Wydaje mi się że jak trym jest zwalony to cudów nie ma nawet najlepszy instruktor master SS 150-ego poziomu nie zawisnie w toni jak nekton aczkolwiek z reszta się zgadzam kto naprawdę umie niech naucza.
Ja swój kurs suchego robiłem w Polsce kilkadziesiąt lat temu.
Pieniądze wyrzucone w błoto.
Pływać w nim nauczyłem się sam plus skorzystałem z pomocy, wiedzy Włoskich instruktorów.
Czyli ważne aby wybrać instruktora, który uczy.
Nastepna sprawa cena.
W Europie ceny są wyjatkowo wysokie - oczywiście tak jak pensje.
Napisz jaka jest w Holandii?
Za te 180 euro możesz się przelecieć do Egiptu i tu zrobić kurs u Europejskiego instruktora za grosze lub nawet darmo (dział reklama na tym forum) plus potem ponurkować w na bajkowych rafach.
A to tylko "tani" kurs na suche. Naprawdę duże rożnice są w kursach rebreatherów...
Polecam kurs "suchy" w SSI Są znakomite materiały szkoleniowe. A instruktora wybierzesz sobie sam....
Aż się zaciekawiłem sprawdzłem dokładnie ceny lotów.
Jest promocja TUI z Brukseli do Sharm i z powrotem.
Bilety kosztują 59.99 euro w jedną stronę
Z Polski do Brukseli lata WizzAir a od Ciebie? Sprawdź sam..
Ostatnio zmieniony przez Jan Dudzinski 18-01-2017, 14:16, w całości zmieniany 2 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko