Cześć,
Proszę o opinie o bazie nurkowej "Babska nurka" jak i poziomu fachowości tamtejszego personelu jeżeli chodzi o szkolenia. Może ktoś robił u nich kurs lub zetknął się z opiniami? Namiar na nich dostałem od p. Zbigniewa Zajdla z Marin.pl bo on sam kursów nie robi, a ktoś gdzieś na forum polecał kursy u niego, więc tak jakby kursy w klubie Orka Poznań.
Szukałem na forum jakichś informacji ale najmłodsze są sprzed 5 lat...
Wysłany: 25-05-2017, 08:39
Cytat:
Widzisz Włodek, życie jest życie i nie ma co podskakiwać.
pozdrawiam rc
Ja przepraszam bardzo ale czy ktoś mógłby wywalić raz i na zawsze anarchistę z tego forum.
Maciek "Szczęściarz" Curzydło
anarchista [Usunięty]
Wysłany: 25-05-2017, 09:40
kraken napisał/a:
Ja przepraszam bardzo ale czy ktoś mógłby wywalić raz i na zawsze anarchistę z tego forum.
Maciek "Szczęściarz" Curzydło
Macieju nie wypada wchodzić między wódkę a zakąskę. To moja informacja dla Włodka. Nie znasz tła.
Życie jest jakie jest, też się możesz załapać na koło fortuny.
Jagmin napisał/a:
Widzisz Rysiu, życie jest życie i nie ma co podskakiwać, też tak będziesz miał, nieuchronnie.
Wiem doskonale, Włodkowi się wydawało.
Widzę że uwaga jest słuszna i wzbudza odzew. Jest też wojskowe powiedzenie "Czas nie pyta i nie stanie". Młodsi nie będziemy, sprawniejsi też nie. Maciej kulturalny i taktowny się nie stanie.
To że nie rozumiesz błędów jakie zostały popełnione w komputerze nurkowym i wystarcza Tobie kit marketingowy, nie oznacza że to ja mam wylatywać z forum, bo tak chcesz. Skoro szybko wskazałem miejsce popełnienia błędu.
Tak się składa że w dekompresji trochę się orientuję Ty udajesz fachowca. Nie rozumiejąc o co chodzi.
anarchista,
Przepraszam, ale żadnego z postów nie wywnioskowałem, że nie warto szkolić się u Włodka Kołacza, a nawet jeżeli któryś z postów o tym mówi to jest to nieistotne, bo tak jak napisałem wyżej Włodek Kołacz kursów już nie prowadzi.
Proszę nie prowadzić już dyskusji niezwiązanych z tematem ani personalnych wycieczek - chciałbym aby były tu jedynie opinie o bazie "Babska nurka" lub innych w pobliżu wartych uwagi.
anarchista [Usunięty]
Wysłany: 25-05-2017, 22:12
wro_bel napisał/a:
Przepraszam, ale żadnego z postów nie wywnioskowałem, że nie warto szkolić się u Włodka Kołacza,
proszę bardzo jak na żaden to mamy 3 osoby które wskazują jego.
Aleksander napisał/a:
w Łagowie jest jeszcze Włodek Kołacz
Jozio napisał/a:
Włodka Kołacza polecam
anarchista napisał/a:
Włodek jest dobrym rzemieślnikiem.
wro_bel napisał/a:
a nawet jeżeli któryś z postów o tym mówi to jest to nieistotne, bo tak jak napisałem wyżej Włodek Kołacz kursów już nie prowadzi.
Zadzwoń do niego i powiedz że Ryszard Czarnecki wiedział od dawna, że nie szkoli, wścieknie się i kurs poprowadzi w dobrym poziomie.
anarchista,
Najpierw piszesz, że nie warto się szkolić u Włodka Kołacza, teraz piszesz, żebym zadzwonił i powiedział o Tobie to się wścieknie i kurs poprowadzi, więc po co takie pisanie bez sensu. Albo kogoś polecasz albo odradzasz i przekazujesz to w prosty sposób a nie piszesz enigmatyczne wywody niewiele wnoszące do tematu. Zapewne masz olbrzymią wiedzę, ale kurczę spsosbem swojego pisania odpychasz i zniechecasz ludzi do siebie. W większości przypadków sprawiasz wrażenie jakbyś nie czytał ze zrozumieniem albo miał rozdwojenie jaźni. Musisz wziąć pod uwagę fakt że na tym forum jest trochę ludzi którzy dopiero zaczynają przygodę z nurkowaniem i nie mają pojęcia o większości zagadnień jakie tu poruszasz, więc jeżeli nie chcesz się dzielić wiedzą i wyjaśniać pewnych kwestii po ludzku lub rzeczowo wypowiedzieć się na temat o jakim jest dany wątek to lepiej nic nie pisz.
I bez urazy.
[ Dodano: 25-05-2017, 22:50 ]
Przez Twoje wywody zaśmiecono ten wątek jak większość w których się udzielasz.
Najpierw piszesz, że nie warto się szkolić u Włodka Kołacza,
anarchista napisał/a:
wro_bel napisał/a:
że ze względów zdrowotnych nie prowadzi już kursów
Nie ma tu nic o poziomach jego kursów, w żadną ze stron. Jest dalszy ciąg innych historii.
wro_bel napisał/a:
żebym zadzwonił i powiedział o Tobie to się wścieknie i kurs poprowadzi, więc po co takie pisanie bez sensu.
On tak działa, to skuteczna płachta na byka.
wro_bel napisał/a:
Musisz wziąć pod uwagę fakt że na tym forum jest trochę ludzi którzy dopiero zaczynają przygodę z nurkowaniem i nie mają pojęcia o większości zagadnień jakie tu poruszasz,
Prawda jest nieco bardziej szara, wielu instruktorów nie ma pojęcia o tym co przekazuję.
wro_bel napisał/a:
więc jeżeli nie chcesz się dzielić wiedzą i wyjaśniać pewnych kwestii po ludzku lub rzeczowo wypowiedzieć się na temat o jakim jest dany wątek to lepiej nic nie pisz.
Zauważasz że jesteś na początku drogi, może zapamiętaj i po latach zrozumiesz. Po prostu dorośnij do problemów jakie niesie nurkowanie, są i zabijają.
wro_bel napisał/a:
W większości przypadków sprawiasz wrażenie jakbyś nie czytał ze zrozumieniem albo miał rozdwojenie jaźni.
Skutkiem ubocznym jest to że patentuję, więc na pewno nie czytam ze zrozumieniem. Rozdwojenie jaźni to mam na pewno, nawet rozszesnaszczenie albo nawet większą ilość wymiarów, tyle że to podstawa, do rozumienia modelu dekompresyjnego. Albo będziesz umiał posługiwać się takim opisem albo pozostaniesz w pobieżnej znajomości tematu.
anarchista,
Wątek jest na temat opinii o bazie nurkowej "Babska nurka", więc po co piszesz tu o swoich osiągnięciach - to nie ma w tym temacie nic do rzeczy.
anarchista napisał/a:
wro_bel napisał/a:
Najpierw piszesz, że nie warto się szkolić u Włodka Kołacza,
anarchista napisał/a:
wro_bel napisał/a:
że ze względów zdrowotnych nie prowadzi już kursów
Nie ma tu nic o poziomach jego kursów, w żadną ze stron. Jest dalszy ciąg innych historii.
Czyli rozumiem, że
anarchista napisał/a:
Przy okazji dowiedziałeś się u kogo się nie warto szkolić. Włodek jest dobrym rzemieślnikiem.
pozdrawiam rc
nie dotyczyło Włodka tylko któregoś z Twoich przedmówców lub jeszcze kogoś innego z forum? Czyli znowu nie w temacie, który dotyczy bazy "Babska nurka".
anarchista napisał/a:
wro_bel napisał/a:
żebym zadzwonił i powiedział o Tobie to się wścieknie i kurs poprowadzi, więc po co takie pisanie bez sensu.
On tak działa, to skuteczna płachta na byka.
OK - rozumiem o co Ci chodzi. Niemniej jeżeli problemy zdrowotne nie pozwalają mu szkolić kursantów to nie skorzystam, aby nie ryzykować jakiegoś wypadku.
anarchista napisał/a:
wro_bel napisał/a:
Musisz wziąć pod uwagę fakt że na tym forum jest trochę ludzi którzy dopiero zaczynają przygodę z nurkowaniem i nie mają pojęcia o większości zagadnień jakie tu poruszasz,
Prawda jest nieco bardziej szara, wielu instruktorów nie ma pojęcia o tym co przekazuję.
Możliwe - dlatego tym bardziej powinieneś przekazywać wiedzę w prosty sposób. Może wtedy mieliby pojęcie...
anarchista napisał/a:
wro_bel napisał/a:
więc jeżeli nie chcesz się dzielić wiedzą i wyjaśniać pewnych kwestii po ludzku lub rzeczowo wypowiedzieć się na temat o jakim jest dany wątek to lepiej nic nie pisz.
Zauważasz że jesteś na początku drogi, może zapamiętaj i po latach zrozumiesz. Po prostu dorośnij do problemów jakie niesie nurkowanie, są i zabijają.
anarchista napisał/a:
wro_bel napisał/a:
W większości przypadków sprawiasz wrażenie jakbyś nie czytał ze zrozumieniem albo miał rozdwojenie jaźni.
Skutkiem ubocznym jest to że patentuję, więc na pewno nie czytam ze zrozumieniem. Rozdwojenie jaźni to mam na pewno, nawet rozszesnaszczenie albo nawet większą ilość wymiarów, tyle że to podstawa, do rozumienia modelu dekompresyjnego. Albo będziesz umiał posługiwać się takim opisem albo pozostaniesz w pobieżnej znajomości tematu.
Dokładnie - jestem na początku drogi i jeszcze nie dorosłem do wielu problemów związanych z nurkowaniem, ale dlatego chcę się szkolić i zdobywać wiedzę stopniowo, odpowiednio do poziomu wyszkolenia. Nurkować planuję na razie rekreacyjnie, w zakresie NDL, więc wydaje mi się, że modelu dekompresyjnego ogarniać na razie nie muszę, ale jeżeli przedstawisz go w zrozumiały dla OWD sposób to chętnie się zapoznam w wolnej chwili - wiedzy nigdy za wiele, a może się kiedyś przydać.
Wszystko powyższe nie zmienia faktu, że temat dotyczy opinii o bazie nurkowej "Babska nurka", więc skończmy te zbędne dyskusje i wróćmy do tematu. Dziękuję.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko