Strona Główna FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy    KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
skradziono
Autor Wiadomość
waterman 

Stopień: D-Diver
Kraj:
Poland

Wysłany: 23-10-2014, 11:46   skradziono

Na prośbę kolegi

SZANOWNI NURKUJĄCY!!!!!!!!!!!!!
mam prośbę, ponieważ w nocy z soboty na niedzielę na Żoliborzu ze zbiegu ulicy Słodowiec i Staffa ukradziono mi z samochodu mój sprzęt nurkowy uprzejmie proszę o powielenie tego info po braci nurkowej
Zginął :
Twin 2x10l biały z czarnymi dodatkami przy zaworach z dużym jaskrawym napisem "KŁOPOT"
skrzydło Dive System z usuniętymi kieszeniami, naszywkami i trokami i z umocowanym na stałe nieśmiertelnikiem wojskowym z moimi danymi
2 x automaty 1-szy stopień Scuba Tech, 2-gi to Apex TX 150 na żółtym, krótkim wężu i Apex 200 na czarnym 2metrowym wężu
Płetwy Dive System , Tech Fin na sprężynach z ochraniaczem
V - weight 6,5 kg zintegrowany ze skrzydłem - "szyna"
ołów we wszystkich wagach i formach - kafle, śrut i "red bulle"- ok 10-ciu kg
komputer Sunto Vipera na żółtych gumach / i taki sam kompas/
i wiele innych gadżetów typu :noże, maski, latarki ale pies je już trącał
Ponieważ inne fanty ukradzione z auta są tak niepoważne że aż nie wierzę że ktoś się mógł na nie połaszczyć /akumulator, lewarek, zapas i stare płyty CD-nieźle kutasy nadźwigali/ wszystko wskazuje na szczeniactwo a nie poważnego złodzieja uczulam Was na młodych ludzi oferujących sprzęt nurkowy i nie mających o nim pojęcia

syn_biskupa 

Kraj:
Poland

Wysłany: 23-10-2014, 13:10   

kurestwo! nogi z dupy powyrywać choojom!

Sebiriusz 

Kraj:
Poland

Wysłany: 23-10-2014, 14:36   

Złodziej będzie kradł dopóki znajdzie odbiorcę na swoje fakty.
...a później są lamenty że ukradli - ale czemu mi oczywiście nie mowie o tej sytuacji. Po prostu nie trawię złodziei.
mam nadzieje ze wszystko sie znajdzie, a złodziej i paser zostaną złapani.

Torpeda 

Stopień: Tech instruktor
Kraj:
Poland

Wysłany: 23-10-2014, 15:31   

Wspólczuje :/
Jak coś mi w oko wpadnie na olx lub allegro, to dam znać, ale to małe szanse. Niestety.

kokaroll 

Stopień: Ins.SDI/TDI/nur.TMX
Kraj:
Poland

Wysłany: 23-10-2014, 17:55   

Vyper żółte gumy na allegro- ale może przypadek.

kdyle 

Stopień: nurek
Kraj:
Poland

Wysłany: 23-10-2014, 18:18   

współczuję

Jurek89 

Stopień: Sadzawkowy
Kraj:
Poland

Wysłany: 23-10-2014, 22:36   

Ten z allegro był wystawiony w okolicach 16.10.

Przydałby się kontakt do tego kolegi.
Ostatnio zmieniony przez Jurek89 23-10-2014, 22:38, w całości zmieniany 1 raz  

mpbc 

Stopień: AOWD
Kraj:
Poland

Wysłany: 23-10-2014, 22:47   

A mnie wkurza iż ciągle jest na kradzione rzeczy rynek zbytu.... zawsze ktoś się połasi na "tańsze" .....

slawek290 

Stopień: Lista Wildszte
Kraj:
Poland

Wysłany: 24-10-2014, 00:03   

Cytat:
kurestwo! nogi z dupy powyrywać choojom!

Głosujmy na Korwina on ma proste zasady i jakoś podobnie brzmiące do Twoich .

Grupa Pis , Po i inny prowadzi do wzmocnienia aparatu gdzie tak naprawdę poszkodowany jest winny . Dzieje się to wszystko i tak w ślimaczym tempie gdzie proste sprawy ciągną się latami a na egzystencję złodzieja w dobrych warunkach składają się uczciwi ludzie .

Darecki 

Stopień: TDI
Kraj:
Poland

Wysłany: 24-10-2014, 07:46   

e]
Głosujmy na Korwina on ma proste zasady i jakoś podobnie brzmiące do Twoich .

Korwin won!!!!!!!

Mucha 

Kraj:
Netherlands

Wysłany: 24-10-2014, 11:13   

Korwin na króla ;) Jego poparcie boli lewaków, a będzie jeszcze lepiej :)
A w temacie to skurwysyństwo w czystej postaci. Ręce bym a fee ucinał..
Ostatnio zmieniony przez Mucha 24-10-2014, 11:19, w całości zmieniany 1 raz  

Kaal 

Stopień: P1
Kraj:
Poland

Wysłany: 24-10-2014, 12:24   

Jeszcze chwila i zrobi nam się dyskusja polityczna...

juwisz 

Stopień: AOWD, EAN
Kraj:
Ukraine

Wysłany: 24-10-2014, 14:06   

Ostatnio zmieniony przez juwisz 24-10-2014, 15:36, w całości zmieniany 1 raz  

maciek811 

Stopień: AOWD | Nx | Rescue
Kraj:
Poland

Wysłany: 24-10-2014, 15:47   

Najlepsze na złodzieja to 7,62 .... 5,56 lub ostatecznie 9mm :snajp: :560: :514:
Strzał ostrzegawczy w tył głowy :marl:

StarteR 

Stopień: OWD
Kraj:
Belgium

Wysłany: 24-10-2014, 15:53   

Jeżeli to te ogłoszenie co myślę, to koleś podesłał mi zdjęcia mogę przesłać do wglądu a jest tego sporo nawet latarka

PMK3001 

Stopień: P4
Kraj:
Poland

Wysłany: 25-10-2014, 21:55   W podzęce wszystkim

niestety nie posiadam żadnych fotek identyfikujących sprzęt - wszystko co mam to ogólne gdzie generalnie ja się lansuję a nie reklamuję sprzęt / tak,tak, wiem-mądry po szkodzie/ dzisiaj dostałem info że w poniedziałek sprawa będzie umorzona - teraz już wiem co to jest błyskawiczna akcja policji, i jeszcze dostałem adresy okolicznych punktów skupu złomu i tam mam sobie poszukać

Szanowni! bardzo Wam wszystkim dziękuję za jakąkolwiek formę reagowania,szczególnie tych z którymi się nie znamy bo z moich znajomych na FB z ponad setki mojego maila udostępniło zaledwie pięć osób - reszta była zajęta wklejaniem swoich fotek z wyjazdów. Dla nich mam złą wiadomość - sprzedam nerkę a odkupię sprzęt i i tak będę nurkował - "Dum Spiro Spero"!!!!!!!!!

Piotr Kłopotowski
602 789 969
Ostatnio zmieniony przez PMK3001 25-10-2014, 22:06, w całości zmieniany 2 razy  

stegano 

Stopień: TMX
Kraj:
United Kingdom

Wysłany: 25-10-2014, 23:50   

No smutne, ja zawsze jak parkuje gdzieś pod hotelem, to zabieram dwie/trzy skrzynie z naszym najcenniejszym szpejem do pokoju... Licho nie śpi a ja już naczytałem się o takich sytuacjach parę razy... Niech to będzie przestroga dla innych lekko myślących...

ps. w tym roku okradli mi już samochód... na szczęście na pace, klamotów do nurkowanie nie było... Straty, to zaledwie £550.

waterman 

Stopień: D-Diver
Kraj:
Poland

Wysłany: 26-10-2014, 00:46   

Piotrek jak widzisz i czytasz ludzie reagują na takie draństwo. Nie sprzedawaj nerki..... bo wiesz potrzebna jest

PMK3001 

Stopień: P4
Kraj:
Poland

Wysłany: 26-10-2014, 00:55   

Szanowni,
bardzo szanuję Wasze zaangażowanie, nigdy z żadnego środowiska nie spotkałem takiej faktycznej jak i moralnej pomocy - ale błagam powstrzymajcie się od nierozsądnych komentarzy........przyjechałem po mojego partnernurka na 20-minut pod budynkiem Policji w strefie kamer z zakrytym sprzętem i kompletnie niewidocznym z ulicy............to co miałem zrobić ? dymać z 40-sto kilogramowym twinem na 4-te bez windy żeby Jej pomóc znieść sprzęt którego sama nie mogła udźwignąć???.......proszę nie kopcie leżącego takimi postami...plisssssss

Assad 

Kraj:
Poland

Wysłany: 26-10-2014, 12:02   

Nie wiem czy wiele to pomoże, ale na butlach, zaworach i automatach są umieszczone numery seryjne.
Jeśli właściciel zna te numery i je zamieści na forum/w necie, jest jakaś szansa na odnalezienie.

Dodaj do: Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu