Andrzej Sawicki
Stopień: III
Wysłany: 25-02-2005, 19:11 Jaki aparat
Wiatam i pozdrawiam. Mam pytanie do forumowiczów - Mam zamiar kupić aparat wraz z obudową - mam prośbe o pomoc w wyborze aparatu. widzę że są tu osoby które od dłuższego czasu zajmują się fotografia i mam nadzieję że pomoga mi dokonac wyboru. kwote jaką chciał bym przeznaczyć na aparat i obudowe to około 2500 zł - niewiem czy to będzie wystarczająca kwota na dobry sprzet. ale to juz pozostawiam wam do opini. z góry serdecznie dziekuje.
Wysłany: 25-02-2005, 23:06
W fotografii podwodnej każdy kompromis odbija się póżniej na jakości zdjęć.
Sam aparat i obudowa to jeszcze nie wszystko. Potrzebujesz obiektyw szerokokątny i zewnętrzną lampę błyskową. Mimo że można już kupić z drugiej ręki tani i dobry sprzęt analogowy to polecam Ci jednak cyfrówkę. Szybciej nauczysz się robić dobre zdjęcia. bo już pod wodą zobaczysz efekt swoich starań. Ponieważ Twój budżet jest ograniczony to wybieraj z kompaktów olympusa lub canona ( są do nich fabryczne, tańsze obudowy). Inon wypuścił nowy obiektyw fish eye do tańszych kompaktów, więc za 2500 będziesz miał aparacik i obudowę a jak dozbierasz to kupisz sobie obiektyw i lampkę.
Przygotuj się psychicznie że musisz wydać 5000 żeby mieć minimum:).
Pozdrawiam,
Arturro
Wysłany: 25-02-2005, 23:13
Na pytanie jaki aprata to z Olympusow polecam C-5050 i C-5060 (ja mam ten drugi i uwazam ze jest bardzo fajny)
Arturro ma racje - aparat i obudowa to nie wszystko do zrobienia dobrych fotek potrzebujesz jeszcze dobre oswietlenie, a te nie jest juz tanie...niestety...
Przejrzyj dokladnie ten dzial (starsze posty) pytanie tego typu - bylo juz zadawane pare razy (sam raz je zadalem ) i tam tez znajdziesz jakies ciekawe opinie...
Andrzej Sawicki
Stopień: III
Wysłany: 26-02-2005, 11:20 dzięki za odpowiedzi
Posłucham rady i przejrze jeszcze strasze wypowiedzi. nawiasem mówiac przyglądałem się Olympusowi 5060 wz - ale tak jak mówicie potrzebuję troszkę więcej gotówki na ten sprzet. narazie wystarczy mi sam aparat jesli chodzi o fotografię w leprzym wydaniu to z czasem pomysle o dodatkowych akcesoriach.
pozdrowionka
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko