A jeśli chodzi o otwarte usta podczas słuchania Ciebie na, i tu słowa klucze, dni otwarte i muzeum nurkowania. Wszystko zależy od widowni a właściwie to poziomu jej wiedzy w danym temacie a raczej braku tej wiedzy.
Akurat obsługa muzeum nie miała wiele do powiedzenia.
md1974 napisał/a:
W tym również kompasów analogowych z bardziej bieżącej epoki to zobaczysz jak wiele rzeczy staje się proste.
Znasz coś lepszego niż busola sferyczna ? dysponuję taką.
md1974 napisał/a:
Ale, jak się okazuje, bredzę.
Prawie bezustannie.
pozdrawiam rc
Ostatnio zmieniony przez anarchista 10-09-2016, 10:41, w całości zmieniany 1 raz
Problem z Tobą jest taki, że nawet nie starasz się spróbować pomyśleć czy na pewno dobrze rozumiesz to co ktoś pisze. Dopisujesz sobie wygodny kontekst i odpowiadasz podważając większość rzeczy, które pisze ktokolwiek. Na koniec rzucasz słowo typu "bredzisz" co jest objawem braku kultury. A wystarczyłoby napisać "nie masz racji" i podać argumenty.
W kwestii użycia kompasu nie podałeś dlaczego niby trudno jest się nim posługiwać pływając na plecach. Jeśli twój kompas, czy jak wolisz to nazywać, busola sferyczna uniemożliwia takie pływanie to ok, masz problem, wybierasz inną technikę. Ja używam SK-7 (też wielu może powiedzieć, że to złe narzędzie, mi akurat pasuje) i nie bardzo wiem co miałeś na myśli pisząc, że może nie pracować w tej pozycji. Domyślam się o jakiej pozycji kompasu mógłbyś pisać, że może nie pracować ale odrzuciłem tą wersję jako na tyle absurdalną, że nawet ktoś o minimalnej wiedzy nie będzie próbował w takiej orientacji kompasu ustawiać. Pływając na plecach utrzymujesz kompas dokładnie w takiej samej orientacji (względem poziomu) jak pływając normalnie. Zatem czy płynąc z fajką czy na plecach jest ten sam problem z trafieniem w miejsce pożądane - i tak płyniemy na azymut.
Rysuneczek, który podlinkowałeś na początku, jest świetnym argumentem do tego żeby zacząć zabierać fajkę na nurkowania.
To tak żeby dać Ci 100% dowodów, że nie umiesz czytać i nadinterpretujesz. Miałem się jeszcze z Tobą trochę pobawić ale znudziło mi się. I tak nic nie dotrze.
Oto dowód na powyższe:
PRZYTOCZ ZDANIE W KTÓRYM PISZĘ, ŻE MAM HABILITACJĘ,
dosłownie, bez twojej nadinterpretacji.
Rozumiesz z tego co czytasz tylko to co chcesz.
Ja argumenty podałem w tej dyskusji, Ty tylko piszesz, że bredzę.
Ponieważ lubisz się chwalić swoimi patentami, kwalifikacjami i innymi to pokaż certyfikat o poziomie przynajmniej Adv. Nx dowolnej organizacji.
Potem zacznij tłumaczyć ludziom jak mają nurkować i jakich, jedynie słusznych metod dekompresji mają się trzymać. Do póki nie realizujesz nurkowań tego typu dopóty twoje rozważania o dekompresji są funta kłaków niewarte. Realizacja nurkowania na papierze to nie to samo co w wodzie. A nawet jak już będziesz w stanie zrealizować nurkowanie o tym poziomie trudności to i tak nie będzie Cię to upoważniać do narzucania swoich metod innym. Setki tysięcy ludzi nurkuje inaczej niż Ty uważasz za poprawne i co? Nic, żyją i czerpią przyjemność z nurkowania.
To, że przeszukujesz różne bazy danych, próbując mnie zidentyfikować, to tylko kolejny dowód na to, że podawanie Tobie danych osobowych jest co najmniej nierozważnym ruchem.
Chcesz się dalej przepychać, załóż temat pt. "opluwanie", "przepychanie", "obrażanie", czy coś w tym stylu. W innych tematach nie będę reagował na twoje zaczepki żeby nie robić chlewu z forum.
Pozdrawiam,
Mariusz
Ps. Skąd znasz moje inicjały? Imię podałem, nazwisko nie a nick z forum nie musi mieć nic wspólnego z nazwiskiem. Tak jak Twój, Anarchisto. Ani w nim Ryszarda ani innych wcieleń internetowych. Swoją drogą ta mnogość twoich bytów internetowych to ciekawy temat do rozważań, zgadnij dla kogo?
Ostatnio zmieniony przez md1974 10-09-2016, 13:26, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 10-09-2016, 13:38
Mariusz nie daj się podpuścić temu człowiekowi i nie dyskutuj nad podchwytliwymi fragmentami jego wypowiedzi. Człowiek próbuje wyciągnąć od Ciebie jak najwięcej informacji, żeby Ciebie zidentyfikować w realu, a potem zaszkodzić co najmniej na forum. Tu jest sporo osób zarejestrowanych, których interesuje nurkowanie, a nie to, kim Ty jesteś w realu (sorry Mariusz ). A jeden Pan spać nie może tylko dlatego, że nie wie, kim Ty jesteś
Pomorzanka, dziękuję za radę. Wykorzystam ją, mądrego warto posłuchać.
Pozdrawiam,
Mariusz
anarchista [Usunięty]
Wysłany: 10-09-2016, 20:43
pomorzanka napisał/a:
Mariusz nie daj się podpuścić temu człowiekowi i nie dyskutuj nad podchwytliwymi fragmentami jego wypowiedzi. Człowiek próbuje wyciągnąć od Ciebie jak najwięcej informacji, żeby Ciebie zidentyfikować w realu, a potem zaszkodzić co najmniej na forum. Tu jest sporo osób zarejestrowanych, których interesuje nurkowanie, a nie to, kim Ty jesteś w realu (sorry Mariusz ). A jeden Pan spać nie może tylko dlatego, że nie wie, kim Ty jesteś
Gość nie jest tak mocny merytorycznie jak się przedstawia. Ma ma napady bajkopisarstwa.
Zapewniam że "md1974" nie spędza mi snu z powiek, cóż za megalomania.
Swoje rozdanie przegrał nie licząc NDL, mimo napisania jak to się liczy z mojej strony.
Gdy dziecko w piaskownicy mowi, że "każdy kto nie kopie jest głupi" to po prostu się je ignoruje, ewentualnie pozwalając mu prowadzić tego typu 'konwersacje' z kimś na jego poziomie rozwoju.
Tu zamiast kopania w piasku mamy NDL i prawdopodobnie to powoduje, że sporo osób chyba tego nie zauważa, daje się sprowokować, sprowadzić to takiego poziomu, a potem pokonać doświadczeniem No i on już nie dorośnie...
anarchista [Usunięty]
Wysłany: 10-09-2016, 22:17
ziemia napisał/a:
Bo może nie ma na to ochoty, żeby Ci coś udoawdniac?
Gdy dziecko w piaskownicy mowi, że "każdy kto nie kopie jest głupi" to po prostu się je ignoruje, ewentualnie pozwalając mu prowadzić tego typu 'konwersacje' z kimś na jego poziomie rozwoju.
Tu zamiast kopania w piasku mamy NDL i prawdopodobnie to powoduje, że sporo osób chyba tego nie zauważa, daje się sprowokować, sprowadzić to takiego poziomu, a potem pokonać doświadczeniem No i on już nie dorośnie...
Masz rację. A ja niepotrzebnie daję się wciągać w dyskusje.
Pozdrawiam,
Mariusz
anarchista [Usunięty]
Wysłany: 10-09-2016, 22:40
grol napisał/a:
Mogę wskazać materiał w którym z lekka orientujesz się w dekompresji. Poleciałeś na skargę, do administratora, skarżypyta.
Też poległeś na tym samym problemie.
Przejrzałem europejski Urząd Patentowy, jako wielki dorosły jeszcze tam nie trafiłeś.
Pozostanę wśród znajomych, dla których nie jest to za wysoki próg.
md1974 napisał/a:
Masz rację. A ja niepotrzebnie daję się wciągać w dyskusje.
Ad personam, faktycznie z "grol" uskuteczniacie, natomiast nie bardzo przypominam sobie jakąś bardziej zaawansowaną dyskusję, z udziałem szanownych panów.
pozdrawiam rc
Ostatnio zmieniony przez anarchista 10-09-2016, 22:49, w całości zmieniany 1 raz
"Gdy prawdziwy geniusz pojawi się na świecie, poznacie go po tym, że wszystkie osły sprzymierzą się przeciwko niemu"
Oczywiście to nie o mnie, lecz o was, obaj polegliście na NDL, dlatego sprzymierzacie się
żeby czepiać się innych.
"md1974" u podobnej klasy postaci masz aplauz, mogłeś rąbać z podniesioną przyłbicą, tchórze się muszą kryć.
pozdrawiam rc
Ostatnio zmieniony przez anarchista 11-09-2016, 09:16, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko