eee... to może teraz ja mógłby mi ktoś naświetlić o czym był ten serial chociaż moja pamięć jest dobra, to niestety chyba krótka
Wszystko sie dzialo w newsroomie i na wizji jednej ze stacji telewizyjnych. Murphy byla dziennikarzem, reporterem. Zarabiala kupe pieniedzy i byla samotna kobieta. No i generalnie bylo smiesznie....
Wszystko sie dzialo w newsroomie i na wizji jednej ze stacji telewizyjnych. Murphy byla dziennikarzem, reporterem. Zarabiala kupe pieniedzy i byla samotna kobieta. No i generalnie bylo smiesznie....
opis krótki, zwięzły i treściwy - bardzo dziekuję
Mania napisał/a:
A dziekuje, dziekuje....
Mania
a proszę, proszę...
pozdrawiam
tsharny
maczaty [Usunięty]
Wysłany: 09-02-2005, 11:25
Mania napisał/a:
Taka zupełnie samotna to ona nie była - zawsze po powrocie z fabryki zastawała w pieleszach tego samego mężczyznę. Konkretnie malarza pokojowego, który miał niejakie problemy z dokończeniem zlecenia.
A propos malarzy pokojowych i Murphy zarazem - scenka z tego serialu, która wwierciła mi się w łepetynę i ucząc bawi po dziś dzień. W detalach mogłem coś przeinaczyć, ale esencja została.
Recepcja redakcji, za biurkiem siedzi nowy recepcjonista. Brunet w sweterku, ostre rysy, czesany w najsłynniejszy ząbek świata z takimże hitlerowskim wąsikiem. Koło biurka przechodzi jeden z bohaterów, rzuca przelotnie okiem na recepcjonistę, idzie dalej, zatrzymuje się, wraca i bacznie przygląda się fuehrerkowi. Po sekundzie doznaje olśnienia i z uśmiechem pyta:
Wiek: 50 Dołączył: 23 Mar 2004 Posty: 327 Skąd: Częstochowa
Wysłany: 09-02-2005, 16:29
tsharny napisał/a:
a jak ci się reszta podoba (pozostałe odcinki)
pozdrawiam
tsharny
A dalszych odcinkow juz tak uwaznie nie ogladalem. Wydaje mi sie, ze potem producentom pomyslow juz zaczynalo brakowac i za czesto wracali do problemow Scaly i faceta z papierosem
A dalszych odcinkow juz tak uwaznie nie ogladalem. Wydaje mi sie, ze potem producentom pomyslow juz zaczynalo brakowac i za czesto wracali do problemow Scaly i faceta z papierosem
jakby nie było, to raczej był główny wątek filmu... a reszta to były jakieś tam poboczne sprawy, które prowadzili...
Wiek: 50 Dołączył: 23 Mar 2004 Posty: 327 Skąd: Częstochowa
Wysłany: 09-02-2005, 22:40
tsharny napisał/a:
jakby nie było, to raczej był główny wątek filmu... a reszta to były jakieś tam poboczne sprawy, które prowadzili...
pozdrawiam
tsharny
Ale ten główny wątek pojawił się duzo pozniej niz w pierwszych odcinkach. Te przede wszystkim wogole nie byly ze soba powiazane. Kazdy odcinek to inna sprawa archiwum X. Pozniej, kiedy serial stal sie popularny i dokrecano nastepne odcinki to te dwie sprawy staly sie jego glownym watkiem. Tak przynajmniej ja pamietam...
Ale ten główny wątek pojawił się duzo pozniej niz w pierwszych odcinkach. Te przede wszystkim wogole nie byly ze soba powiazane. Kazdy odcinek to inna sprawa archiwum X. Pozniej, kiedy serial stal sie popularny i dokrecano nastepne odcinki to te dwie sprawy staly sie jego glownym watkiem. Tak przynajmniej ja pamietam...
tylko trzeba jeszcze pamiętać, że wiele niejasności wyjaśnia długo-metrażowy film (x-files), jest on jak najbardziej powiązany z pierwszymi dwoma sezonami archiwum... kolejne sezony były kręcone na podstawie scenariuszy przysyłanych przez widzów/fanów serialu... ona raczej nie miały za dużo powiązań z głównym wątkiem serialu... nie twierdzę, że na taki obrót sprawy nie miała wpływu coraz większa popularność serialu...
jak tylko będziesz miał ochotę odświeżyć sobie pamięć o tym serialu, to daj znać, posiadam 5 sezonów zgrancyh na płytach (takie małe zboczenie )...
snoop napisał/a:
No i proszę hehe utworzył nam się mały DKF'ik
Dyskusyjny Klub Filmowy/Forumowy "NURAS"
może też zaczniemy kręcić rodzime produkcje
Wytwórnia Filmów Nurkowych i Nie Tylko "NURAS" - nazwa trochę dziwaczna... lepiej już nic nie będę wymyślał o tej godzinie...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko