a czy bedzie glęboko (powyżej 1,9 m) na tym odcinku 200 metrów, tak tylko pytam ...
sprawdź, czy plecak da sie wykożystać jak pamelkę ... na wypadek skurczu/utraty sił/ konieczności bezruchu w skrytym dopłynięciu, szczególnie nocą.
anarchista [Usunięty]
Wysłany: 31-07-2016, 13:43
Delfin, crawl, żabka. W wyliczanki stylów ostatni najlepiej się nadaje do pływania wolno, z zajętymi rękoma. Exofiny nie będą dobre do tego, może skracane SF 7.
Wysłany: 31-07-2016, 22:18
Scaner napisał/a:
Jak oceniasz ich przydatność w nurkowaniu rec np na wylotach nurkowych z lekkim bagażem nadałyby się ?
Jeżeli to wygląda tak jak na tym filmie to ...
Mam porównanie do Scubapro jetfin których obecnie używam, przy pływaniu w Exofins zwroty w miejscu idealnie, do tyłu ok, do przodu frogkickiem wydawało mi się że stoję w miejscu, kraul lepiej niż jetfin.
Co do transportu to po złożeniu wchodzą do podręcznego bez problemu, poniżej w linku masz ciekawy test exofins wykonany przez mojego kolegę, podzielam w pełni jego opinię:
http://divelife.pl/pletwy...ins-na-testach/
Spróbuj Tajlandzkich płetw. Kawałek sztywnego materiału, przywiązany do buta, płyniesz żabką, jeśli masz ją opanowaną. Łatwiej wyjść z wody niż w innych płetwach.
Wysłany: 18-12-2016, 20:29 Re: Płetwy na buty
A może tak krajowy wynalazek? http://www.exofin.pl/en/military/
Na buty wchodzi. Składane i lekkie, więc nie będą bardzo zawadzać w długich marszach..... Do nurkowania to się bardzo nie nadają.... jakoś back kicku sobie w nich nie wyobrażam... ale z tego co napisałeś powinny pasować.
anarchista [Usunięty]
Wysłany: 26-03-2017, 08:02
leon napisał/a:
29-07-2016, 16:05
Krakers napisał/a:
Zależy mi, aby były możliwie tanie, jako że będą używane naprawdę okazjonalnie.
anarchista napisał/a:
anarchista napisał/a:
Jest takie opracowanie fryzjera. Składane płetwy Exofin. Więcej nie mogę pisać.
Miałem je na testach, idealne do zadań autora tematu..ale czy 1500zł to tanio? zależy od kupującego, jak pójdziesz do wodnej armii dostaniesz swoje płetwy
Kilka spraw, będą płetwy dla rekreacji w cenie innych płetw klasy jet.
Są też do pływania żabką.
Leon jest pewien problem, producent wydaje płetwy konkretnym osobom o konkretnym numerze. Ciebie sobie nie przypomina.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko