Wysłany: 28-11-2004, 22:45 3 książki, które zmieniły moje życie...
Ostatnio ktoś poruszył podobny wątek na sekcie, dotyczący ulubionych miejsc nurkowych. Proponuję podobną zabawę na temat książkowy, skoro o książkach ostatnio jest tu mowa.
Zawsze warto podpatrzeć, co czytają inni. To fajny temat na długie zimowe wieczory.
A więc zaczynam. 3 najlepsze książki w moim życiu. Praktycznie wybrać trzech nie można. Może prędzej trzy tysiące. Więc tylko te 3, które zmieniły moje życie:
1. "Budodharma. Droga Samuraja." Mistrz Kaisen
2. "Władca Pierścieni" JRR Tolkien
3. "Alchemik" Paulo Coelho
1) "Najdalsza Podróż" R. Moore
O OBE (Outside Body Experience), czyli że dusza ludzka potrafi jednak istnieć poza ciałem.
2) "Algorytmy + struktury danych = programy" Wirth (jeśli dobrze pamiętam pisownię nazwiska)
W czasie kiedy myślałem, że już wiem wszystko o programowaniu komputerów, to okazało się, że zrobiłem pierwszy krok na baaaaardzoooooo długiej drodze.
3) "W co grają ludzie", autora nie znam, książka z zakresu socjologii.
Rewelacyjnie opisane gry psychologiczne, np. granie ofiary ("Oj jak ja się dzisiaj źle czuję")
Jak wyczerpie się temat o książkach, to proponuję o filmach - mam ciekawe propozycje.
Ostatnio zmieniony przez jcsjacekj 29-11-2004, 10:58, w całości zmieniany 1 raz
1. Nieznosna lekkosc bytu - Milan Kundera - tak sie zaczela Irlandia
2. seria Mikolajka - (Mikolajek na wakacjach) - tak sie pozegnala Polska
3. The game of life and how to play it - HA - gdyby nie ta ksiazka nie byloby Zaby!
Bania
Stopień: Rescue+EAN
Wysłany: 29-11-2004, 22:31
Książek było zbyt wiele, żeby coś wybrać... Ale spróbuję:
1. "Hiszpański w 30 dni" - dużo, dużo znaczy
2. Trylogia Tolkiena - czytana co roku na jesieni napędza marzenia o wyruszeniu w drogę
3. Świat wg Garpa - bolesne rozstanie ze słodką literaturą z dzieciństwa
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko