Strona Główna FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy    KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Od kiedy nurkujecie i ile macie nurkowan na koncie :)
Autor Wiadomość
mi_g 

Stopień: P2,Cave,nTMX
Kraj:
Poland

Wysłany: 17-03-2017, 09:20   

Efcia napisał/a:
ja chyba nie zdecyduje sie kiedykolwiek na jaskiniowe nurkowanie... no chyba ze jaskinia szeroka bedzie... jakos nie lubie jak cos "napiera" ;) choc klaustrofobii nie mam :)

Nigdy nie mów nigdy... Moja żona kiedyś też twierdziła że nigdy... Teraz ma pewnie za sobą ponad 50 nurów jaskiniowych a jakby wliczać kursy i inne dziwne "overhead" to może i 80 albo więcej :-)
Zupełnie inna sprawa że to nie jest bezpieczna zabawa...

lukpep 

Stopień: ADV. EAN
Kraj:
Poland

Wysłany: 17-03-2017, 10:14   

KowiKowi1979 napisał/a:
W tym fragmencie postu już wiedziałem, że to musi być Bydgoszcz i
Twarda szkoła Fordonu Pozdrawiam!

Dzieki i do zobaczenia! Moze na Helu w kwietniu?
Albo kiedys tam w Kowarach ;)

anarchista
[Usunięty]

Wysłany: 17-03-2017, 10:22   

KowiKowi1979 napisał/a:
W tym fragmencie postu już wiedziałem, że to musi być Bydgoszcz i
Twarda szkoła Fordonu Pozdrawiam!
Żarty sobie robisz, znasz kursy LOK z lat 70 ? na pewno nie ze względu na wiek.

pozdrawiam rc

Andrzej Piekarski 

Stopień: cave, adv nx, gue FT
Kraj:
Poland

Wysłany: 17-03-2017, 10:43   

Ryszard

nie łącz moich wypowiedzi z innymi, bo to manipulacja

rozumiem, że masz patetnty, jednak stara dobra kultura tego wymaga aby nie robić takich rzeczy.

anarchista
[Usunięty]

Wysłany: 17-03-2017, 12:38   

Andrzej Piekarski napisał/a:
Zupełnie się nie zgadzam, to forma dyskusji i przeciwstawiania poglądów różnych osób.
Czy nie radzisz sobie z wielowątkową dyskusja ?

Gdybym celowo wpisał w nagłówek inną osobę lub zmienił cytat. To jest manipulacja tyle że unikam jak ognia, jak się w cytowaniu przydarzyło zaplątanie innej osoby to natychmiast przepraszałem i sygnalizowałem mój błąd.

Przypominając, "KasiK" przydarzyło się ordynarne wpisanie w mój post, jej bredni, to jawna manipulacja. Zapomniała jak zamykam post. Czas pokazał że to było kłamstwo z zacietrzewienia.

pozdrawiam rc

[ Dodano: 17-03-2017, 12:40 ]
Właśnie to szybkie przyznanie się do błędu.
anarchista napisał/a:
[ Dodano: 13-03-2017, 22:44 ]
Oczywiście nie chodzi o wypowiedź "mig", przepraszam nie poprawiłem.

pozdrawiam rc

Andrzej Piekarski 

Kraj:
Poland

Wysłany: 17-03-2017, 15:45   

anarchista napisał/a:

doskonale sobie z tym radze w odróżnieniu od Twoich umiejętności używania cytatów w forum.

wklejasz co chcesz i jak chcesz a jak ktoś zwróci na to uwagę to co oczywiste pomijasz każdego bez patentu! :)

tymczasem idę sobie zanurkować w wodzie zamiast w necie

filipesku 

Stopień: szuwarek
Kraj:
Poland

Wysłany: 17-03-2017, 16:50   

Zawsze wiedziałem, że Andrzej jest niedouczony :P ! Ehhh internet :)

anarchista
[Usunięty]

Wysłany: 17-03-2017, 22:43   

wklejasz co chcesz i jak chcesz a jak ktoś zwróci na to uwagę to co oczywiste pomijasz każdego bez patentu!
Pokazuję że jeśli się przydarzy błędne cytowanie to przepraszam. Nie zauważasz wygłaszasz swoją tyradę.
wklejasz co chcesz i jak chcesz a jak ktoś zwróci na to uwagę to co oczywiste pomijasz każdego bez patentu!
Patenciarzy jest mało, instruktorów od groma. Zwłaszcza jak instruktorzy dają dupy jak rakiety, na prostych problemach, zdarza się to IT czy CD. Jakieś kryterium wypada stosować.

Jesteś taktowny i merytoryczny jesteś traktowany z powagą i merytorycznie. Wchodzisz w pogrywki ad personam, to mnie nie wolno ?

pozdrawiam rc

pawlos1976 

Kraj:
Poland

Wysłany: 18-03-2017, 09:52   

anarchista napisał/a:
Patenciarzy jest mało, instruktorów od groma.
pozdrawiam rc

A nie pomyślałeś, że patenciarze w samym nurkowaniu są zbędni, a instruktorzy potrzebni.
POzdrawiam

anarchista
[Usunięty]

Wysłany: 18-03-2017, 10:08   

pawlos1976 napisał/a:
A nie pomyślałeś, że patenciarze w samym nurkowaniu są zbędni, a instruktorzy potrzebni.
Nie zaczynamy zdania od A.

Zastanów się ile złego może zrobić jeden głupi instruktor, jeden niedouczony IT.
Jeżeli daje się wskazać błędy, czy wręcz głupoty propagowane przez wymienionych. To służy to bezpieczeństwu nurkujących, czy obniża bo pokazaliśmy że instruktor w skrajnej wersji jest niestabilnym emocjonalnie głupkiem.
Na NDL padają jak muchy. Jeden nie umiał bilansu tlenu w CCR 9 lat temu, teraz też.

Prawem kursanta jest: dobrze wykształcony instruktor, zrównoważony emocjonalnie, bardzo ważne prawy.

pozdrawiam rc

TomM 

Stopień: Adv. Tmx
Kraj:
Poland

Wysłany: 18-03-2017, 10:16   

anarchista napisał/a:
bardzo ważne prawy.

Rysiek, jesteś jednak idealistą. To daje mi wiarę i... szacunek.

stegano 

Stopień: TMX
Kraj:
United Kingdom

Wysłany: 18-03-2017, 11:18   

Szkoda ze się bałagan zrobił w tym temacie, może ktoś to posprzątać? :(

anarchista
[Usunięty]

Wysłany: 18-03-2017, 19:26   

TomM napisał/a:
Rysiek, jesteś jednak idealistą. To daje mi wiarę i... szacunek.
Nie jest to takie dwustanowe, wiesz że jak się pojawi konsumentka zielonego, to zacznie się show.

pozdrawiam rc

woland66 

Stopień: zagłębiający się
Kraj:
Poland

Wysłany: 18-03-2017, 19:26   

to może ja:
owd w 2009
adv,Eanx 2015, przestałem logować po 350, szacuję na dzisiaj około 470

fajnie by tak w temacie bez "Polskiego" piekiełka

Andrzej Piekarski 

Kraj:
Poland

Wysłany: 20-03-2017, 09:04   

anarchista napisał/a:
Pokazuję że jeśli się przydarzy błędne cytowanie to przepraszam.

to i mnie powinieneś .

chyba że raz wystarcza już na całe życie, i pozwala potem na robienie takich wpisów bezdyskusyjnie.
anarchista napisał/a:
Jesteś taktowny i merytoryczny jesteś traktowany z powagą i merytorycznie. Wchodzisz w pogrywki ad personam, to mnie nie wolno ?

fakt zwróciłem uwagę na brak kultury i używanie moich wpisów, łącząc je z innymi co jest słabe. Jednak nadal sądzisz że patenty nurkowe dają ci prawo być ponad kulturę.

rozumiem szanuję jednak całkowicie się z tym nie zgadzam.

filipesku napisał/a:
Zawsze wiedziałem, że Andrzej jest niedouczony

inaczej nie byłbym wyjść ze stanu permanentnego przerażenia i bym wcale nie nurkował :)

anarchista
[Usunięty]

Wysłany: 20-03-2017, 09:35   

anarchista napisał/a:
Wysłany: 17-03-2017, 12:38   

Zupełnie się nie zgadzam, to forma dyskusji i przeciwstawiania poglądów różnych osób.

Gdybym celowo wpisał w nagłówek inną osobę lub zmienił cytat. To jest manipulacja tyle że unikam jak ognia, jak się w cytowaniu przydarzyło zaplątanie innej osoby to natychmiast przepraszałem i sygnalizowałem mój błąd.
Jeżeli Tobie nie wystarcza taka forma.
to i mnie powinieneś .
I nadal się domagasz przeprosin indywidualnych to proszę bardzo.
Uniżenie przepraszam za cytowanie, za systemowe chrzanienie nagłówków również.
Jako że jesteś stary wiarus zyskujesz nowy przywilej, odpowiadania ostro z mojej strony.
fakt zwróciłem uwagę na brak kultury i używanie moich wpisów, łącząc je z innymi co jest słabe. Jednak nadal sądzisz że patenty nurkowe dają ci prawo być ponad kulturę.

rozumiem szanuję jednak całkowicie się z tym nie zgadzam.
Nie jesteś postacią do której należy z czcią podchodzić, łba nie zetniesz.
Jako wiarusowi należy się rubaszne traktowanie. Zostałeś potraktowany jako strona w dyskusji, jeśli się nie podoba, to nie płacz wiarus nie płacze.
Wyjaśniam, oficer ma patent oficerski, ja mam kilka innych. Jako wiarus wiesz że kłócenie się ze starszymi da kłopoty.
inaczej nie byłbym wyjść ze stanu permanentnego przerażenia i bym wcale nie nurkował
Jako GUE nie masz świadomości zagrożeń, masz pewność nie uzasadnioną niczym że procedury zbawią, nie zbawią.

pozdrawiam rc

Andrzej Piekarski 

Kraj:
Poland

Wysłany: 20-03-2017, 10:55   

anarchista napisał/a:
Uniżenie przepraszam za cytowanie, za systemowe chrzanienie nagłówków również.

szanuję to, i tym samym temat uznaje za zamknięty.

anarchista napisał/a:
Jako GUE nie masz świadomości zagrożeń, masz pewność nie uzasadnioną niczym że procedury zbawią, nie zbawią.

Ryszard powiedz mi proszę skąd u Ciebie pojawiła się teza, że posiadając szkolenie GUE przeważa u mnie zbytnia wiara w procedury zaślepiająca świadomość zagrożeń??

anarchista
[Usunięty]

Wysłany: 20-03-2017, 12:42   

że posiadając szkolenie GUE przeważa u mnie zbytnia wiara w procedury zaślepiająca świadomość zagrożeń??
Jeżeli wpadłeś w tryby szkoleniowe tego środowiska, to ewidentnie znasz kit RD i nie znasz uczciwych podstaw, mimo posiadania Rubicon w zasobach GUE. Lecz ta informacja jakoś cholera jest ucinana.

Jest zasób biblioteczny Rubicon, pod patronatem GUE. Znajduje się tam wiele publikacji w tym UNDERSEA.
Wiedziałeś o nim ?

pozdrawiam rc

Andrzej Piekarski 

Kraj:
Poland

Wysłany: 20-03-2017, 13:33   

aaaa o to chodzi

owszem szkoląc się w GUE te zasady się poznaje w zależności od poziomu szkolenia różny poziom szczegółowości , jednak to czy się stosuje RD czy inną metodę już zależy od danego nurka.

szkolenie w tej czy innej organizacji nie = ślepo skacze w ognień bo mi instruktor tak kazał. w każdym razie ja tak nie mam

nuras5 

Stopień: P3.Nitrox TDI
Kraj:
Antigu and Barbuda

Wysłany: 20-03-2017, 13:40   

Obniżcie temp. dyskusji,bo posprzątam

Dodaj do: Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu