Strona Główna FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy    KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Szkolenie u p. Strugalskiego
Autor Wiadomość
Garnett 

Stopień: wystarczający
Wysłany: 15-01-2005, 02:20   

Kriss napisał/a:
Cytat:
Kurs prowadził pan Andrzej Mróz i

To w którym to było roku ?

Kriss

No wlasnie w ktorym roku ???? Bo ja rok temu robilem P1 u Pawła Rosłańca nad Piłaknem i jednym z instruktorow szkolacych mnie byl wlasnie Andrzej Mróz

Łukasz 

Wysłany: 15-01-2005, 02:28   Szkolenie u Strugala

Witam
Dla tych co chcieli wiedzieć kiedy Andrzej Mróż pracował w bazie Kulka u Strugala.
Kurs ukończyłem 11 sierpnia 2002r.
Dobranoc

Tommy222 

Stopień: P 3
Kraj:
Poland

Wysłany: 15-01-2005, 11:45   

Kriss napisał/a:

- czy uważacie , że taki sposób edukacji - trzymanie się bazy i instruktora jest lepszy niż np. robienie kolejnych stopni w inyych bazach u innych szkoleniowców ,w innych warunkach, w innych systemach szkolenia ?

Pzdr-Kriss

Oczywiście robienie wszystkiego u jednego instruktora to zły pomysł. Dlatego (wiedzac o tym i własnie z tego powodu) T.S nigdy sam nie prowadzi kursu P3.
Kurs ten prowadzi instruktor M3 (majacy m3 od kilkunastu lat)
Aktualnie kurs P1 moga prowadzic 3 inni instruktorowie z czego jednen zatrudniony na stałe 2 w razie potrzeby. T.S najczesciej nie prowadzi P1.

Sonny 

Stopień: Modny bo z IANTD :)
Kraj:
Poland

Wysłany: 15-01-2005, 15:20   

Mam wprawdzie tylko P2 + WM1 (czyli zbyt duzo tej edukacji nie bylo :oops: ...), ale dorzuce swoje 3 grosze:
Wczasie kursu na P1 szkolilo mnie czy 3 instruktorow i bardzo szykbo wychwicielem z kim lubie miec zajecia a z kim nie, bardzo szybko tez wychwycielem intruktora ktory byl dla mnie nr 1 (poprostu mial talent pedagogiczny i umial wylozyc material na P1). Kiedy robilem P2 poprosilem o tego wlasnie instruktora bo wiedzialem ze ten jest dobry i ma do mnie odpowiednie podejscie...Dla tego uwazam ze czasem fajnie jest miec takiego jednego instruktora do ktorego jestesmy chetni zawsze przyjsc na kurs niz porwyac sie na nieznane...Wyajtkiem od tego sa znani instruktorzy o dobrej i uznanej renomie...Jak np Grzesiu Bernarciak ktory wykladal mi WM1 kurs byl super, a wyklady teoretyczne prwadzone wlasnie przez Grzesia Bernarciaka byly wrecz fenomenalne...

PS.
Panie Tomku i Panie Grzesiu jesli czytaja Panowie forum to pozdrawiam :-D

Beny 

Stopień: AOWD
Kraj:
Poland

Wysłany: 16-01-2005, 15:50   

Cytat:
- czy uważacie , że taki sposób edukacji - trzymanie się bazy i instruktora jest lepszy niż np. robienie kolejnych stopni w inyych bazach u innych szkoleniowców ,w innych warunkach, w innych systemach szkolenia ?

Kriss,
Czy z tym pytaniem moglbys utworzyc nowy watek albo go przeniesc?
Pytanie jest bardzo ciekawe, dosc istotne i wazne, spodziewam sie ze wielu to zainteresuje.
W tym watku moze pozostac niezauwazone.

Pozdrawiam. Beny

Kriss 

Stopień: CD DIR TIR CMADI
Kraj:
Poland

Wysłany: 17-01-2005, 21:03   

Na szczęście nie jestem moderatorem . :-D

Pytanie samo w sobie i owszem ciekawe - zainicjuję nowy wątek w temacie .

Pzdr-Kriss

loony_bee 

Stopień: **CMAS + Nitrox Dive
Wysłany: 20-01-2005, 14:54   Re: Szkolenie u p. Strugalskiego

tecmax napisał/a:
Prosze o wasze opinie odnośnie szkoleń prowadzonych przez p. Tomka, kurs ten polecili mi koledzy (mają uprawnienia PADI a nie CMASu) twierdząc że na P1 CMASu zdobędę dobre podstawy nurkowania. Nie prosze o reklamowanie kursów u p. Tomka lecz o wasze opinie.

Pozdrawiam
ecmax

witam,
nikomu nie polecam kursów basenowych organizowanych przez Active Divers pana S.
jest to nic innego jak wyciskanie forsy z osób zainteresowanych zrobieniem P1.
co do samej osoby Szefa Szkolenia Klubu to, cóż jeśli nie zrazi Cię jego oczywista megalomania (buhhhaaha), to można zrobić u niego w bazie, kurs nie tylko na P1 ale i P2,
tym bardziej, że on sam prowadzi jedynie wykłady (swoją drogą ciekawe dlaczego tak jest) a szkolenia praktyczne oddaje innym instruktorom.
baza w Kulce i Kownatkach to katastrofa, ale da się przeżyć pod warunkiem, że nie wynajmuje się obleśnych domków.

[ Dodano: 20-01-2005, 15:04 ]
chociaż w Kulce teraz jest p.Bałakier, ale nadal jest tak tak samo obleśnie jeśli chodzi o same obiekty.

pozdr
loony_bee

Pitt_M 

Stopień: jest ;)
Kraj:
Poland

Wysłany: 20-01-2005, 15:42   Re: Szkolenie u p. Strugalskiego

loony_bee napisał/a:

chociaż w Kulce teraz jest p.Bałakier, ale nadal jest tak tak samo obleśnie jeśli chodzi o same obiekty.

pozdr
loony_bee

Witaj :)
drobna uwaga - w Qlce nie ma już Bałakiera, jest tam teraz "Crazy Shark"
Pozdrufka

loony_bee 

Stopień: **CMAS + Nitrox Dive
Wysłany: 20-01-2005, 16:23   

Cytat:
w Qlce nie ma już Bałakiera

fakt Kazik teraz rzadzi :)

pozdr

jasiek_s 

Stopień: P1
Wysłany: 11-02-2005, 08:44   

Witam
W te wakacje robiłem kurs P1 w bazie Tomasza S. Wybrałem tą bazę z bardzo prostej przyczyny: była to jedyna oferta szkoleniowa w internecie gdzie były podane terminy, ceny i telefon do właściciela pola kampingowego. Tak więc w maju zarezerwowałem kamping na sierpień i przy okazji upiekłem dwie pieczemie na jednym ogniu - kurs i urlop z rodziną w pięknym miejscu. Tomasz S. prowadził tylko wykłady teoretyczne i robił to bardzo ciekawie. Zajęcia w wodzie prowadził Tomasz Konarski i moim zdaniem robił to naprawdę dobrze. Generalnie moje wrażenia są jak najbardziej pozytywne.
W tym roku mam zamiar zrobić P2 i najprawdopodobniej pojadę w inne miejsce, ale tylko dla tego iż nie lubię spędzać wakacji dwa razy w tym samym miejscu.

Pozdrawiam

yogi
[Usunięty]

Wysłany: 20-02-2005, 00:18   re

z całym szacunkiem ale nie lepieiej było napisac np . cyt. nie potrafiłem znalezc innych interesujacych mnie ofert
informacji w necie o cenach terminach i telefonach jest cała masa i to co piszesz jest przekłamaniem
ciesze sie ze bez wzgledu na to gdzie robiłes kurs ze jestes caly zdrowy i zadowolony bo w koncu o to chodzi
zycze wielu ciekawych doswiadczen :lol:
pozdrawiam yogi

jasiek_s 

Stopień: P1
Wysłany: 04-03-2005, 19:33   

Cytat:
z całym szacunkiem ale nie lepieiej było napisac np . cyt. nie potrafiłem znalezc innych interesujacych mnie ofert

Ok Yogi - w tym roku chcę zrobić P2, może podrzucisz mi jakieś adresy internetowe z ofertą kursów (daty, ceny, nocleg) abym już teraz mógł zaplanować urlop i zarezerwować domek.

yogi
[Usunięty]

Wysłany: 05-03-2005, 10:43   szkolenie

ok jutro przesle Tobie kilka dobrych propozycji na priwa, mysle ze na pewno znajdziesz cos co bedzie Tobie odpowiadało
wybacz ale w tym momencie jade na nurkowanie podlodowe i bede dopiero jutro wieczorem pozdrawiam yogi

Tomasz Strugalski 

Wysłany: 23-03-2005, 22:38   Właśnie wracam z wykładu

Właśnie wracam z wykładu. Był to pierwszy z kolejnego (siedemnastego już chyba) cyklu zajęć, które prowadzę od ponad dziesięciu lat. Jak wiadomo każdy może przyjść, a wykłady te nie są dla nikogo obowiązkowe.

Dziś mówiłem o fizyce gazów, ze szczególnym uwzględnieniem zjawiska zalodzenia automatu oddechowego.

Na sali było ponad 100 osób.

I to by było na tyle w kwestii oceny wartości mej instruktorskiej roboty.

Jak mawiał Adam Smith : "rynek ma zawsze rację". :razz:

pozdro
Strugal

Adam Frajtak
[Usunięty]

Wysłany: 24-03-2005, 00:07   Re: Właśnie wracam z wykładu

Tomasz Strugalski napisał/a:

pozdro
Strugal

Kupiłem Twoją książkę i coż mimo że autor moim zdaniem ma zryty berecik :mrgreen: to książka całkiem całkiem może nawet jakoś taka zbyt poprawna politycznie.....
Pozdro Scaner
Ps. Oby jak najdluzej takie ilosci ludzi przychodziły czegos sie nauczyc a nie pooglądać słynnego świra
Ostatnio zmieniony przez Adam Frajtak 24-03-2005, 10:19, w całości zmieniany 1 raz  

Pitt_M 

Stopień: jest ;)
Kraj:
Poland

Wysłany: 24-03-2005, 09:59   Re: Właśnie wracam z wykładu

Tomasz Strugalski napisał/a:

I to by było na tyle w kwestii oceny wartości mej instruktorskiej roboty.

Jak mawiał Adam Smith : "rynek ma zawsze rację". :razz:

pozdro
Strugal

Muszę Cię zmartwić i trochę obniżyć Twój zbyt wysoki poziom samozadowolenia - to nie była ocena Twojej instruktorskiej roboty - to była nuda i ciekawość oraz kilku kumpli :sad: A swoją drogą byłem przekonany, że przyjdzie dużo więcej ludzi. "rynek ma zawsze rację" tak - szczególnie polski, młody i naiwny rynek, który daje się nabierać na tanią reklamę ;-) .

Pozdrawiam

Sonny 

Stopień: Modny bo z IANTD :)
Kraj:
Poland

Wysłany: 24-03-2005, 11:16   

Pitt bardzo ladny opis polskiego rynku i do tego taki wyjatkowy dobrany do sytuacji...
A co do 100 osob to moze proste glosowanie:
1. Kto z panstwa na sali jest dla mojeje wiedzy - raczka do gory....
2. Kto z panstwa jest dla zaspokojenia swojej ciekawosci odnoszecej sie do osoby Pana Strugalsiegiego - raczka do gory...
3. Kto z panstwa jest dal innego powodu i zapytac sie paru osob dlaczego przyszli...
Mysle ze wyniki moga byc ciekawe...bo ja bym przyszedl, ale raczej dla powodu nr 2 ;-)

Kriss 

Stopień: CD DIR TIR CMADI
Kraj:
Poland

Wysłany: 24-03-2005, 11:23   

A upasł się kolega TS jak moja świnka morska , lustrzyca jak w banku .
Może trochę ruchu zamiast pitolenia ?

Kriss

TomM 

Stopień: Adv. Tmx
Kraj:
Poland

Wysłany: 24-03-2005, 12:12   

Ta choroba ma dwa stadia: lustrzyca i miażdżyca. Lustrzyca, jak można sobie zobaczyć tylko w lustrze. Miażdżyca jak brzuch ja** miażdży. Może więc "słynny kosmita" ma miażdżycę :) I tenże to stały ucisk wpływa na postrzeganie relacji "ja i moje otoczenie". Przy komputerze - bądź co bądź - się siedzi. Ta pozycja sprzyja miażdżeniu w pewnych warunkach :)
A swoją drogą - jest postęp. TS ubrał skafander. Może w tym roku nawał zajęć dydaktycznych pozwoli mu jednak wejśc do wody :29:

maczaty
[Usunięty]

Wysłany: 24-03-2005, 13:19   

Panowie, nie godzi się tak śmigać na wysokości lamperii - jeśli zdecydowaliście się na tępienie TS, tępcie merytorycznie.

Młodzi patrzą... :???:

Dodaj do: Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu