Wysłany: 17-10-2016, 01:50 Gdzie kurs CMAS jesienią zimą?
Witam
Mam do Was pytanie czy jest mozliwość zrobienia gdziekolwiek w Polsce teraz jesienią zimą kursu CMAS P1?
Jeśli tak to gdzie?
Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam
Wysłany: 17-10-2016, 08:30 Re: Gdzie kurs CMAS jesienią zimą?
Nika7 napisał/a:
Witam
Mam do Was pytanie czy jest mozliwość zrobienia gdziekolwiek w Polsce teraz jesienią zimą kursu CMAS P1?
Jeśli tak to gdzie?
Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam
No bo zanim zrobisz baseny, woda na Zakrzówku będzie miała kilka stopni.
Kursy OW na Zakrzówku ruszają zazwyczaj w maju, a ostatnie kończą się w listopadzie.
Ostatnio zmieniony przez juwisz 17-10-2016, 13:57, w całości zmieniany 1 raz
Pytanie czy bardzo zalezy Ci na kursie w CMASie wg wytycznych P1 czy moze to byc inna federacja nurkowa, wtedy pojawia sie tez wiecej mozliwosci.
Wiele szkol robi wyjazdy w cieplejsze regiony podczas miesiecy zimowych. Widac jeszcze oferty na Cypr, Malte, Marsa Alam. Wtedy baseny robisz w PL, a nurkowania na wodach otwartych na wyjedzie.
Potem niestety po powrocie trzeba troche nadrobic wiedze z nurkowania w zimnej wodzie, bo to troche inna bajka, ale przynajmniej glowny cel w postaci kwalifikacji nurkowych jest osiagniety.
Wysłany: 17-10-2016, 17:22
Proponujemy jak zawsze o tej porze roku kurs OWD PADI robiony w suchym skafandrze plus w takim wypadku od razu specjalizacja suchy skafander.
Kraken - Zakrzówek Baza Nurkowa
MSC
W gre wchodzi tylko CMAS. I tak jak napisałam w Polsce. Zdaje sobie sprawę z temperatury wody nie przeszkadza mi zależy mi na czasie i aby to był CMAS
nie przeszkadza ci temperatura wody? zawsze podziwiam ludzi, którzy po godzinie w wodzie 4 stopnie w piance są w stanie powiedzieć, że im nie przeszkadza hipotermia i brak czucia w dłoniach...
anarchista [Usunięty]
Wysłany: 17-10-2016, 22:56
wiecznychlopiec napisał/a:
zawsze podziwiam ludzi, którzy po godzinie w wodzie 4 stopnie w piance są w stanie powiedzieć, że im nie przeszkadza hipotermia i brak czucia w dłoniach...
Zastosuje ogrzewanie pod piankę, ciepłą wodą, tak jak w profesjonalnej działce.
Moja sucha pianka ma 9 mm. Wtedy to żaden problem.
W gre wchodzi tylko CMAS. I tak jak napisałam w Polsce. Zdaje sobie sprawę z temperatury wody nie przeszkadza mi zależy mi na czasie i aby to był CMAS
nie przeszkadza ci temperatura wody? zawsze podziwiam ludzi, którzy po godzinie w wodzie 4 stopnie w piance są w stanie powiedzieć, że im nie przeszkadza hipotermia i brak czucia w dłoniach...
Na początku to grzeją emocje. Ja sam robiłem kurs końcem września w jeziorze i to bez skarpet i rękawiczek. I nie było zimno.
A w późniejszej karierze lanie wody ciepłej pod piankę u mnie się nie sprawdzało. Szybciej sie wychładzalem bo woda juz w piance była a tak to nawet czasem plecy miałem suche.
anarchista [Usunięty]
Wysłany: 18-10-2016, 09:00
DawidP napisał/a:
A w późniejszej karierze lanie wody ciepłej pod piankę u mnie się nie sprawdzało. Szybciej sie wychładzalem bo woda juz w piance była a tak to nawet czasem plecy miałem suche.
W systemach ogrzewania, woda ciepła jest dostarczana w sposób ciągły.
Nika7 tak jak koledzy pisali wyżej osobiście w Krakowie poleciłbym również Kraba niestety jeżeli nie prowadzą teraz szkolenia to odsyłam do strony: http://www.cmas.pl/instru...struktorow-2013 gdzie znajdziesz instruktora/instruktorkę które na pewno spełni Twoje oczekiwania.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko