze.
Nie znam Cię i nie wiem jakie masz oczekiwania...
Ale mimo wszystko odradzałbym Ci jedynie duże czysto komercyjne centra i tych co się wszędzie reklamują (choć i tu nie ma reguły).
W rejonie aglomeracji śląskiej masz nie tylko kilka fajnych nurkowisk, parę dużych centrów, kilku kontrowersyjnych instruktorów, ale i równie wielu pasjonatów o których może nie tak głośno ale to co robią robią z sercem i nie dla kasy/poklasku ale właśnie z pasji.
I tu właśnie m.in. kolega scuba wydaje się jednym z nich ( choć nie znam go osobiście).
p.s. I nie daj sobie wmówić że jakaś federacja jest lepsza a inna gorsza, że np. 1 nurkowanie więcej w jednej, czy 1 mniej w innej ma jakieś znaczenie, czy że ktoś tam ma lepsze standardy a inny gorsze.
Wszystkie organizacje są do siebie tak podobne że gdzie nie pójdziesz wszystko będzie zależało od tego na kogo trafisz.
Powodzenia w Dobrym Wyborze i Duuuużo Radości z nurkowania Życzę.
Dobrze i mądrze powiedziane.
Idź do szkoły nurkowej, gdzie są porządni, dobrzy ludzie i będą chcieli Cię nauczyć dobrze nurkować i cieszyć się wspólnie spędzonym czasem a nie wydoić z kasy. Nie patrz na organizacje.
Czesc, powiedz mi leymann ktora szkole wybrales? Ja jestem po kursie OWD zagranica i chcialem na miejscu w pl szkolic sie dalej, aby docelowo zostac instruktorem i wyjechac na mala wysepke
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko