Wysłany: 19-02-2016, 13:16 Sharm El Sheikh - jeszcze taniej?
Witajcie,
Aktualnie nie ma lotów do Sharm z Polski (ma się to wkrótce zmienić).
A więc jak się tu dostać?
Proste. Kupujemy przelot do Hurghady (bilet charter) i przypływamy do Sharm promem (wodolot) za ca 200 pln w dwie strony.
Bardzo korzystnie jest teraz wynająć mieszkanie - ceny od 100 Euro za miesiąc + woda (1,5 euro m3, prąd 0.07 euro 1 kwh).
Koszty jedzenia:
1 kg świeżego tuńczyka 2 euro
Ryż 0.5 euro
Ziemniaki 0.2-0.5 euro
Banany 1 euro
Guawa 0.7 euro
Daktyle 0.8 euro
Truskawki 1. 2 euro
Pomarańcze 0.2 euro
Biały ser 1. 3 euro
Żółty twardy "stary" ser 4 euro
Oliwki 1, 2 euro
Pomidory 0.3 euro
Rukola 0.1 euro spory pęczek
Fasola (różne gatunki) 1 euro
Kurczak 3 euro/szt
Kawa 1, 5 euro/0.25 kg
Ceny za kilogram
Jajka 0.1 euro/szt.
Jak widać można tanio tu mieszkać a więc opłaca się przyjechać tu czy samemu czy z grupą znajomych i nurkować, nurkować, nurkować.
Znakomita propozycja dla osób, które chcą dramatycznie zwiększyć swoje umiejetności i stopnie nie poświecając na to zbyt duzo pieniedzy (w porównaniu np. do Polski), nurkować w absolutnym podwodnym raju, ciesząc się tym iż są sami (lub praktycznie sami) pod wodą...
Tylko Wy rafy i ryby.... (i instruktor.... - chyba, że posiadacie stopień "Independent Diver SSI")
Prawdziwe prywatne nurkowania wśród tysięcy ryb...
Ostatnio zmieniony przez Jan Dudzinski 19-02-2016, 13:17, w całości zmieniany 1 raz
Jakie trzeba mieć kwity, żeby nurkować independent bez instruktora? Tylko certyfikat SSI się liczy?
Jak już wiemy Jan nie posiada wymaganych uprawnień i dlatego ma zakaz prowadzenia działalności nurkowej na terenie Egiptu.
Z drugiej strony nawet gdyby jakimś cudem udało mu się wkręcić nurków w wyjazd do niego to niestety moze to byc ostatni wyjazd bo Jan nie tylko jest nurkiem ale i magikiem potrafi zrobić tak ze wraca do bazy z mniejsza liczbą nurków niż wypływa a w papierach wszystko pasuje
Ostatnio zmieniony przez Scaner 19-02-2016, 18:57, w całości zmieniany 1 raz
"Znakomita propozycja dla osób, które chcą dramatycznie zwiększyć swoje umiejetności i stopnie nie poświecając na to zbyt duzo pieniedzy"
Ja podziękuję i zamiast dramatycznie zwiększać swoje umiejętności pod egipskim błękitnym niebem wolę w spokoju nurkować w 5-cio stopniowej wodzie przy pochmurnym niebie, ciągłym deszczu i wietrze urywającym łeb.
Ostatnio zmieniony przez PawelF76 20-02-2016, 16:11, w całości zmieniany 1 raz
chciałbym Wam gorąco podziękować za oceny kursów, które przeszliście ze mną.
Między innymi na podstawie Waszych opinii zostałem przyjęty jako instruktor w Kwaterze Głównej SSI w Egipcie.
Od tej pory wszystkie certyfikaty jakie otrzymacie ode mnie będą sygnowane nie jako centrum nurkowe - jak dotychczas a Kwatera Główna SSI.
Poza umiejętnościami, którymi możecie się pochwalić z pewnością taki nadruk na certyfikacie doda Wam prestiżu. Mało osób na świecie może się czymś takim pochwalić..
--
Jan D.
Master Instructor SSI CMAS** Instructor
Diver Pro 5000 The Word's Most Elite Water Explorer
Platinum 2200 PRO Instructor SSI
Best Instructor SSI in Egypt 2003
Ostatnio zmieniony przez Jan Dudzinski 21-02-2016, 16:45, w całości zmieniany 2 razy
chciałbym Wam gorąco podziękować za oceny kursów, które przeszliście ze mną.
Między innymi na podstawie Waszych opinii zostałem przyjęty jako instruktor w Kwaterze Głównej SSI w Egipcie.
Od tej pory wszystkie certyfikaty jakie otrzymacie ode mnie będą sygnowane nie jako centrum nurkowe - jak dotychczas a Kwatera Główna SSI.
Poza umiejętnościami, którymi możecie się pochwalić z pewnością taki nadruk na certyfikacie doda Wam prestiżu. Mało osób na świecie może się czymś takim pochwalić..
--
Jan D.
Master Instructor SSI CMAS** Instructor
Diver Pro 5000 The Word's Most Elite Water Explorer
Platinum 2200 PRO Instructor SSI
Best Instructor SSI in Egypt 2003
Tak wyobraża sobie swoją osobę Jan w swoich urojeniach
fakty są takie
On o sobie pisze że jest najlepszym instruktorem w Sharm El Sheikh
Ale CDWS (organizacji podlegajacej pod
Egipskie Ministerstwo Turystyki, kontrolujace dzialalnosc wodna i podwodna w
Egipcie) ma inne zdanie na ten temat
http://www.grupy.banzaj.p...55,2010_10.html
"Od tej pory wszystkie certyfikaty jakie otrzymacie ode mnie będą sygnowane nie jako centrum nurkowe - jak dotychczas a Kwatera Główna SSI."
Nie wierzę własnym oczom. Co ja czytam? ...prestiż???,...kwatera główna???. Zaraz będą latać ze słuchawką w uchu, że niby kontakt z bazą mają. To jakiś sen wariata! Człowieku zmień strategię i zdobądź jakieś pozwolenia bo jak dotąd to co czytam to jakaś lichwa. Na kogo to jest skierowane??? Na 9-Cio latków???
"Od tej pory wszystkie certyfikaty jakie otrzymacie ode mnie będą sygnowane nie jako centrum nurkowe - jak dotychczas a Kwatera Główna SSI."
....bo jak dotąd to co czytam to jakaś lichwa.
Witam,
a. myślę, że byłoby dobrze aby Pan rozumiał słowa które pisze.
Ile książek przeczytał Pan w tym roku?
Tak jak większość Polaków ani jednej?
Żona też lubi oglądać reklamy i brazylijskie seriale?
Ceny żywności zbliżone do polskich.
Czy wiesz po ile można KUPIĆ mieszkanie w Marsa?
Byłeś niegrzecznym chłopczykiem.
Dlatego zostałeś dodany do ignorowanych.
Przeproś za swoje brzydkie zachowanie, ja zapomnę i dostaniesz wszelkie informacje.
A kupować teraz warto...
Ostatnio zmieniony przez Jan Dudzinski 22-02-2016, 16:39, w całości zmieniany 1 raz
Ten użytkownik jest na twojej liście ignorowanych
Henry Usuń użytkownika z listy ignorowanych
budiver Usuń użytkownika z listy ignorowanych
nuras5 Usuń użytkownika z listy ignorowanych
filipesku Usuń użytkownika z listy ignorowanych
Scaner Usuń użytkownika z listy ignorowanych
piotrkw Usuń użytkownika z listy ignorowanych
wiecznychlopiec
Ten użytkownik jest na twojej liście ignorowanych
Henry Usuń użytkownika z listy ignorowanych
budiver Usuń użytkownika z listy ignorowanych
nuras5 Usuń użytkownika z listy ignorowanych
filipesku Usuń użytkownika z listy ignorowanych
Scaner Usuń użytkownika z listy ignorowanych
piotrkw Usuń użytkownika z listy ignorowanych
Panie Janie !
Wierzę w reinkarnacje i w to , że w kolejnym życiu będę gołębiem. Też mam swoja listę tych ,którym wówczas osram . Pan jesteś na niej oznaczony jako nr. one
a. myślę, że byłoby dobrze aby Pan rozumiał słowa które pisze.
Ile książek przeczytał Pan w tym roku?
Tak jak większość Polaków ani jednej?
Żona też lubi oglądać reklamy i brazylijskie seriale?
Witam szanowny Panie.
Jako kulturalny człowiek śpieszę z odpowiedzią, chociaż coś mi mówi aby nie dać się wciągnąć w tą polemikę.
Odpowiedź na pytanie pierwsze: W zeszłym roku przeczytałem około 30 książek, a w tym roku dopiero 4 bo dwie są dość obszerne i po norwesku. Interesuję się zatonięciami u wybrzeży norweskich i polecam lekturę Pana Erika Bakkevig'a "Skipforlis gjennom tidene". Pozycje, jest ich 5, zawierają opisy znanych zatonięć łącznie z opisem jednostek, ich historią i pozycjami gps... warto.
Odpowiedź na pytanie drugie: Nie oglądam telewizji i nawet nie mam podłączonej anteny - szkoda mi czasu na to. Telewizor posiadam bo lubię od czasu do czasu dobry film zobaczyć.
Idąc za ciosem żona też nic nie ogląda. Jest polonistą-logopedą i w wolnym czasie zupełnie za free pomaga polskim dzieciakom poznać ojczysty język lub tym z problemami poprawnie mówić, ona czyta nieco więcej niż ja. Tak na bidę aby zaspokoić pańską ciekawość to około 60 pozycji rocznie łyka na spokojnie.
Summarum, warto było by przestać mierzyć wszystkich swoją miarą bo to nie jest dobra droga do budowania sobie dobrego imienia i marki. Jak się ową posiądzie to i chętni się sami znajdą, ale to trudna droga. ja się staram ze wszelkich miar pokazać, że Polak to człowiek uczciwy i pracowity, PŁACĘ PODATKI!!! A ludzie... cóż, są albo głupi albo mądrzy bez względu na narodowość.
Wysłany: 25-02-2016, 09:10
Jan Dudzinski napisał/a:
Byłeś niegrzecznym chłopczykiem.
Dlatego zostałeś dodany do ignorowanych.
Przeproś za swoje brzydkie zachowanie, ja zapomnę i dostaniesz wszelkie informacje.
Jasiu - to ja mogę do Ciebie pisać "chłopczyku"
A przeprosić mogę, nawet to zrobię z przyjemnością - ale wyłącznie osobiście.
Przyjeżdżasz na urlopy do Polsk?i - chętnie się spotkam i przedłuże Ci go
Ostatnio zmieniony przez nuras5 25-02-2016, 09:11, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko