Strona Główna FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy    KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
---> BiAłE sZaLeŃsTwO <---
Autor Wiadomość
yvette
[Usunięty]

Wysłany: 24-11-2004, 16:54   ---> BiAłE sZaLeŃsTwO <---

mamy prawie grudzien...snieg juz zaczyna nas zasypywac i...zaczyna sie sezon na narty i snowboard ;) jeszcze stoki sa pozamykane-->niestety....ale moze juz niedlugo bedzie szansa zaszalec....
otwieram tym samym temat dotyczacy wszelakich przygod, informacji , pytan itp. dotyczacych bialego szalenstwa....

zaczynajac zapytam sie wiec, czy ktos orientuje sie ile jest obecnie sniegu w gorach, na kiedy jest przewidziane otwarcie stokow... bo ponoc sniegu duzo nie bedzie w tym roku ale damy rade jakos ;-)
aha...i jakie macie przetestowane stoki warte odwiedzenia...najlepiej w czechach...

dla mnie deska jest oderwaniem sie od rzeczywistosci- razem z nurkowaniem jest moja pasja..uwielbiam stanac na szycie,poprawic gogle i zjechac najszybciej,najnizej na nogach, najepiej jak potrafie...albo po puchu-jakbym szybowala w chmurach...ach....bo sie rozczule..;-)

pozdrawiam

MikeN 

Stopień: OWD
Wysłany: 25-11-2004, 09:45   

Hej.
Z tego co wczoraj podawali na RMFFM chodzi już wyciąg na Nosalu i narazie tylko tam. :cool:
Co do białego szaleństwa to ja osobiście wolę się ślizgać na śniegu i lodzie samochodem :mrgreen: i w ten sposób podnosić sobie adrenalinkę. :auto; .
Wczoraj jednak extremalne warunki dały mi popalić: z Bochni do Dąbrowy (jakies 130km) w 6,5h. Poblokowane drogi łącznie z płatną A4. Adrenalina podskoczyła mi jak nigdy. :22:
pozdrowionka

Chopin 

Stopień: spiryt blender 99%
Kraj:
Antigu and Barbuda

Wysłany: 26-11-2004, 22:45   

Jej - nartki!!! jak ja to kocham - przepraszam, ale bardziej nawet niż nurkowanie - choć ono dostarcza mi więcej endorfin - frajdę z nartek mam jednak większą... :-D

oki teraz barykaduję się w domu - bo lotna brygada warszawska już pewnie w drodzę na wolę aby mnie zlinczować za tak niecenzuralną wypowiedź :angryfire: :asthanos: - gwoli usprawiedliwnia dodam, że tak mam dlatego, że nurkuję praktycznie cały rok, a nartki tylko w zimę... :angel:

Jakie wasze są opinie...?

Pozdr, Chopin

Silesian 

Stopień: Średni z dodatkami
Kraj:
Poland

Wysłany: 28-11-2004, 19:23   

Deska jest cool!!!
Ale nurkowanie ponad wszystko!!!!!!!!!
:mrgreen:

Mania 

Stopień: ale o co chodzi?
Kraj:
Poland

Wysłany: 28-11-2004, 21:02   

Snowboard rulez
:mrgreen:

Krzysio 

Stopień: PADI DM
Kraj:
Poland

Wysłany: 29-11-2004, 10:23   

Carving is the best! :lol:

W sobotę udało mi sie wyskoczyć do Białki na 2 godziny. Otwarte było krzesełko i 2 orczyki. Warunki całkiem fajne, ludzi niewiele. No i zaczyna się dylemat: pod wodę czy na śnieg

yvette
[Usunięty]

Wysłany: 29-11-2004, 14:47   

uu....gdzie juz sa dzialajace stoki? bo ja nie slyszlalam zeby bylo juz sniegu na tyle zeby jezdzic...a posmigalabym...oj posmigala :P

Krzysio 

Stopień: PADI DM
Kraj:
Poland

Wysłany: 29-11-2004, 15:28   

Co najmniej dwa:

Białka Tatrzańska http://www.bialkatatrzanska.com/index_wyciagi.php

Kluszkowce http://www.czorsztyn-ski....2&site_id=12252

Ale to troche daleko od Wrocławia. Krakusy to pod tym względem mają dobrze

EaserVW 

Stopień: OWD (SSI)
Wysłany: 29-11-2004, 15:53   

Witam
Niebawem ruszyć powinny wyciągi na Słotwinach w Krynicy. Na Jaworzynę trzeba będzie zdecydowanie poczekać jeszcze trochę. Niestety. Większość snowboardzistów to zatruwające życie mobilne zagrożenie . Przykrra sprawa. Tym samym coraz mniej dziwią zakazy wstepu snowboardzistom na niektóre słowackie trasy. . . :-| a wydawało się, ze symbioza jest mozliwa :)

Pozdrawiam przedsezonowo ;-)

Agniecha 

Wysłany: 29-11-2004, 16:18   

dla Wrocławian :)
Czarna Góra (www.czarnagora.pl) - oficjalne rozpoczęcie sezonu 18 grudnia - tylko jak zawsze ceny karnetów nieciekawe :) warunki też, ale gdzie jest dobrze? :(
zgodnie z tym, co podaje strona Zieleńca (www.zieleniec.pl ;) ) jest tam nieco lepiej, ale daty przy pogodzie nie podają - a me czułe nozdrza wyczuwały ostatnio halny ;) coś za coś - niższe ceny karnetów, ale takowe są tylko na jeden wyciąg (lub na cztery, jak Winterpool :) na snowpark/7, 5, 4 i 3), stoki też mniejsze (za to pyszna szarlotka w Jakubcówce, tylko ciii... :D )

http://www.snowboard.pl/f...eveal=&count=10 -> post Jancio Wodnika :)

PiotrS 

Stopień: owd
Kraj:
Poland

Wysłany: 15-12-2004, 17:46   :)

A ja będe spędzał sylwestra na nartach w Zakopanym tylko żeby nie przestać całego w kolejce do wyciągu hee :22: . Mimo to już możecie zacząć mi zazdrościć. :20:

Dodaj do: Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu