Wiek: 62 Dołączył: 24 Maj 2004 Posty: 3728 Skąd: Katowice
Wysłany: 26-03-2005, 10:59
O co właściwie spór cały? Przecież chyba każdy ma prawo do własnych sądów nt. kolegi TS i dzieł jego. Ja myślę, że zwolennikom metod i filozofii rzeczonego kolegi pozostaje chyba czynne wykazanie poparcia i zapisanie się do klubu Active Divers i aktywność w tymże. Po jakimś czasie możemy powrócić do wymiany doświadczeń. Zaostrzanie tonu chyba jest zbędne. Poziom lamperii może nie jest powodem do dumy, ale schodzimy z wolna do piwnicy. Byłem wczoraj w wodzie. Mój nastrój dzisiaj pozwala myśleć z miłością o wszystkich, a więc pokój Wam szanowni interlokutorzy i czytelnicy, wesołego, smacznego jajka i.... niech Moc będzie z Wami
Wysłany: 29-03-2005, 11:46
Cytat:
O co właściwie spór cały? Przecież chyba każdy ma prawo do własnych sądów nt. kolegi TS i dzieł jego.
No więc jak się okazuje nie !
Sądy,opinie i krytykę można głosić wyłacznie pochwalne lub nie głosić .
Prawo do krytyki , mają Ci , którzy napisali książkę o nurkowaniu (jak w innej dziedzinie to na drzewo) .
Co prawda Śp. Zyzio K. ktrytykował filmy nie nakręciwszy nigdy żadnego , ale co branża to obyczaj .
To nie poziom lamperii to poziom dna .
Kolega Szatan zamiast definicji przytacza cytaty , co by mu to uniemożliwić , zaprzestaję pisactwa i mam w nosie opinie niedouczonych studentów co na ten temat myślą.(Szatan nie jest to Twoja zasługa,to tylko przykład czegoś czego nie akceptuję) Dyskutować mogę do czasu , na pewnym poziomie głupoty wola i chęci wygasają , ręce i spodnie opadają. Może to dezercja , może wiosenne przesilenie a może bezradność wobec głupoty,zacietrzewienia , komercji , zakłamania i ogólnego zdziczenia obyczaju . Nurkowanie to moje hobby, nie sposób na zarabianie kasy , tak samo jak uczestnictwo w forum dyskusyjnym . Ma mi to sprawiać przyjemność i będzie sprawiać w tym drugim przypadku jak dorównam do średniej albo nie odbiję od dna.
Na dzień dzisiejszy tylko nurkowanie jest przyjemne , dyskusja a raczej kłapanie w formie ujadania , przestaje mnie bawić.
Życzę dalszego wzrostu poziomu dyskusji i utrzymania poziomu lamperii jako minimum niezbędnego do tego co by się nazwać nurkiem a nie dupowłazem.
Proszę o skreślenie mnie z listy FN , jako użytkownika , zostanę czytaczem i jak się czegoś nauczę to może napiszę .
Pozostając z szacunkiem,dla wielu przyjaciół , których poznałem w tym zacnym niegdyś gronie , życzę powodzenia i udaję się do codziennej pracy,dodam zupełnie z nurkowaniem nie związanej . Pl.rec też mnie znudził ale o tym to już nawet pisać nie warto. Dołaczam tym samym do tych , którzy już dawno wyrażali zdziwienie czemu się na tych forach i listach udzielam.Jak widać trzeba do tego dorosnąć.
Pozdrowienia i ukłony dla normalnych .
Krzysztof Piotr Sokołowski kiedyś Kriss.
PS. Proszę Wszystkowiedzących o minimum kultury i nie wieszanie na mnie psów , wiem ,że świadomość braku odpowiedzi z mojej strony , może być dla niektórych magnesem do takich poczynań.
PSII- do Darka , Nasze ustalenia dotyczące przyjazdu pozostają aktualne , choć musimy zmienić trochę formułę dalszej współpracy i mój udział w tejże - co nie oznacza przynajmniej z mojej strony wycofania oferty pomocy w pracach nad Stowarzyszeniem itp.
Wysłany: 29-03-2005, 15:51
No to ja popre Manie...Kriss nie odchodz...to normlanie bedzie porazka na calej lini...Jestes bardzo dobrym nurkiem, a do tego Twoje posty sa naprawde dobre...ladnie prosze nie odchodz, bo bedzie mi mi brakowac Twojego poczucia humoru na tym forum...
morholt [Usunięty]
Wysłany: 29-03-2005, 19:50
Robiłem u niego latem P1. Moim skromnym zdaniem kursy prowadzi na wysokim poziomie i szczególnie bardzo dba o bezpieczeństwo nurkowań. A wykłady prowadzi tak że przez godzine wszyscy się śmieją...
Robiłem u niego latem P1. Moim skromnym zdaniem kursy prowadzi na wysokim poziomie i szczególnie bardzo dba o bezpieczeństwo nurkowań. A wykłady prowadzi tak że przez godzine wszyscy się śmieją...
Ale nerw ma kiepski!
Kriss jeszcze z tobą nie polemizowałem , daj mi szansę
pzdr grzegorz
yogi [Usunięty]
Wysłany: 30-03-2005, 22:01
no cóz szkoda ze kris dałsie wyprowadzic z równowagi (a moze wcale nie )
mam nadzieje ze nie jest to jeszcze twoje ostatnie słowo bo na forum jest wiele osób dla którtch nie jestes powietrzem
yogi
Wysłany: 29-04-2005, 10:14
Chyba już wszystko zostało powiedziane ale dorzucę swoje 5 groszy (oczywiście na temat):
Nie wiem jak jest z praktyką ale jeżeli chodzi o teorię to Strugalski jest naprawdę super - chodzę teraz na taki cykl bezpłatnych wykładów teoretycznych na P1 (tak dla przypomnienia) i bardzo mi się podoba - prowadzi zajęcia o wiele fajniej niz instruktor, u którego robiłem OWD - materiału jest więcej (co dla mnie jest plusem ale dla kogoś, kto pierwszy raz się styka z tematem może niekoniecznie). Tak więc ja polecam...
alien [Usunięty]
Wysłany: 29-04-2005, 11:10
Ja na weekend jadę do niego do bazy w Kownatkach na trzy dni nurać. Bedzie git.
Pozdrawiam
Wiek: 65 Dołączył: 14 Mar 2003 Posty: 506 Skąd: warm-mazurskie
Wysłany: 30-04-2005, 10:19
Dla jasności - jeżeli nurkujesz z Jego "bazy" , stawisz się punktualnie na "odprawę" i zamoczysz się pod czujnym okiem kultowego opiekuna, to masz jedyną okazję zapłacić (słono) za nura i dostać powietrze. Natomiast jeżeli chcesz zanurkować poza "bazą" (indywidualnie) zaponij o powietrzu.
Powiem szczerze było git. Przyjechaliśmy przed odprawą ok. 10.00. Butle juz były nabite w bazie (wypożyczaliśmy tylko butle). Spoko obsługa. Szef szkolenia miły i z poczuciem humoru. Nie wiem czego się czepiacie u Strugala.
Jedno co mnie zdziwiło to to że było dużo ludzi, w porównaniu z innymi bazami (w następne dni odwiedziliśmy dwie inne, w których także było bardzo miło:)).
Generalnie długi weekend uważam za bardzo udany. Czekam na następny długi weekend bo w weekendy nie jestem w stanie jeździć nurać z powodu szkoły:(
Pozdrawiam
Wysłany: 10-05-2005, 14:33
CHYBA LUDZIE CZEPIAJĄ SIE PANA STRUGALSKIEGO BO IM SIE NUDZI ALBO MAJĄ NIESAMOWITĄ WYOBRAZINIE hmmm nie pisze tego bo jestem w bazie ów właściciela co tydzien ale okazyjnie pewnie raz może dwa razy w roku więc mi nie zależy na świetności bazy!! ale niema tam nic co by było niedozakceptowania po prostu trzeba sie podpożądkować zasadom panującym w tej bazie. Ceny w bazie myśle że są jedne z niższych wiec hmmm co ty dyskutować hmmmm po mojemy to całkiem fajna dobra bazunia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko