Wysłany: 27-08-2015, 13:45 Szukaj dobrych instruktorów i nie kieruj się federacją
Piotr Stańczuk napisał/a:
szukaj dobrych instruktorów i nie kieruj się federacją
Ładnie to brzmi...
Ale PORÓWNAJ sobie co jest wymagane na SSI AOWD i np. PADI AOWD.
Oba te kursy DRASTYCZNIE się różnią.. A ponieważ standardy np. PADI mówią iż instruktor NIE MOŻE uczyć NIC WIĘCEJ niż jest w programie pod groźbą wyrzucenia (hi, hi wyrzucenia instruktora z PADI - to praktycznie niemozliwe - instruktor ma SPRZEDAWAĆ certyfikaty w dużych ilościach) nic poza kupą smiechu (PADI to FUN - ne zapominajcie) - umiejętności - na kursie nie będzie.
Jak zwykle odsyłam do standardów PADI ( śmiejąc się w kułak - bo jest to zablokowane przez PADI - nie masz dostepu do nich - jak i inni uczestnicy kursów PADI)
Wysłany: 27-08-2015, 14:31 Re: Szukaj dobrych instruktorów i nie kieruj się federacją
Jan Dudzinski napisał/a:
(PADI to FUN - ne zapominajcie) - umiejętności - na kursie nie będzie.
bredzisz..., nie wiem co bierzesz ale podziel się telefonem do dilera, mam czasem ochotę na chwilkę zapomnienia
ja tam jestem dumnym nurkiem Padi, a właściwie dumnym nurkiem swojego instruktora, pewnym swoich umiejętności , wyszkolonym w ciemnych i zimnych polskich kałużach. Fakt, że o głębokości +50m ciężko, ale to chyba wykracza trochę poza rekreację i AOWD.
W ciepłych krajach widziałem już instruktorów różnych federacji pływających na konika i kurczowo trzymających się opustówki przy wynurzaniu i trzymających rączki przed sobą złączone jak do modlitwy jednocześnie kur...cych wizurę na wraku. Pokazujących do mnie swój komputer i wtrącających się w wynurzenie z magicznym 3 min na 6m i 50 bar rezerwą niezależnie od rodzaju nurkowani, a na koniec wyskakujących z tych 6m jak spławik łbem prawie w riba. U nas w tych ciemnych kałużach takich jakoś mniej... ale ja młody jestem i może mało widziałem.
chętnie bym wlazł z twoim kursantem po AOWD wyszkolonym w tym roku do naszej polskiej kałuży. Mogę z takiego nurkowania nagrać filmik nawet jeśli chcesz, on SSI ja PADI. Inni ocenią - bez montażu i cięcia, naga prawda? Nie twierdzę, że jestem zajebisty ale różnicą musi być powalająca w wyszkoleniu skoro wylewasz przy każdej okazji wiadro pomyj na padi. Ja się zawsze chętnie uczę i nurkuje z lepszymi ode mnie.
zgłosi się jakiś uczeń naszego mistrza?
popływamy sobie do przodu, do tyłu, powisimy tu i tam, w masce bez maski, z bojka i bez, jakieś zabawy kołowrotkiem, zaworami za plecami, jakieś tam oog czy coś... no wiesz tak dla funu jak 2 nurków AOWD. Jeden najlepszej federacji i asów instruktarzu drugi masówki i komercyjnej papki z certyfikatem prawie jak ze sklepu tylko od PADI
tak się też zastanawiam czy przekonanie o własnej samozajebistości jest w tej federacji powszechne czy tylko tak masz. Bo podręczniki są podobne trochę do ciebie. W podręcznikach padi jest o połowę mniej marketingowej papki niż w tych od SSI. Fakt, że w obu przypadkach jest dno merytoryczne to inna kwestia.
to jak? wydajesz swoim nurkom ceryfikat największej zajebistości po 5000 zaliczonych nurków:
"The SSI Platinum Pro5000 Diver card is the calling card of the world’s most elite water explorers. The list of cardholders is a “who’s who” of diving, containing the world’s most prominent dive leaders, scientists, photographers, manufacturers, retailers, and resort operators. "
większego samouwielbienia nie widziałem, a te poziomy za 50, 100 itd. zalogowanych nurkowań. Jaja sobie robisz?
trochę pokory
Ostatnio zmieniony przez wiecznychlopiec 27-08-2015, 15:48, w całości zmieniany 6 razy
Wysłany: 27-08-2015, 14:55 Re: Szukaj dobrych instruktorów i nie kieruj się federacją
wiecznychlopiec napisał/a:
Jan Dudzinski napisał/a:
(PADI to FUN - ne zapominajcie) - umiejętności - na kursie nie będzie.
bredzisz..., nie wiem co bierzesz ale podziel się telefonem do dilera, mam czasem ochotę na chwilkę zapomnienia
trochę pokory[/b]
Fajnie piszesz ale to co proponujesz (swoje umiejętności) WYBIEGA mocno poza kurs PADI AOWD który zawiera 5 nurkowań po jednym z specjalizacji" Trwa dwa dni. To wszystko.
Nastepna sprawa - nurkoanie w różnej widoczności/temperaturze...
To własnie powoduje, że macie klapki na oczach i jesteście NIEBEZPIECZNI tutaj..
I to co piszesz, świadczy wyłacznie o TWOIM BRAKU wiadomości na poziomie OWD PADI.
Cytuję Ciebie "trochę pokory".. Na poczatek przeczytaj ze zrozumieniem jeszcze raz swój podręcznik PADI OWD.
Wysłany: 27-08-2015, 15:14 Re: Szukaj dobrych instruktorów i nie kieruj się federacją
Jan Dudzinski napisał/a:
Fajnie piszesz ale to co proponujesz (swoje umiejętności) WYBIEGA mocno poza kurs PADI AOWD który zawiera 5 nurkowań po jednym z specjalizacji" Trwa dwa dni. To wszystko.
cóż właśnie taki był mój kurs "kupiony" w PADI, trwał 3 dni a nie 2, a "standardy" określają MINIMUM które trzeba zrealizować, a to duża różnica. Wystarczy, że odpowiedni instruktor dopasuje do ciebie wszystko. Tylko, że w takim wypadku założona teza, że liczy się instruktor a nie federacja jest prawdziwa i tobie nie pasuje.
Jan Dudzinski napisał/a:
Nastepna sprawa - nurkoanie w różnej widoczności/temperaturze...
To własnie powoduje, że macie klapki na oczach i jesteście NIEBEZPIECZNI tutaj..
hm... ja po OWD nie miałem problemu z radzeniem sobie w ciepłych krajach w wodzie. Jestem dosyć bojaźliwy i nie przecieniam swoich umiejętności. Twierdzisz, że lepiej szkolić w łatwiejszych warunkach niż trudniejszych? poważnie?
ja zaczynałem swoją przygodę od egiptowa, później szkoliłem się w PL i nie miałem żadnych problemów z nurkami potem np. na kanarach. W drugą stronę byłoby chyba troszkę trudniej... ciemno, zimno i do domu daleko, jakieś hipotermie itp. W jasnych i ciepłych wodach nie masz połowy tych problemów, które nurek w pl musi ogarnąć na dzień dobry.
Jan Dudzinski napisał/a:
zawiera 5 nurkowań po jednym z specjalizacji" Trwa dwa dni. To wszystko.
może gdybyś swoich kursantów uczył umiejętności dostosowanych do ich potrzeb i możliwości, a nie tylko minimum programowego swojej federacji, kursy by wyglądały trochę inaczej? z korzyścią dla przyszłych nurków.
Ostatnio zmieniony przez wiecznychlopiec 27-08-2015, 15:46, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 27-08-2015, 16:03 Re: Szukaj dobrych instruktorów i nie kieruj się federacją
Wieczny... Pisze:
cóż właśnie taki był mój kurs "kupiony" w PADI, trwał 3 dni a nie 2, a "standardy" określają MINIMUM które trzeba zrealizować,
Jan odpowiada:
Ile było nurkowań? 5 czy wiecej?
Co określają standardy PADi nie masz BLADEGO POJĘCIA.. Tak jak i inni z certyfikatami PADI. Bo ich po prostu NIE CZYTAŁEŚ.
Wieczny pisze:
może gdybyś swoich kursantów uczył umiejętności dostosowanych do ich potrzeb i możliwości, a nie tylko minimum programowego swojej federacji, kursy by wyglądały trochę inaczej? z korzyścią dla przyszłych nurków.
Jan odpowiada:
Skąd masz te madrości?
Czytałeś opis kursu OWD SSI? 4 dni 12 nurkowań w morzu na rafach... Po 50 lub wiecej minut pod wodą...
Na ogól kończy się na 50 minutach bo macie żałosną kondycję..
Dalej: Na tej liście (dział REKLAMA) znajduje sie oferta CAŁKOWICIE DARMOWEGO dnia nurkowań na rafach (DOWOLNA ilość nurkowań).
Promocja jest na stronie www od LAT,
Jeszcze nie było nurka PADI w tym instruktora PADI który by chciał z niej skorzystać - tzn. zaprezentować swoja wiedzę z poziomu OWD.
Wysłany: 27-08-2015, 17:31 Re: Szukaj dobrych instruktorów i nie kieruj się federacją
Jan Dudzinski napisał/a:
Jeszcze nie było nurka PADI w tym instruktora PADI który by chciał z niej skorzystać - tzn. zaprezentować swoja wiedzę z poziomu OWD.
WSZYSCY wolą PŁACIĆ nurkując tutaj..
a nie wpadłeś na to, że czytając twoje teksty nikt po prostu nie ma ochoty z tobą nurkować i stawać do twojego konkursu? tym bardziej "promocja"jest mało atrakcyjna
nikt nie jest godzien
wolę wybrać sobie instruktora i robić to co trzeba niż robić tak jak ty z nosem w minimum programowym, które mnie jako nurka mało obchodzi.
Jan Dudzinski napisał/a:
Skąd masz te madrości?
przed chwilą to ty byłeś zaskoczony, że można robić coś więcej na kursie niż minimum programowe
właśnie od takich instruktorów trzymam się z daleka - sprzedawców minimum programowego z kursu i kolejnych plastików, niezależnie z jakiej "wypasionej" federacji.
no ale jak samo o sobie piszesz na stronie:
Cytat:
"DIVER 5000 PRO MOST ELITE DIVER IN THE WORD - Jedyny polski instruktor w historii z tym wyróżnieniem
może i jedyny, ale znowu nie wpadłeś na to, że ludziom nie zależy na tak śmiesznych tytułach? MOST ELITE DIVER IN THE WORD
a szacunku nie masz nawet do swoich kursantów:
Jan Dudzinski napisał/a:
Na ogól kończy się na 50 minutach bo macie żałosną kondycję..
w końcu żaden kursant nie jest tobą od razu hiper nurkiem...
rzeczywiście żałosne....
trochę przypominasz mi betony z PZW im dalej od nich tym lepiej, a swoją rekreacyjną aktywność lepiej realizować z dala od ciebie, najlepiej na innych wodach
Ostatnio zmieniony przez wiecznychlopiec 27-08-2015, 17:49, w całości zmieniany 2 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko