Siemka! Czy wiecie coś o tym że niby bare zaczeło używać w x missionach inny materjał niż wcześniej? Dałem do poprawy x missiona i wszyli mi inny materjał. Tłumaczą się że nowe są z innego materjału HB172.
bare ma jakiś problem z tym rozwarstwianiem się materiałów. Cordurowe suchary to samo. Mamy w grupie 3 i wszystkich to dotyczy. Pierwsze rozwarstwienia po 2-3 latach się pojawiły.
I co wymienili w nich na Hb172 ?
Wrócił do mnie z malty wczoraj Ss i Nie wiedziałem oco kaman
Ale skoro producent zastosował ten materjał to chyba będzie git 🤔
U mnie dokladnie to samo - podejrzewam ze nasze skafandy byly nawspolnych wakachjach na malcie - tez moj wlasnie wrocil.
Jak zerkniesz na stronke bare sports - jest tam ich nowy x-mission - X-Mission Evolution. wyglada ze wlasnie ten material zostal zastosowany - ale tak na oko, nie drążyłem - ale brzmi to wiarygodnie.
Wysłany: 17-04-2019, 21:56
Kilkanaście dni temu byłem zmuszony ponownie wysłać mojego red ss do reklamacji.
X-mission dwukrotnie wylądował na Malcie.
Pierwszy raz problem dotyczył przecieków na szwach. Powodem był błąd procesu sklejania taśm.
Wymieniono i na nowo klejono taśmy.
Tym razem pojawił się problem z rozwarstwiającym się trojwarstwowym materiałem.
Trilaminat rozwarstwia głównie w górnej części, barki okolice obojczyka, kryzy szyjnej, rękawach, kroku i części nogawek.
Tymczasem jest w fabryce i z niecierpliwością czekam na wieści z Malty.
Pozdrawiam i trzymajcie się mocniej niż trilaminat...
.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko