Wysłany: 21-08-2015, 07:30 Prośba o kropelki do ucha
Witam,
Mam prośbę.
Czy ktoś, kto wybiera się do Egiptu mógłby mi kupić dwa opakowania kropli do uszu OTAL
Te krople rewelacyjnie i szybko pozbawiają mnie dolegliwości bólu ucha - ale takiego solidniejszego. No i właśnie mi się skończyły.
Nie są drogie. W aptece w Hurghadzie płaciłem za nie dokładnie 1 dollar i jeszcze dostałem gumy do żucia dla syna.
Oczywiście jakby były trochę droższe to zapłacę więcej... no problem
W załączeniu zdjęcia pudełka.
Byłbym bardzo wdzięczny.
Pozdrawiam
Ziller
A może są do dostania w naszym kraju jakieś kropelki o podobnym składzie?
Czytałem ten temat już kiedyś ale o ile pamiętam tam był skład kropli, którą stosuje się jako profilaktyka.
A kropelki o które proszę leczą jak już jest źle i mocno boli.
Wysłany: 21-08-2015, 15:15
Przeczytaj jeszcze raz - są tam tez podane leki - jeśli nie chcesz - Twoja sprawa.
To kilka tematów - o ile wiem leków z antybiotykami nie stosuje się profilaktycznie - ale Twoja wola.
Marcin13736 [Usunięty]
Wysłany: 22-08-2015, 01:04
Kolego zrób sobie płyn do uszu:
- 1/3 części kwasu borowego (nazywanego czasem bornym).
- 2/3 części spirytusu etylowego.
Stosuj ten płyn po nurkowaniu- zapobiega namnażaniu się drobnoustrojów przy częstym moczeniu uszu. Bardzo często stosowany przy leczeniu "ucha pływaka". Poczytaj o tym na gogle. Stosuje ten płyn, odkąd polecił mi pewien laryngolog....
Takie porady z d.py to chyba normalne na tego typu forach. Niestety.
Ale może nie do końca z d.py bo pytałem na końcu o krople o podobnym składzie.
Darku5 - widać nie wszystkie tematy znalazłem. Znalazłem taki z "płynem mętnym" - a ten z tego co wyczytałem stosuje się raczej profilaktycznie.
Skoro wiesz, który to temat czy post byłoby miło, gdybyś wstawił odnośnik a nie pisał mało sympatyczne "jeśli nie chcesz - Twoja sprawa"
Co innego, czy takie krople można zamówić sobie samemu bez recepty?
Marcin - dziękuję za recepturę. A Kwas borny w jakim stężeniu?
Ostatnio zmieniony przez ziller 24-08-2015, 13:35, w całości zmieniany 2 razy
Wysłany: 24-08-2015, 16:40
Rozumiem, że piszesz do mnie - choć nie jestem Darkiem5.
Chciałem tylko pomóc-do malkontentów - nie zawsze trzeba ściągać coś z zagranicy, skoro można dostać skuteczny lek w polsce - nie wszyscy muszą o wszystkim wiedzieć.
Miałem na myśli ten wątek:
http://forum-nuras.com/vi...=ucho+p%B3ywaka
Fajnie, że sam go znalazłeś - są tam nazwy polskich leków. Z tego co wiem "mętny płyn" jest używany przez amerkańskich seals.
Na bolące uszy też pomaga.
Mnie zamówił kumpel lekarz, gigantoman, na receptę 2 l [ słownie 2 litry ] kropli do uszu - podejrzewam, że bez recepty żadna apteka nie wykona.
Ostatnio zmieniony przez nuras5 24-08-2015, 16:58, w całości zmieniany 3 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko