Wysłany: 23-04-2017, 18:04 Gozo - kwiecień 2017
W kwietniu razem z Konradem odwiedziliśmy wyspę Gozo gdzie zrobiliśmy kilka nurkowań razem z Centrum Family Diving Gozo.
Nurkowaliśmy na wrakach Karwela oraz Cominoland. Obejrzeliśmy przepiękne białe skały powstałe po zawaleniu się Azure Window. Stwierdziliśmy, że ich obecna lokalizacja, z punktu widzenia nurków stanowi większą atrakcję niż poprzednia powierzchniowa konstrukcja. Zanurkowaliśmy w BlueHole, Coral Cave oraz InlandSea. Zwiedziliśmy dwie urocze zatoczki. Podczas tych nurkowań po raz pierwszy spotkałem pod wodą mątwy oraz piękne ślimaki nagoskrzelne Dalmatyńczyki. Najbardziej przypadła mi do gustu modelka murena, która bardzo cierpliwie znosiła moją obecność.
Cominoland
Karwela
Karwela
Karwela
Karwela
Karwela
Poniżej Konrad z którym nurkowałem ... nurkowanie dwóch osób z aparatami wygląda trochę inaczej niż w tradycyjnym zespole
I jeszcze nasz przewodnik Philipp
Na koniec jeszcze film nakręcony przez Konrada podczas nurkowania na zawalonym Azure Window
Pod wodę warto zabrać cieplejszy ocieplacz, ale np. w mokrych rękawiczkach spokojnie dawaliśmy radę, raz nawet bez rękawiczek
o takie info wlasnie mi chodzilo - lecimy 30 kwietnia na tydzien. Kolo 5 nurkow plytszych i kolo 5 deco (40-45m, 60-70min runtime). Wyglada na to ze wezme normalny ocieplacz, kaptur i jakies rekawice mokre by sie przydaly.
PS. Zdjecia super - chcialbym kiedys sie dorobić takich ze swoja osoba na nich
Wysłany: 25-04-2017, 09:41
lukpep napisał/a:
PS. Zdjecia super - chcialbym kiedys sie dorobić takich ze swoja osoba na nich
Dzieki za dobre słowo
Jak chcesz zdjęcia to musisz się poświęcić pływając z fotografem bo to strasznie nudne jest dla modela
Jak nie masz w pobliżu nikogo z aparatem i nie chcesz wydawać xx xxx pln na sprzęt to widziałem gdzieś na FB, że powstaje rynek dla fotografów i nurkowie zamawiają sobie podwodne sesje
Jak nie masz w pobliżu nikogo z aparatem i nie chcesz wydawać xx xxx pln na sprzęt to widziałem gdzieś na FB, że powstaje rynek dla fotografów i nurkowie zamawiają sobie podwodne sesje
yep, w szwecji może ci fotki zrobić YaCa - Jacek Majek, preferowane kopalnie (Tuna), ale da się dogadać, polecam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko