Wysłany: 28-10-2004, 11:00 Szkolenie u p. Strugalskiego
Prosze o wasze opinie odnośnie szkoleń prowadzonych przez p. Tomka, kurs ten polecili mi koledzy (mają uprawnienia PADI a nie CMASu) twierdząc że na P1 CMASu zdobędę dobre podstawy nurkowania. Nie prosze o reklamowanie kursów u p. Tomka lecz o wasze opinie.
Pozdrawiam
ecmax
Njoy [Usunięty]
Wysłany: 28-10-2004, 14:07 Szkolenie u Tomka
Witaj!
Ja robilem w tym roku P1 u Tomka.Jestem bardzo zadowolony.Gosciu jest profesjonalista!!!
Wyklady prowadzi w ciekawy sposob.Naprawde polecam.
Pozdrowionka Michal.
Jak bardzo chcesz wiedziec - polecam opcje "szukaj" - i znajdziesz liczne odcinki filozofii Tomka S - poczytaj, to sie zorientujesz czego Cie bedzie uczyl.
Mania
Wiek: 50 Dołączył: 23 Mar 2004 Posty: 327 Skąd: Częstochowa
Wysłany: 28-10-2004, 15:24
Nie znam goscia osobiście ale czytalem na forum wiele jego wykladow. Wiele one wywolaly tez dyskusji. Mania dobrze radzi! Ich przeczytanie zapewne przygotuje Cie na samo spotkanie z ich autorem.
Wiek: 57 Dołączył: 08 Maj 2003 Posty: 683 Skąd: Warszawka
Wysłany: 28-10-2004, 16:51
Cytat:
poczytaj, to sie zorientujesz czego Cie bedzie uczyl.
bez przesady Maniu
szkolenie to jedno, a filozofia to drugie
mi się wykłady na p1 podobały i nie było w nich zbyt wiele z filozofii wg TS
nie widziałem zajęć basenowych i praktycznych więc tych nie oceniam
Mam tylko wrażenie że TS występuje w dwóch osobach, inny jest w necie inny w realu. (Zresztą jego główny przeciwnik Kriss również:).
Sandii
Wysłany: 28-10-2004, 17:45
Cytat:
Zresztą jego główny przeciwnik Kriss również:).
Sandii
Podpadłeś - Kriss.
Mieto [Usunięty]
Wysłany: 28-10-2004, 19:22
Z Tomkiem po raz pierwszy pięć lat temu zeszedłem pod wodę na kursie P1. Szkolił mnie także na P2 więc nie narzekam. Jestem wysoce zadowolony. Pozdrawiam
PS
Mieszanie filozofii z szkoleniem to bardzo zły pomysł. Wręcz mało poważny.
Pozdrawiam wszystkich ciepło
Wysłany: 28-10-2004, 23:46
Czolem,
Ja tez robilem P1 u Tomka (jeszcze w Kulce) i mosze powiedziec, ze cale szkolenie przebiegalo, na wysokim poziomie. Bylo tez wesolo i milo
Jak na razie nie spotkalem jeszcze kogos, kto by byl rozczarowany po "zrobieniu kursu "u TS. Jezeli ktos mial inne doswiadczenia to napewno cos skrobnie...
szkolenie to jedno, a filozofia to drugie
mi się wykłady na p1 podobały i nie było w nich zbyt wiele z filozofii wg TS
Byłem u TS tylko na "basenowym" (nawet pojechałem do niego do Kulki, ale jakoś nie mogłem). I jedyne co mi się, w miarę, podobało to właśnie wykłady.
Sandii napisał/a:
...Mam tylko wrażenie że TS występuje w dwóch osobach, inny jest w necie inny w realu.
Ja mam z kolei wrażenie, że TS występuje w jednej osobie, tylko na codzień przybiera postawę dobrego KO-wca - "jestem swój chłop i też słucham Yoko Ono".
Świadczyć o tym może wiele "drobiazgów", które zauważa się tym wyraźniej, im się ma więcej lat niż 18.
Czy na waszych wykładach, też tak często powtarzał, ile to "On - baza" wykonał nurkowań szkoleniowych?
Albo, jeden z wykładów się nie odbył. Przyszło wielu kursantów - wykładowca po prostu nie przyszedł. Wszyscy czekali ponad 30 min. ... i poszli. Reakcja TS- mimo ciągle deklarowanej werbalnie pozycji Jedynego Odpowiedzialnego i Sprawiedliwego - "myślałem, co z tym zroibić - i wymyśliłem, że niczego nie zrobię".
Też "atmosfera na basenach". Ze wszystkich plakatów z wyjątkiem AD były pourywane adresy i nr tel., a kurs był "musztrowany" przez dziewczynę instruktora, który sobie pływał na torze obok.
Wysłany: 29-10-2004, 14:58
Cytat:
Jak bardzo chcesz wiedziec - polecam opcje "szukaj" - i znajdziesz liczne odcinki filozofii Tomka S - poczytaj, to sie zorientujesz czego Cie bedzie uczyl.
Mania
A to ciekawe.... niedawno zostałem odsądzony od czci i wiary bo nie podaję linków w swoich postach kolegom którzy nie raczą pewnych informacji sprawdzić zanim poruszą je na forum.
Wiek: 57 Dołączył: 08 Maj 2003 Posty: 683 Skąd: Warszawka
Wysłany: 29-10-2004, 15:18
Kriss napisał/a:
Cytat:
Zresztą jego główny przeciwnik Kriss również:).
Sandii
Podpadłeś - Kriss.
życie bec tego dreszczyka emocji, oglądania się przez ramię, ...
byłoby nudne. ;))))
I napisał/a:
Sandii napisał/a:
Sandii napisał:
...Mam tylko wrażenie że TS występuje w dwóch osobach, inny jest w necie inny w realu.
Ja mam z kolei wrażenie, że TS występuje w jednej osobie, tylko na codzień przybiera postawę dobrego KO-wca - "jestem swój chłop i też słucham Yoko Ono".
być może. mój mózg odfiltrowuje samozachwyt wykładowców i skupia sie na meritum sprawy. Pewnie dlatego nie trawię seriali telewizyjnych ;))))
Szkolenie u Tomka nie jest bułką z masłem. Ale za to jaką daje satysfakcję
Polecam, jeśli chcesz przejść przez szkołę życia. Ja miałem kilka chwil zwątpienia, ale po wszystkim uważam, że naprawdę było warto.
Polecam, jeśli chcesz przejść przez szkołę życia. Ja miałem kilka chwil zwątpienia, ale po wszystkim uważam, że naprawdę było warto.
Czy mógłbyś podać kilka szczegółów szkolenia, które mogłeś zakwalifikować do szkoły życia. Tak mało jest opisywanych konkretów z tego typu "twardych" szkoleń, a może warto by pomysleć o kursie ?
100% programu CMAS.Żadnych odstępstw. Wszystko z zegarkiem w ręku. Wyglądało to trochę jak obóz wojskowy.
Artee [Usunięty]
Wysłany: 31-10-2004, 01:03
qrcze, z kursu u Tomka nie przypominam sobie nic co mozna by zakwalifikowac do szkoły życia - pełen luzik - jeśli jesteś trzeźwy, w miarę punktualny i nie rozczulasz się nad sobą, to czerpiesz z nurków pełna statysfakcję, jak pojechałeś sie zabawić ,lubisz pomarudzić i narzekać (troublemaker) to wrócisz po kursie niezadowolony - twój wybór. Ogólnie atmosfera była super - jeśli akceptowałeś panujące w bazie zasady.
Mała poprawka. Mój kurs odbywał się łącznie z kursem dla instruktorów, to oni nas szkolili. To był jednocześnie kurs dla nas i egzamin dla nich. Może z tego wynikały różnice między moim kursem, a normalnym kursem u Tomka?
100% programu CMAS.Żadnych odstępstw. Wszystko z zegarkiem w ręku. Wyglądało to trochę jak obóz wojskowy.
Tak, to może dobrze charakteryzować te kursy:
- TYLKO 100% programu - przecież większość dodaje jeszcze coś od siebie,
ale za to:
- w każdym momencie dostajesz deklaracje werbalne o doświadczeniu organizatorów i jedynej słuszności (m.in nadmierne epatownanie "godzinami")
- jesteś kumpel, dopóki bezmyślnie wykonujesz rozkazy prezesa
Na obóz dla dzieci i młodzieży może K.O. jest OK. Ja wolę być traktowany normalnie i nie bawi mnie pseudowojskowy rygor.
Dodatkowo, dla mnie, baza w Kulce była flejowata (w zestawieniu z TS i Białą Damą - kwintesencja paranoi PRL lat 70).
Ale rozumiem, że rynek jest wolny i nawet sprzedają się kobiety z pejczami krzyczące "Ruf mich an!!!"
P.
I
Ostatnio zmieniony przez I 31-10-2004, 21:16, w całości zmieniany 1 raz
Borys W. S. [Usunięty]
Wysłany: 31-10-2004, 19:08
Witam.
Zrobiłem u Tomka kurs P1, jeszcze w Kulce, rok później przyjechałem do Kownatek, ponurać trochę z kolegą na p1.... Za każdym razem, odpowiedź na jakiekolwiek pytanie organizacyjne była taka sama:"A która jest godzina? Kurs zaczyna się jutro o 10, wcześniej dla mnie pana tu nie ma". Nie każdemu się to podoba (mnie bardzo nie, choć innym może nie przeszkadzać), ale On taki jest i już... Szkolo na p1 i tylko w granicach programu. Nic więcej nic mniej... Sprawa gustu, czy taka baza podoba Ci się, czy nie...
Pozdrawiam Borys
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko