Też mi taki pomysł przyszedł do głowy. Ewentualnie jeszcze muzeum morskie w gdańsku. Ale liczę po cichu na to, że może któryś z bywalców forum wie coś bliższego. Albo nawet brał udział w czymś takim. A może organizował (organizuje)?
Muzeum Morskie w Gdansku robilo takie kursy raz-dwa razy do roku, w sezonie letnim, jezeli mnie pamiec nie myli trzeba miec minimum P2 i jeszcze jakies drobiazgi, kosztowalo to dwa lata temu calkiem przyzwoite (nieduze) pieniadze, blizszych informacji udzielal dr Ossowski z MM, ale, jak mowie, to jest info sprzed dwoch lat...
KDP dopuszcza mozliwosc zrobienia PA1 (i tez WM) nurkom P1, ale to nie znaczy, ze prowadzacy szkolenia musi takich nurkow przyjac.
Glebokosc i dekompresja to zalezy gdzie sie te "wykopaliska" prowadzi, to wcale nie musi byc gleboko... Nawet jesli szkoli sie plytko, ale przy okazji prowadzenia badan (nie tylko dla samego szkolenia), to jasne jest, ze lepiej miec kursantow, ktorzy moga sie bardziej skupic na wykonywaniu przewidzianych zadan niz na walce z plywalnoscia itp.
Pamiec ludzka nie jest jednak do konca zawodna dr Ossowski wyglada na to, ze wciaz pracuje w MM, w dziale badan podwodnych, to najbardziej kompetentna osoba zeby Ci udzelic odpowiedzi na dreczace pytania http://www.cmm.pl/PAGES/struktura.html
KDP dopuszcza mozliwosc zrobienia PA1 (i tez WM) nurkom P1, ale to nie znaczy, ze prowadzacy szkolenia musi takich nurkow przyjac.
Glebokosc i dekompresja to zalezy gdzie sie te "wykopaliska" prowadzi, to wcale nie musi byc gleboko... Nawet jesli szkoli sie plytko, ale przy okazji prowadzenia badan (nie tylko dla samego szkolenia), to jasne jest, ze lepiej miec kursantow, ktorzy moga sie bardziej skupic na wykonywaniu przewidzianych zadan niz na walce z plywalnoscia itp.
Pozdrawiam
Twoje wytłumaczenie brzmi bardzo sensownie i w pełni mnie satysfakcjonuje.
Gommezowi dzięki za kontakt. Skorzystam niewątpliwie.
Czy jest może na forum ktoś, kto brał udział w czyms takim?
Szukałem, szukałem i znalazłem jedynie zapowiedź uczestnictwa w czymś takim oraz obietnicę relacji z owego. I albo mi cierpliwości zbrakło, albo nie tego co trzeba szukałem, alebo obietnica okazała się obietnicą bez pokrycia
Bo to trzeba znalezc haslo, ktore trafi. W tym przypadku to jest np. "archeolog" (a "archeologia" juz nie). Tytul tematu "Kurs archeologii podwodnej PA 1 - jak to bylo".
Udalo mi sie znalezc, przeczytalem. Bardzo ciekawe... Taa... P3 albo DM, wlasny sprzet, w tym suchacz. Taa... To jeszcze pare lat mi zejdzie zanim bede mogl przystapic do takiego kursu...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko