Strona Główna FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy    KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
kurs basenowy w Poznaniu?
Autor Wiadomość
tommac
[Usunięty]

Wysłany: 04-01-2005, 17:41   kurs basenowy w Poznaniu?

Witam!
Pytanie jak w temacie, czy ktoś może wie o njabliższych tego typu kursach? Chodzi o podstawowy kurs dla przyszłej nowonurki.

Corvusx 

Stopień: DiveMaster
Kraj:
Poland

Wysłany: 04-01-2005, 18:13   

Czesc.
Jest dosc sporo mozliwosci.
Ja robilem kurs w CN Octopus (http://www.octopus-poznan.com.pl/).

Profesjonalisci.
Polecam.

Nika_ 

Wysłany: 04-01-2005, 20:17   

W holu pływalni na Chwiałkowskiego znalazłam ulotki reklamujące trzy różne centra nurkowe.
Wyżej wymieniony Octopus, www.orka.poznan.pl , www.diveclub.pl .
I moje pytanie brzmi, na które z nich naprawdę warto się zdecydować?

Corvusx, pamiętasz może jaka była cena kursu i jak to wyglądało z II częścią szkolenia-nurkowaniem na wodach otwartych? Zakładam, że do wyjazdów zagranicznych trzeba jeśli nie organizować na własną rękę to przynajmniej dopłacać, zastanawiam się tylko ile i co w tym wszystkim jest wliczone w cenę.
Z góry dziękuję za odpowiedz:].

lukasz jesse 

Wysłany: 05-01-2005, 11:06   

Nautica Poznan! POLECAM

www.nautica.poznan.pl

pozdro
luki

Tomasz-Szeryf 

Stopień: DM, Blender, LOK
Kraj:
Togo

Wysłany: 05-01-2005, 11:15   

Proponuję uderzyć do któregokolwiek z centrów nurkowych w P-ń, tam dowiesz się wszystkiego a najlepiej do kilku i porównać oferty - afisze nie wszytko do końca Ci wyjaśnią !

Whiskey 

Stopień: blue label
Kraj:
Poland

Wysłany: 05-01-2005, 14:02   

Podejrzewam, ze wszedzie jest podobnie. Ja "kursowalem" w NEMO (www.cnnemo.com). Reszta centrow nurkowych chyba juz zostala wymieniona.
Pozdrawiam i zycze udanego kursu

Corvusx 

Stopień: DiveMaster
Kraj:
Poland

Wysłany: 05-01-2005, 19:56   

Cze Nika_.
Przyłączę się do opini Whiskey'a. Z tego co wiem to ceny w całym miescie są podobne.
Niestety lwia większość z nas robiła swoje kursy tylko jeden raz w jednym klubie i nie mamy odpowiedniego spectrum ;-) .

Generalnie cena calego kursu OWD w Poznaniu to około 1000PLN (basen + wody otwarte + certyfikat).

Co do drugiej części kursu i ew. wyjazdu to polecam zrobienie wszystkiego w Polsce i wyjazd "do ciepłych krajów" już z certfikatem w ręku :-D . Szkoda dni nurkowych na zabawy z tymi ćwiczeniami. ;-)

Co do CN Octopus to wody otwarte robią w jeziorze Powidzkim w Giewartowie (ośrodek "Pałacyk"). Sprzętownia, trzy platformy, nocleg w domkach, grill itp.

Aha.
Podczas wyboru klubu zorientuj się też, czy oferują kursantom cały sprzęt w ramach całego kursu.

Pozdrówka dla Wszystkich w Nowym Roku i do spotkania pod wodą
:razz:

MARCIN750 

Stopień: PADI DIVER
Kraj:
Poland

Wysłany: 05-01-2005, 20:24   

Ja robiłem * w Marin u Zbyszka Zajdla. Zajęcia basenowe były OK. polecam

tommac
[Usunięty]

Wysłany: 05-01-2005, 22:15   

Dzięki za informacje.
Też uważam, że kursy lepiej robić w zimnej wodzie...:zima:

pozdrawiam

Father 

Stopień: DM,P2,WM,SS1,PL,EFR
Kraj:
Poland

Wysłany: 03-02-2005, 00:17   OWD w Poznaniu

Polecam Nauticę Poznań. Ten klub organizuje co roku chyba największe zgrupowanie CMAS w Polsce. Szkoliłem się u nich i wciąż jestem pod wrażeniem. Instruktor- Krzysztof Janicki jest moim nurkowym Guru. Jak się zdecydujesz, to sam zobaczysz, co miałem na myśli.
Pozdrawiam- Piotr Binkiewicz

marla
[Usunięty]

Wysłany: 07-09-2005, 20:11   

Corvusx napisał/a:
Czesc.
Jest dosc sporo mozliwosci.
Ja robilem kurs w CN Octopus (http://www.octopus-poznan.com.pl/).

Profesjonalisci.
Polecam.

[ Dodano: 07-09-2005, 20:12 ]
nie polecam octopusa najdrozszy kurs w poznaniu...

mobius 

Wysłany: 07-09-2005, 20:53   SKLEP OCTOPUS W POZNANIU

Trudno tu powiedziec, ze nie polecam. Koles z kobitka sa nastawieni maxymalnie na zysk. ZYSK ZYSK ZYSK. Jak wchodzisz do sklepu to patrzą na Ciebie i widza znaczek dolca, albo ZŁ jak wolicie. Od początku nas mamili co ile kosztuje. Nie lubie takich rzeczy. Przyszedlem tam i wiedzialem ze bedzie drogo bo to sport extremalny. No ale jak ktos ci mowi ze za czesc sprzetu wydasz max 500 a potem bulisz 900..ok.. przebolalem. Potem niby sprzet wypozyczony gratis bedzie na wody otwarte... minela zabawa na basenie i znow wolają o sianko. Jedna osoba zapłaciła z góry ale poteem chciała zrezygnowac po części basenowej. Wszystko bylo ugadne i przez cały czas slyszelismy ze mozna zrezygnowac w każdej chwili. No ale oczywiscie jak przyszlo co do czego to boom... znow nie chcieli sie pozegnac z siankiem. No matacze na maxa. Śliskie cwaniaczki. Niby miła atmosferka ale nie... przesłodzona na maxa. Jestem strasznie rozłoszczony na nich więc piszę i ostrzegam innych. Nigdy nie idzcie do sklepu OCTOPUS na przeciw macie lepszy. Ja skonczylem OWD PADI w NAUTICA na Piłsudzkiego i GORĄCO POLECAM TEN SKLEP. Ludzie rzeczowi, znający się tym co robią i robią to z pasją-zresztą to oni nauczyli tych z OCTOPUSa co to jest octopus...

The_PiotREX 

Stopień: P2,WM1,PN1,TMX GB
Kraj:
Poland

Wysłany: 08-09-2005, 11:19   

Jeśli chodzi o kurs basenowy (i wody otwarte też!) to rzeczywiście polecam PCN Nautica.
Jednak jesli chodzi o sklepy.. to tu bywa różnie. Jeszcze rok temu było tak jak mówisz, ale ostatnio niestety Nautica stała się, co tu ukrywać, droga :sad:

mobius 

Wysłany: 08-09-2005, 22:32   NAUTICA vs. OCTOPUS

Rozumiem, że sprzęt jest drogi ale handel ma swoje prawa. Wejde do NAUTICA i widzę ceny na wszystkim, mogę porównać nie koniecznie kupić. Pójdę gdzie indziej i mam obraz cen kształtujących sie w Poznaniu. Ale wejdziesz do OCTOPUSa i dup... Ceny tylko na drobiazgach a na piankach np juz nie.. tylko slyszysz ze cena 200zl nizsza jak zrobisz u nich kurs.. Byłem bezszczelny i wysłałem znajomego po piankę, z ulicy, i co?? Cena, którą mi oferowali będąc u nich na kursie (cena miała być z w/w rabatem) nie różniła się wogóle od ceny dla gościa z ulicy... Właśnie o taką nie szczerość mi chodziło... Śliskie działanie na naiwności ludzikej co zresztą mi przyznali przy konkretnej wymianie zdań...

opor 

Stopień: dive master
Wysłany: 10-09-2005, 15:48   

Witajcie
Nawiązując do OCTOPUSa to mają fajnych DM i oni robią gro roboty.
Pozdrawiam CURVEXA

mobius 

Wysłany: 10-09-2005, 22:28   Octpoous i DM's

Co fakt to fakt... wspaniale mi sie z nimi współpracowalo.. poczekam az oni zostaną instruktorami i się do nich zgłoszę. A ze Środą Wlkp kojarzy mi się tylko jeden DM... Wybitny którego bardzo cenię. Miły wyrozumiały normalny....tak strasznie nie pasujący do OCTOPUSa :] Pozdrawiam Sebę... To chyba nawet Ty napisałeś co?? Jak tam Smarcik??

pacio 

Stopień: PADI DM
Kraj:
Poland

Wysłany: 20-10-2005, 18:44   

www.orka.poznan.pl
polecam goraco, kazdy czwartek na chwialkowskiego. duzy klub, dobre kontakty, cotygodniowe wyjazdy na nurki
www.nautica.poznan.pl
klub Krzysztofa Janickiego, dobrze znanego wsrod polskich instruktorow pletwonurkowania. twarda szkola cmas, niestety kursy na wodach otwartych tylko w wakacje i przez caly tydzien. niestety mniejsza czestotliwosc wyjazdow

wiecej nie znam, z tymi dwoma klubami mialem wlasne doswiadczenie, i polecam goraco ORKE;]

yogi
[Usunięty]

Wysłany: 21-10-2005, 00:10   

zal mi ciebie
nie jest to kryptoreklą ale w nautice u KJ wylazdy są cotygodniowe

widocznie nie jesteś na tyle konstruktywną osobą aby inni chcieli z tobą gdziekolwiek jezdzić
na drugi raz jak bedziesz chcial cos napisc to sie zastanów
yogi

[ Dodano: 21-10-2005, 00:22 ]
14-scie zajęćna basenie po 45 min,
12-scie wykladów
pelen osprzęt
prosze mi powiedzieć gdzie mają tyle zajęć kursanci w ramach kursu P1, lub OWD
TAK A PRO PO nie przychodzimy zdobyć plastiku tylko sie nauczyć nurkować
yogi

pacio 

Stopień: PADI DM
Kraj:
Poland

Wysłany: 21-10-2005, 08:56   

to jest moje zdanie o nautice, a czy jestem konstruktywna osoba to juz moja sprawa. pozdrawiam

Christopher 

Wysłany: 23-10-2005, 18:47   

Osobiście nie korzystałem, ale słyszałem bardzo dużo dobrego od znajomej odnośnie kursów robionych w Nautica Poznań.

Christopher

Dodaj do: Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu