Wysłany: 16-05-2016, 08:28 SHARM - Zaczęło się ciężkie picie i palenie
Witam,
w Sharm pogoda dopisuje.
Oczywiście jest błękitne niebo, morze jak jezioro i bardzo ciepło....
I to niesie ze sobą konsekwencje o których zapominają turyści SPRAGNIENI wypoczynku, ciepła, słoneczka i pluskania się w cieplutkim (27 C) jeziorku zwanym "morzem" przylatując z krajów w których jest WYBITNIE inaczej.
Wy w Polsce macie "szlaban" na przyloty do Sharm - skasowali Wam loty i tutejsze rafy możecie sobie w tym roku a może i następnych pooglądać jedynie w TV i YouTube...
Zobaczyłem prognozę pogody - Dziś w Polsce - rany!!!!! 5-7 C !!! + Hel i inne miejscowości -
Prognozuje się wystąpienie silnego wiatru o średniej prędkości od 45 km/h do 60 km/h, z porywami około 80 km/h, z zachodu. Najsilniejszy wiatr w godzinach południowych. Spodziewaj się utrudnień. Przedmioty niesione przez wiatr mogą stanowić zagrożenie i być przyczyną utrudnień." "Utrudnień " HA..... Wiatr 80 km/h Czy te "utrudnienia" to np. wyrywanie drzew z korzeniami?
Ale wracając do tematu:
Osoby które będą/są w Sharm powinny pamiętać iż ze względu na bardzo wysoką temperaturę powinny bardzo dużo pić aby się właściwie nawodnić. Mówimy tu o ilości ok. 6 litrów wody dziennie....
Ze względu na to iż turyści spragnieni słońca zapominają iż jest ono tutaj BARDZO silne narażają się na bardzo duże ryzyko poparzenia słonecznego. Tu jest specyficzna pogoda, czyste, suche powietrze. Lekki wiaterek... RAJ... Silnego słońca się NIE CZUJE dopóki nie jest za późno... Bez odpowiedniej ochrony te słońce PALI... Wczoraj w sklepie spotkałem mamę z KOSZMARNIE poparzonym od słońca dzieckiem. Pierwszy dzień pobytu ich "załatwił". Zapomnieli posmarować się kremem..
Zapamiętajcie to bo jak za wiele lat wznowią Wam loty z Polski może być jeszcze silniejsze
Wypełniają się prognozy o Globalnym Ociepleniu z przed lat: Europa, gwałtowne zmiany pogody, bardzo silne wiatry itp. Afryka - niesamowite ocieplenie zamieniające cały kontynent w pustynie... Tak jest dzisiaj: http://www.weatheronline....T=afri&MAPS=vtx
Miłego dnia, dziś znowu będę nurkował !!!
Pomyślałem o życzeniu Wam miłego nukowania w weekend w Polsce ale przy tej pogodzie i aktualnej widoczności w Polskich jeziorach byłby to czyste naigrywanie się z nieszczęścia innych..
Więc życzę Wam po prostu miłego dnia.. Chociaż nie wiem czy i to pasuje.. 5 C w połowie maja + wiatry 80 km/h...
Może lepiej bezpiecznego dnia?
W Sharm jak zwykle od lat ZUPEŁNY spokój.
Ostatnio zmieniony przez Jan Dudzinski 16-05-2016, 08:33, w całości zmieniany 2 razy
Musisz Pan zrozumieć, że znaczna część z własnego wyboru tam nie leci a nie z przymusu. Nie każdego bawi przedstawiona przez Pana pogoda i temperatura wody. Ja osobiście lubię zimną i mniej przejrzystą wodę o temperaturze 7-12 st.C. W takich warunkach nurkowanie sprawia mi radość i mnie pasjonuje. A jak już wyjeżdżam to raczej Hiszpania gdzie nie czuję smrodu curry.
[ Dodano: 18-05-2016, 16:56 ] Janku D. pozdrawiam cię z nad Polskiego jeziora wraz z moimi Afrykańskimi kursantami. Kurcze nic nie wiedzieli, że tu taka lipa z pogodą i miernota w szkoleniu Gdydy wiedzieli, że ty jesteś tam...
Ostatnio zmieniony przez Szatan 18-05-2016, 17:47, w całości zmieniany 1 raz
Jasiu słuchaj tego 2x dziennie do skutku, poprawę samopoczucia powinieneś odczuwać już po drugim odsłuchaniu w przypadkach najtrudniejszych poprawa następuje po 10 powtórzeniu seansu
Ostatnio zmieniony przez Scaner 18-05-2016, 19:04, w całości zmieniany 1 raz
[ Dodano: 18-05-2016, 16:56 ] [url=http://files.tinypic...e_t.jpg]Obrazek[/URL] Janku D. pozdrawiam cię z nad Polskiego jeziora wraz z moimi Afrykańskimi kursantami. Kurcze nic nie wiedzieli, że tu taka lipa z pogodą i miernota w szkoleniu Gdydy wiedzieli, że ty jesteś tam...
Ha! W to uwierzę bez mrugnięcia okiem.
Znają ten styl "nauki" od siebie.
Jedna osoba BEZ JAKICHKOLWIEK uprawnień "prowadzi kurs" a druga wystawia certyfikaty...
Prawda?
Bo jak z opisu wynika..który sam o sobie zamieściłeś - u Ciebie stopnia brak...
Wysłany: 08-06-2016, 16:41 prognoza pogody...
Dziękujemy panu J za szczegółową prognozę pogody ... pisze że w Sharm cisza i spokój.. brak turystów... i cytując tytuł postu :
Wysłany: 16-05-2016, 08:28 SHARM - Zaczęło się ciężkie picie i palenie
tak się bawi kadra a potem - jak sam napisał, idzie na nurkowanie...
Jedna osoba BEZ JAKICHKOLWIEK uprawnień "prowadzi kurs" a druga wystawia certyfikaty...
Prawda?
Bo jak z opisu wynika..który sam o sobie zamieściłeś - u Ciebie stopnia brak...
Nie, znowu się mylisz.Kursy które prowadzę firmuję swoim nazwiskiem. Nie mam takiego "dorobku" jak ty, żeby się ukrywać za czyimiś plecami. Możesz już legalnie szkolić w Egipcie? Nie widzę powodu, żeby na forum reklamować się posiadanymi uprawnieniami, ty jednak chyba cierpisz na niską samoocenę- Master Instructor, który nie potrafi policzyć nurków na łodzi. Podpowiadam: idzie to tak-1,2,3,... Fotka widzę za mała, więc spójrz na mój awatar.
Wysłany: 09-06-2016, 08:50 NASTĘPNY CHAM I PROSTAK
Szatan napisał/a:
[quote= Fotka widzę za mała, więc spójrz na mój awatar. FUCK
(opis ostatniego "gestu" "FUCK")
Hm. Dziwnie zareagowałeś na mój żarcik.
Przyznasz sam, że tak czy siak wynika, że jesteś kłamcą.
Zastanawia mnie "skromność" wielu osób na tej liście przy podawaniu swoich uprawnień.
Czyżby "moda" nastąpiła po żenujących kompromitacjach (mn. w wiedzy) jakie zaliczyło na tym forum wiele osób w tym instruktorów?
Przypomniało mi się "dyskusja" czyli opluwanie mnie po poście w którym pisałem o śmiesznych wymaganiach w PADI odnośnie min. głębokości aby ukończyć kurs OWD. Chyba z 3-4 TYSIĄCE "odczytów" wątku. Instruktorzy PADI pluli jak sikawki strażackie. Nawet z "Centrów Szkolenia PROFESJONALNYCH instruktorów PADI". W końcu prawidłowej odpowiedzi po tygodniu udzielił, chyba nowy instruktor PADI.
Wystarczyło przeczytać odpowiedni ustęp z Standardów PADI aby przyznać mi rację.
Ty też się w tej "dyskusji" udzielałeś. I nie błysnąłeś, prawda?
Następna sprawa to Twoje chamstwo.
Doskonale zdajesz sobie sprawę jak obraźliwy jest Twój awatar a i "gest" użyty w odpowiedzi.
Piszesz: "więc spójrz na mój awatar. "
"Instruktor" CELOWO traktuje tak KAŻDĄ osobę, która czyta, spojrzy na jego post...
A może mi się tylko wydaje?
Co inni sądzą?
Może, to jest uznawane w niektórych środowiskach jako "szampański" dowcip, (śmierdzące bąki też puszczasz aby rozbawić swoje towarzystwo?) ale ja pochodzę z rodziny o innym poziomie, jestem wychowany inaczej.
Master Instructor SSI CMAS** Instructor
Diver Pro 5000 The Word's Most Elite Water Explorer
Platinum 2200 PRO Instructor SSI
Best Instructor SSI in Egypt 2003
Ostatnio zmieniony przez Jan Dudzinski 09-06-2016, 09:02, w całości zmieniany 2 razy
Wydaje mi się Panie Janie, że opinię o człowieku buduje się w czasie, obcując z człowiekiem i poznając go osobiście. Papier przyjmie wszystko. Ja Pana nie znam a i zbyt pochlebnych "opini" nie znalazłem tutaj o Panu. Życzę powodzenia.
Wydaje mi się Panie Janie, że opinię o człowieku buduje się w czasie, obcując z człowiekiem i poznając go osobiście. Papier przyjmie wszystko. Ja Pana nie znam a i zbyt pochlebnych "opini" nie znalazłem tutaj o Panu. Życzę powodzenia.
Jak na "master, most elit, platinium best instructor" 131 wpisów to dupy nie urywa. W centrach nurkowych np na takiej Krecie, gdzie jest dużo mniejszy ruch nurkowy, dziennie przewija się 15-20 nurków. Ciekawe jeszcze ile razy sam, podpisując się jako Grażyna albo Staszek, wychwalałeś pana Janka pod niebiosa. Dobrze że kozy jeszcze nie nauczyły się w necie postów zamieszczać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko